Hamilton: “Gerçek Mücadele Takım Arkadaşınızla Olur”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bu sene Ferrari’den Sebastian Vettel ile de mücadele etmek istiyor ancak kendisini tam olarak aynı aracı kullanan takım arkadaşı Nico Rosberg’e karşı kıyaslayabileceğini söyledi.

Bu sene Hamilton dışında yarış kazanmayı başaran tek isim Vettel oldu.

Vettel ile daha fazla mücadele isteyip istemediğinin sorulması üzerine Hamilton “Bu sene onunla pist üstünde mücadeleler etmek istiyorum ancak aynı şekilde diğer sürücülerle de. Aynı aracı sürmüyorsanız aranızda asla gerçek yarış olmaz çünkü her zaman araçlar arasında fark vardır.”

“Biz güç konusunda daha iyi olabiliriz, onlarsa frenlerde iyi olabilirler. Biz bir pistte iyi olurken onlar bir başkasında daha iyi olabilirler.”

“McLaren günlerini hatırlıyorum. Ferrari daha uzun dingile sahipti ve onların aracı lastiklere, özellikle arka lastiklere daha iyi davranıyordu. Onların aracı daha çok arkadan kayarken bizimkisi önden kayıyordu. Onlar orta ve yüksek hızlı virajlarda iyiyken biz orta ve yavaş hızlı virajlarda iyiydik.”

“Bu sene içerisinde dengeli oluyor ancak doğal olarak takım arkadaşınızla mücadele ediyorsanız gerçek mücadele olur çünkü aynı materyale sahip olursunuz. Onlar yaklaşıyorlar bu yüzden sadece Nico ile değil aynı zamanda Kimi ve Vettel ile mücadele etmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Hamilton: “Gerçek Mücadele Takım Arkadaşınızla Olur”” için 4 yanıt

  1. 2008de ferrari değil mclaren daha fazla arkadan kayıyordu diye biliyorum. ferrarinin arkası sabitti önden kayıyordu. hatta massanın yarış direktörü şuan aklıma gelmedi felipe baby diyen adam, o da bizim pilotlarımız o çocuk kadar hızlı değil çünkü arkadan kaymayı o kullanabiliyor gibi bir demeci vardı.

    1. Ben de Kimi’nin performansındaki düşüşün Ferrari’nin önden kayma problemine bağlandığını hatırlıyorum. Yeni ön kanat güncellemesi sonrası performansı düşmüştü.

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Rob Smedley*

  2. bekle ve gör o vakit karaoğlan 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir