Lewis Hamilton ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Pisti ne kadar sevdin?

Lewis Hamilton: Pisti seviyorum. Bana göre sürmüş olduğum en iyi pist. Açıkçası Monaco gibi yerlere göre farklı bir yer ancak yine de özel. Yağmurlu olmasına rağmen bugün harika zaman geçirdim. 2. seansta sürmem gerekmiyordu ancak bu konu da bir şey yapamadım. Piste çıkmak zorundaydım ve biraz eğlendim.

Felipe Massa, geçen yılki şampiyonluğun kendisinden çalındığını, senin değil de onun şampiyon olması gerektiğini söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsun?

LH: Öncelikle onun iyileşmesinin, tekrar ayağa kalkmasının ve normale dönmesinin  güzel bir şey olduğunu söylemeliyim. Benim tek diyebileceğim zor bir sezondı, bazı şeyler oldu, bir çok “eğer”ler oldu bu yüzden onun bunu söylediğine dürüst olmak gerekirse şaşırdım. Sezon boyunca adil bir mücadele yaşadığımıza inanıyorum bu yüzden biraz şaşırdım. Onun ne söylediği gerçekten benim için sorun değil.

Suzuka’da ilk sürüş nasıldı ?

LH: Pist çok özel. İlk yıllarımdan beri burada sürmeyi istiyordum. Formula 1’i izlerken bile bu pisti farketmiştim. 89’da son virajda ne olduğunu hatırlıyorum. Dün o şikanda durdum ve “wow, burası Ayrton ve Prost’un olaylarından birisinin gerçekleştiği yer.” dedim.

Burada harika bir tarih var ve burası henüz gelmediğim bir pistti bu yüzden buraya gelmek heyecanlandırıcıydı. Keyif aldım. İlk bir kaç turum oldukça hızlıydı. Araç kötü değil
ve bu iyiye işaret. Ancak şu anda biraz ıslak. Buna rağmen yarının kuru olacağını söylüyorlar. Kuru zeminde sürmek için sabırsızlanıyorum ve ne kadar zorlayabileceğimi göreceğim.

Felipe’nin yorumları karşısında ne düşünüyorsun, be söylemek istersin?

LH: Dediğim gibi, onun iyileştiğini görmek güzel. Burada herkes, onun iyileşmesinden dolayı mutlu ve o, çok güçlü iyileşme gösteriyor, onu özledik ve tekrar dönmesini dört gözle bekliyoruz. Onun söyledikleri karşısında şok oldum çünkü onun her zaman adil bir sürücü olduğunu düşündüm ve o, kendisi ile adil bir mücadele yaptığımızı biliyor. En azından ben öyle gördüm.

Kimi Raikkonen’i sürücü olarak nasıl değerlendirirsin?

LH: O açıkçası buradaki en iyilerden birisi.

Onunla takım arkadaşı olarak mücadele etmek ister misin?

LH: Onunla yarışmak her zaman mücadele gerektirir, öyleyse evet.

Singapur’daki galibiyetin ardından bu hafta sonuna nasıl yaklaşıyorsun?

LH: Burada olmak güzel ve art arda yarışlar için sabırsızlanıyorum. Yıllarca piste çıkmak için bekledim bu yüzden tekrar Suzuka’da olduğumuz için mutluyum. Bu pist harika. İnanılmaz bir pist. Gerçekten tarif edemiyorum.

Bu hafta sonu için planın ne?

LH: Burası doğal bir pist ve Red Bull ve Brawn’ların lehine olmalı. Burası iyi bir downforce pisti. Genel olarak onların hızlı olması lazım. Ancak bizim de en azından podyum dışında olduğumuzu söyleyemem. Bu yüzden her zaman olduğu gibi galibiyet için de varız.

Fernando ve Felipe muhtemelen senin asıl rakiplerin olacaklar, onları nasıl değerlendiriyorsun?

LH: En iyi dizilimlerden birisi olacak. Kimi ve Felipe de açıkçası güçlü bir ikiliydi. Onlarla mücadeleci ve zor bir sezon olacak ve bizim de onlara karşı cevabımız olacak.


Yorumlar

  1. ****** gaktuklam sizi

  2. McKimi Silverarrows avatarı
    McKimi Silverarrows

    apex hızları ile ilgili yorumlar yapılmıs. evet apex hızı yuksek olan pilot en iyi tur zamanını yapamayabilir ama bunun sebebi aracın savrulması arkadan kayma vs olmaz. viraja asırı hızda girerseniz zaten apex i yakalayamazsınız ve virajı alamazsınız. arac apex e dokunuyorsa zaten o virajı donebilecek bir hızda demektir. arkadan kayma konusuna gelince de apex hızları sikan gibi dusuk hızlı virajlarda degil pistin belki de en komplex ve hızlı virajında ya da en zorlu virajında olculur. ve arkadan kayma yasamaya basladıysa arac, muhakkak spin atarak sonlanır ve yarısınıza mal olabilir. iyimser olarak da birkac kontrayla beraber momentum ve zaman kaybı yasarsınız. pilotlar her pistte farklı downeforce ayarları tercih ederler. haliyle yuksek downeforce secenler virajları daha yuksek hızla donebilirler buna karsılık da duzluklerde accelerasyon kaybı ve maximum hızın azalmasını goze almak zorundadırlar. iste bu yuzden apex hızı belirleyici degildir.

  3. McKimi Silverarrows avatarı
    McKimi Silverarrows

    lewis-kimi kim ne derse desin guzel bir ikili olur. mc laren kimi ile kimi mclaren ile ilgileniyor ama bir turlu anlasma acıklanmıyor anlamadım bu isi :))

  4. "Kürşat ŞAHİNKAYA" dostum
    Sen kendi açından virajlara önem veriyor olabilirsin, apexlerde yüksek süratleri değerlendirebilirsin.

    Ama bir turdan bahsedecek olursak; en yüksek apex süratine ulaşan pilot o turda en hızlı tur zamanını elde eder diyemeyiz.

    bir çok pilot apexde yüksek sürate ulaşır, lakin böylelikle de yarış çizgisinden çıkar. virajlarda yüksek süratin getirdiği sert pilotajla, araç ağırlık dağılımını daha agresif şekilde dağıtır. viraj çıkışına doğru merkez kaçın etkisi ile aracın yaşadığı understeer, pilotun viraj çıkışında istediği yarış çizgisini ve momentumunu kaybetmesine yol açabilir.

    kanımca apex hızları tur ve yarış hızları açısından genel bir bilgi sunmaz. genele giden yolda açıklayıcı bir done olur. (tabii telemetre ayna gibi durumu özetler)

  5. açıkçası şimdiye kadar lewisten pek hoşlanmıyordum ama sanırım Kimiyle takım arkadaşı olacak bu durumda hamiltonu da bağrımıza basmamız gerekiyor herhalde xD ve gerçkten çok olgun konuşmuş umarım Kimi mclarene gider ve beraber iyi işler çıkarırlar

  6. Keyifle okudugum güzel bir söyleşi olmuş Lewis kendini bu sene oldukça geliştirdi ve açıklmalarındanda bu gayet iyi anlaşılıyo verilen cevablar olgunlukla ve oldukça iyimser seneye yeniden şampiyonluk mücadelesinde olmanı ve başarılarına başarı katman dilegiyle:))

  7. MagicAlonso avatarı

    Kürşat ŞAHİNKAYA o söz almanların söylediği bir söz kardeşim biz asfaltı almanlardan öğrendik japonlardan değil fakat onlar bizden yamayı öğrenmedi bu tamamen bir şehir efsanesi bizim milletin kendini sürekki biyerlere koyma mücadelesi sonucu uydurulmuş bir söz yoksa yama kadar basit bişeyi asfaltın mucidi almanlar mı bilemeyecek.Benim size tavsiyem her duyduğunuz şeye inanmayın

  8. bu dört pilotta çok değerli kimi lewis massa ve alo pilotaj bakımından birbirlerine yakınlar iyi arabası ve iyi ayarları olan şampiyon olabilir

  9. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    CAN BUNDY KARDEŞİM;
    Yorum Yapmadan Gecemeyeceğim. Plotlar İçerisinde En Hizli Kimderlerse Kimi Raikkonen Derim. İki Takım Arkadaşı pliotlar Arasında En hızlısını bilmenin Tek Ve Garanti Yolu. APEX Hızlarını Karşılaştırmaktır. Kimi Raikkonen Hamiltoni Rahatlıklara Mağlup Edebilecek Kadar Hızlı olacaktır.

  10. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    Raikkonen&hamilton ve Massa&Alonso Çekişmesinden Kesinlikle Sezona En Hızlı Başlayan Araç Kazanacaktır.

  11. Oguz Çetin avatarı

    Kimi&Lewis ikilisi Alonso&Massa ikilisinden çok daha güçlü olacaktır umarım Raikkonende mclarene gelir ve tek sorunumuz çözülür.

  12. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    M1CHAEL KARDESİM ;
    Evet Sana Katılıyorum Pist Hakkındaki Düşüncelerine. Zaten Japonların Çok Anlamlı Bir Sözleri Var.
    TÜRKLER BİZDEN ASFALT YAPMAYI ÖĞRENDİ,
    BİZ DE TÜRKLERDEN ASFALTA YAMA YAPMAYI ÖĞRENDİK :))))

  13. bir dunya sampiyonu digerinden korkup sampiyonluktan vazgecer mi? emin olun o adamlar sizin dusundugunuz gibi dusunmuyorlar!! sampiyon her zaman sampiyonluk yarısında olan takımda olmak ister. hakkinen ne demisti bırakırken ; 1 sampiyon 5. lik icin yarısamaz!! kimi nin mclarene donmesini cok isterim her 2 si de iyi suruculer ve boyle durumlarda surusler kadar sans da belirleyici oluyor malesef. fernando mc larende sezona sorunlarla bogusarak baslamıs ve bu arada puanları toplayan lewis de ibreyi kendine cevirivermisti mesela

  14. "zfr" dostum aslında hakkinen'in koltuğuna oturmuş olan rai olsa bu dediklerine itirazım olmaz.

    Ama dünya şampiyonu ünvanını almış olan ve devamlı suretle Wrc lafı eden, eğer hızlı bir araç bulamazsa f1'i bırakabileceği söylenen, doymuş bir Raikonnen, tek şampiyonlukla açlığı kapanmamış olan dünyanın en genç F1 şampiyonu karşısında, bir üstünlük kuramayacağını düşünüyorum. hem 2 dünya şampiyonunu takım arkadaşı olarak yenmiş olmakta, ona ek bir ünvan olacak, bu da ona ek bir motivasyon olacaktır.

  15. ve "ezme" demeyin arkadaslar. ben kimi'yi tutuyorum mesela. kimi'nin lewis karsinda ezilmesini pek tabi ezilmesini istemem ancak tam tersi, lewis'in de pasif kalmasini istemem. yoksa mucadeleden ne zevk alinir ki..

  16. 1- Kimi Raikkonen'i sürücü olarak nasıl değerlendirirsin?

    2- Onunla takım arkadaşı olarak mücadele etmek ister misin?

    ozellikle ilk soru baya hinzirca. lewis da durustce cevap vermis.

  17. lewise katılıyorum buradaki en iyi pilotlardan biri hatta en iyisi bile denebilir süper ikili olurlar

  18. güzel bi söleşi olmuş. beğendim

  19. can bundy kardes haklisin ama unuttugun bir sey var kimi alonso gibi degil eger kimi istekli olursa bende diyorum ki hamilton bile hic yani kimi kimseye benzemez hamilton bir yaparsa kimi 11 yapar bekleyin ve gorun ne kadar hakli olucagim o zaman ortaya cikar ayrica mc larenin araci pistteki diger araclarla ayni hizda olsun zaten dayanikli o zaman kimi levisi takmaz bile

  20. bu arada son haber olduğu için ilgilenenler buradan da görürler sanırım, her yarış hafta sonu bu saatlerde çıkan GP'de görülen araç yenilikleri bu hafta sonu yok. gerçek anlamda bir yenilik bulamadım çünkü. ya artık gözlerim alıştı bazı şeylere ya da cidden gelişim durdurulmuş 🙂

    hamilton'a gelince; olgun bir söyleşi olmuş

  21. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "O açıkçası buradaki en iyilerden birisi"
    "Onunla yarışmak her zaman mücadele gerektirir, öyleyse evet" Olgunlaşmış Ve Kendine Güvenen Bir Lewis… Umarim Seneye Takım Arkadasi Olurlar…Bana Göre En İyi Pilot Dizimi Olur Lewis&Kimi 🙂

  22. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    girecek ve ezecek.alonso şampiyon olamadı ama o sevinci lewis babasına we ron a da zindan etti.onurlu birisi böyle yapardı.önemlide değil.2007 de hakeden şampiyon oldu.

  23. Söylediği gibi çok çok özel bir pist. İfadeleri çok güzel. Ayrıca söylendiği gibi pistin asfaltına bende hayran oldum. Japonların bu işte ne kadar iyi oldukları ortada.

  24. seneye hegamonik bir sürücü olacaksın Lewis. takım arkadaşın olmak gerçek bir risk olur. kariyer planlamsında bir çaylağa yenilmek olmayan 2 kez dünya şampiyonu olmuş alonsonun sana karşı halini gördük.

    bu örneği görmüş olan dünya şampiyonu rai bakalım bu riske girecek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir