Vettel, Şampiyonluk Umutlarını Yaşatmak İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyona lideri Button’dan 25 puan geride.

Button bugün sıralamayı 7. olarak tamamladı ama bu konumu, ikinci seansta en iyi derecesini sarı bayraklar altında yapması nedeniyle şüphe altında.

Button ve diğer 5 pilot, yarış hakemleri tarafındna çağırıldı.

Sezonun 4. sıralama birinciliğine uzanan Vettel, bu eline geçen fırsatı azamide değerlendirmek istiyor.

Vettel: “Üç yarış kaldı ve fark oldukça büyük. Bu yüzden şansınızı canlı tutumak istiyorsanız her yarış bir şans olmalı. Buraya yarışmak için geldik ve kazanmak istiyoruz. Yarınki yarış için de en iyi konumda olduğumuzu düşünüyorum”

“Uzun bir yarış olacak, açıkçası lastikler için zor, pilotlar için de. Özellikle Esses’de konsantrasyonu yüksek tutmalıyız. Orada bazı fizik kuralları geçerli, ama araçla o kadar hızlı gitmeniz inanılmaz.”

“Araç boşken inanılmaz. Bir başka tur daha atmayı diliyorsunuz. Uzun bir yarış olacak ve çok ama çok iyi bir şansa sahibiz”

Vettel ayrıca takımının ne kadar güçlü olacağını tahmin etmenin güç olduğunu kabul etti ama ilk sırayı elde etmesine çok da şaşırmadığını ekledi.

Vettel: “Rekabetçi olmayı bekliyorduk ama ne kadar rekabetçi olacağımızı bilmiyorduk. Ayrıca S1’e baktığımızda (derecelerin) çok yakın olduğunu düşünüyorum. Zirvede ve orta sıralarda farklı araçlar görüyorsunuz, bu nedenle ilk sırada olmayı bekleyemezdik”

“Güçlü olmayı bekliyorduk ve şansımıza haklıydık. S1, S2 ve S3’te en hızlı olmak harikaydı. Mark’ınki talihsizlik, 9. virajda o kadar büyük bir aza geçirmedi ama aracında sorun vardı, halledemediler ve seansı kaçırdı. Aksi durumda O da zirvede olurdu”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir