Vettel Karting Şampiyonasının da Destekçisi Oldu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla DKM şampiyonasına yardımcı olacak.

Alman pilot geçtiğimiz hafta Formula 4 ADAC serisinin müdavimi olmuş ve bu durum dikkat çekmişti.

Bunun üzerinden 1 hafta geçmesinin ardından Vettel şimdi de DKM ile yakından çalışacak.

Vettel “Güçlü bir yarış serisi ve profesyonel motorsporlarına girmek isteyen yetenekli genç sürücüler için iyi bir sıçrama tahtası olabilir. 2015 yılında yeni bir puanlama istemi geldi ve ilk 10’a puan veriliyor. Seriye ilgi artıyor ve buraya katkı sağlamak beni mutlu ediyor” dedi.


Yorumlar

“Vettel Karting Şampiyonasının da Destekçisi Oldu” için 3 yanıt

  1. Vettel her açıdan farklı bir pilot. Özel hayatını asla anlatmıyor, baba oluyor çocuğun resmi yok. Haber dahi yok. Eşi ortalarda yok. Gençlere yardımcı olmaya çalışıyor, alt serilere destek veriyor. Bizim ülkemizde sevilmeyebilir fakat bu adam gerçek bir sporcu. Kendisini çok geliştirdi. Webber’e karşı ağlayan pilot değil artık. Elbette bunu yakın zamanda göreceğiz.

    1. Eşi eskiden çoğu zaman yarışlarda yanında oluyordu. Çocuğu doğduktan sonra ortalarda gözükmemeye başladı. Büyük ihtimalle çocuğunun gelişimine önem verdikleri için böyle bir karar almış olabilirler ya da yarışlara geliyor ama biz görmüyoruz.
      Vettel’in amacı sadece yarışmak. Ne işin şov kısmı umurunda ne başka bir şey. O sadece o aracı sürmek istiyor.
      Bence Schumacher’i sadece pist üzerinde örnek almamış kendine. Schumacher onun idolü olduğu için onun çoğu özelliği Vettel’de de gözüküyor. Çalışma disiplini, özel hayatının sadece ona özel olması, gençlere verdiği destek ve belkide bilmediğimiz daha fazlası.

  2. bunlar iyi şeyler bir şampiyonun gençlere destek vermesi içlerinden en yetenekli olanları cımbızla seçip f1 e hazırlanmalarına yardımcı olursa dahada iyi olur …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir