Hamilton’dan ‘Oval Yarış’ Önerisi

yazar:

kategori: ,

Mercedes’ten Lewis Hamilton, Formula 1’in oval pistlerde yarışlar düzenleyebileceğine inanıyor.

Hamilton geçen hafta Mercedes ile 1955 yılında çifte zafer yaşayan Mille Miglia’nın 60. yıl dönümü münasebetiyle Monza’yı ziyaret etti.

Eski oval Monza pistini de ziyaret eden son dünya şampiyonu, farklı pistler yerine neden oval pistlerde yarışlar yapılmıyor sorusunu soruyor.

Hamilton “Aslında günümüzde buna engel olabilecek herhangi bir neden göremiyorum. NASCAR’da olduğu gibi yüksek çitler koyulabilir”

“Oval pistlerde modern Formula 1 araçlarını hayal edebilirmisiniz? Bu kesinlikle harika bir gösteri olurdu” dedi.


Yorumlar

“Hamilton’dan ‘Oval Yarış’ Önerisi” için 17 yanıt

  1. NASCAR’a geçebilirsin,36 yarışın 34’ü oval

    ama sonra yolu özlemek yok Lewiscim 😀

  2. Bu öneriyi Ericksson yapsa anlarım da Hamilton gibi bir adamdan hiç beklemezdim. Olacak iş değil oval pist. En ufak bir temas ölümcül kaza demek. Ayrıca geçiş pek mümkün olmaz. Nascar’da araçlar mekanik yol tutuşla giderken F1’de tamamen aerodinamik. Öndeki aracı takip etmek de zor olacağı için geçiş de olmaz. Monaco’nun ovali olur biz de trene bakan inekler gibi izleriz. F1’in yapması gereken şey, Monaco harici cadde pistlerden kurtulup; eski, kaliteli, hatayı affetmeyen pistleri getirmesi. San Marino, Magny Course, Nurburgring, Hockenheim, İstanbul Park gibi pistlerin geri gelmesi lazım. Ayrıca kaçış alanlarının azaltılıp çakıl havuzlarının yapılması lazım. Hata yapan 1 sn kaybediyor bu kadar. 2007’de Hamilton şampiyonluğu kaybetti Çin’de. Ah eski günler…

  3. Oval istiyorsan git nascar’da yarış.

  4. Bu kurallarla olacak iş değil. Ayağın sürekli gazda olacak. Buna ne motor ne de yakıt dayanır.

    Ayrıca Formula 1’deki formulü ne kadar değiştirirseniz değiştirin oval pistte yarışacak otomobil yapamazsınız. En ufak temasta ön kanat kırılacak.

  5. Hamilton oval pistlerin ne kadar tehlikeli olduğunu kavramamış sanırım.

  6. Tamamen oval olmada geçmişte indianopoliste yarışlar yapılmıştı.
    https://www.youtube.com/watch?v=gTg2rUx3xDM

  7. Formula 1’e farklı bir hava katabilir. Fakat sporun doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum. Burası Nascar değil. Ayrıca oval pistlerde bu tarz bir araçla yarışmak şuan için pek mümkün değil, NASCAR araçları zaten o tarz pistler için hazırlanıyor. Ama F1 araçlarının temeli, downforce’u herşeyi daha farklı. Takımlar günümüzde sadece Monza’ya özel bazı güncellemeler ve ayarlar yapıyor. Oval bir pistte yapıldığını düşünürsek araç adeta o yarış için özel tasarlanmalı. Birde günümüzde ki farklarla oraya giderlerse tur bindirmeler çok sıkıntı olur. NASCAR’da tur bindirmeleri ciddi bir sıkıntı. Normal pistlerde temas yaşan pilotlar orada neler yapar düşünemiyorum. Kısacası bunu gerçekleştirmek çok çok çok zor

  8. Turkiye GP olsun. Ovali salla.

  9. Hiç gereği yok. Özellikle Maldonado gibi pilotlar varken hiç gereği yok. İstediğin kadar yüksek çit koy kontrolü kaybettiğinde düz bir pistteki gibi kazalar olmaz. Araç havalanabilir çitlere uçar ne biliyim her türlü şey olabilir. Yavaş geçilen bir bölüm değil çok ciddi yaralanmalar olabilir.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Maldonado 😀

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          Adsgsgsgagafa 😀

  10. Oval pistleri pek sevmiyorum.. Hızlı virajlara eyvallah ta dümdüz yatık oval pist pek çekici gelmiyor bana. Bu yüzden Nascar seyredemiyorum mesela..

  11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Hayırdır Lewis önce küpe sonra kolye şimdide ”oval” pist hayırdır 😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Hamilton niyeti bozmuş 😀

  12. evet harika olur da tehlike yüzdesini aşağılara indirmek gerekir ham haklı gerçekten zevkli olur …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir