Vatanen, FIA Başkanlığını Kazanacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Mosley yaptığı açıklamalarda, mevcut FIA yönetimini eleştiren Vatanen’in FIA başkanlığı seçiminde büyük yenilgiye uğrayacağını söylemişti.

Vatanen “Bana göre kötü bir açıklama daha geldi, bu yapıcı değil.”

“Bu kültür uyumsuzluğu ve devir döndü, biz çoktan liderliğe geçtik. Dinamikler bizim tarafımızda.” dedi.


Yorumlar

  1. Bende mevcut durum da Todt'u destekliyorum. Vatanen'in bu görevi başarıyla yapabileceğine dair tam olarak ikna olamıyorum. Artı yönde bir gayretini de göremedim. Ekibi güzel ama oyların çoğunluğunu alabileceğini düşünmüyorum. Todt'un karşısına daha güçlü adayların çıkmasını isterdim ama olmadı malesef. Todt ile ilgili de şüphem yok. Geçmişini, başarılarını, karakterini biliyorum. Sanıldığı gibi takımlar ile ilişkisinden dolayı taraflı olacağını düşünmüyorum. Hatta olmayacağını biliyorum. FIA çok geniş bir yapı fakat düzenlediği en geniş katılımlı büyük organizasyon F1 ve enerjisinin çoğunu buraya harcıyor. Bu göreve gelecek kişinin mutlaka sporun, sportif yönünün içinden olmasını faydalı gördüm. Ayrıca bu kişinin pist ve açık tekerlek şampiyonalarında bilgi, tecrübesi daha fazla olmalı diye düşündüm. Kısacası öncekiler gibi mutlaka sporin içinden olmalıydı. Takımlarla ilişkisi olmayan kişi bulunamaz bu haliyle. Bu haliyle benim için en iyi aday Todt (Prost'u çok istiyordum.) fakat Max'ın bu desteği benim de moralimi bozuyor. Todt mutlaka değişimi gerçekleştirecektir ama şu haliyle bu uzun bir zaman sonra olabilecek gibi görünüyor. Şuankiler çok iyi oynuyor…

  2. Silver Arrow avatarı

    Ari Vatanen WRC'de şampiyonluk yaşamış, Avrupa Parlamentosu'nda iki dönem milletvekili olmuş bir isimdir. hem motorsporlarını, hem politikayı bilir.
    Yeterince saygı duyulan ve tanınan bir isimdir. Kazanmasını yürekten diliyoruz. Ancak F1'in FIA'daki ağırlığını biliyoruz, bu sebeple Jean Todt favori.

  3. inci incili avatarı

    fia nın başına sadec f1'den değil bütün motor sporlarından anlayan biri gelmeli. ralli kökenli biri bu işten en anlayandır. umarım vatanen kazanır da şu sporun tadını çıkarırız.

  4. Bu secim konusunda benim anlamadigim bir sey var, FIA`nin tepesine bir baskan secilecekse bu kisi isi bilen, organizasyonu taniyan, buyuk sorunlarla karsilasildiginda neler yapilmasi gerektigini ogrenmis, taninan ve saygi duyulacak bir lider olmali. Ari Vatanen kimdir, ne gibi bir yoneticilik tecrubesi vardir, daha once boyle buyuk organizasyonlarda bulunmusmudur, bunlar onemli arkadaslar. Bende cumhurbaskanligina aday olabilirim ama bana yanlis oy kullananlardan baska kim oy verir 🙂 Acikcasi bende Todt secilsin istemiyorum ama bu isleri yurutebilecek guclu saygin bir kisilige ihtiyaci var FIA baskaninin. Ha Mosley`de sayginlik kalmadi diyenleriniz olabilir ama bu adam yillardir bu organizasyonun basinda ve cok guclu bir yonetici. Yoksa skandal ciktigi ertesi gun ipini cekerlerdi..

    Canli yayin icin benim kullandigim en iyi link asagidadir, sifresi sepelaco

    http://www.freedocast.com/dimo

  5. Silver Arrow avatarı

    sırf max mosley desteklediği için jean todt'un kazanmasını istemiyorum.

    tamam, fia'nın elindeki en önemli organizasyon f1 ve f1 çevreleri kendi içlerinden bir ismin fia başkanı olmasını destekleyecektir. ben de böyle olmasını isterim, ancak mosley'nin todt'a bu kadar büyük bir destek vermesi de canımı sıktı.

  6. yeri değil biliyorum ama yarın sabah 5 te anremanlar için kalkıcam ve fazla oyalanmak istemiyorum izlenebilcek olan internet sitesi bilenler söyleyebilirse çok sevinirim zaten 1 saat yarım saatini aramakla geçirmeyeyim

  7. sporda güven ve huzur ortamı için tarafsız bir fia için vattanen şart arkadslar tamam jean todt iyi bir insan ama sonucta yıllarca ferraride calıstı takımın en üst makamlarında görev aldı yıllarca ferrarinin kayırıldıgı yazılıp cızıldı bunun uzerıne jean todt gelrse her yaptgında bseyler araycaktır ınsan aziz yıldırım federasyon baskanı olsa hangı galatasaraylı yada besıktaslı kabul ederki bence vattanen şart vattanen gelecek dertler bitecek =)))

  8. Remzi Ersoy avatarı

    pardon arkadaşlar seçimler ne zaman?

  9. /(^^)\ umarım kazanırsın çok bilgim olamsada hakkında efendi bir insan gibi görünüyor…
    todd un varolan yönetimi sürdürüceğini biliyorum ki mosleyin de o laflarının tek gerekçesi bu olabilir zaten kendi çıkarı olmasa bu adamlar babasını bile tanımaz..

  10. Keşke motorsporları taraftarlarının isteği doğrultusunda FIA başkanı şeçilse. O zaman kesinlikle Vatanen alacaktır, ama sanırım kaybedecek.

    Vatanen'in başkan olması mükemmel olur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir