Button, Deneyimin Yardımcı Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Japonya GP son 2 sezondan beri Fuji’de yapılıyor ve bir çok pilotun Suzuka’da deneyimi yok. Bunun dışında bugünkü antrenmanların yağmur altında yapılması, pilotların kuru zemin deneyimi kazanamamalarına neden oldu.

Button “Burada F1 aracı ile ya da hiç yarışmamış bir çok sürücü var ve bu iyi haber ve heyecanlandırıcı.”

“Sıralamalarda iyi bir dengeye sahip olmayı istiyoruz, bu yüzden dengenin doğru olması için bir çok çalışma yaptık.”

“Aracı kuruda aynı olacağını düşünerek yağmurda dengelemek zor, bu çok farklı ve bu nedenle bugün öğleden sonra çalışmadık.” dedi.

Şampiyona lideri, yarın sabah sorunsuz bir sıralama geçirip güçlü bir yarış çıkarmayı umuyor.

Button “Eğer sıralamalarda direkt olarak ilerleyebilirsek bu benim için hem iyi hem de heyecanlı olur. ” dedi.

Button ayrıca Brawn’ın hafta sonu havanın açık olacağından emin olduğunu, bu yüzden yağmurda piste çıkmaya gerek duymadıklarını söyledi.

Button “Bugün öğleden sonra çok ıslaktı ve seans bitmeden günü bitirme kararı aldık ancak yağmur sürüşü yapacak olsaydık son bölümde yapardık.”

“Burada dikkatli olmak lazım, hafta sonuna pek lastik kalmıyor ve burası lastikleri çok çabuk kullanıyor.”

“Eğer yağmur yağacak olsaydı sabah biraz daha çalışırdık. Sıralamalar ve yarış açık olacak gibi görünüyor.  Şu anda yağmur riski yok, her zaman değişebilir ancak şu anda sorun yok.”

“Seansın sonuna doğru bazı setup çalışmaları yaptık ve sıralamalarda kullanacağımız bilgileri, vites aralıklarını ve bu tür şeyleri denedik.”

“Sabah yağmur sürüşü yaptık ve bu nedenle öğleden sonra piste çıkmadık çünkü çok ıslaktı ve bunu yapmanın bir faydası yoktu.” dedi.


Yorumlar

  1. arkadaslar button'in daha onceki sezonlarindaki suzuka yarislarininsonuclarina gore performansinin gayet yeterli oldugunu soyleyebiliriz. ancak hava sicakligi burada button icin onemli gorunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir