Japonya GP – Sıralamalar Sonrası Bridgestone

yazar:

kategori:

Hirohide Hamashima – Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Direktörü

Bugün atılan turlarda kilit noktalar nelerdi?

“Bugün tüm pilotlar için büyük bir mücadele oldu. Hava şartları kuruydu ve bu da dün elde edilen verilerin fazla işe yaramayacağı anlamına geliyordu. Takımların sıralamalar öncesi sadece son seansta elde ettikleri veriler olacaktı. Pist koşulları giderek gelişti ama bu da ayarlar konusunda mücadelelere neden oldu ve son antrenman seansında ilginç bir dizilim gördük. Zorluk sıralamalarda da devam etti, ikinci ve üçüncü seansta kırmızı bayraklar gördük. Pistin eski yüzeyi frenlemede tutunma açısındandaha az tepki veriyordu. Sebastien Vettel polü alarak bugün iyi bir iş çıkardı ve umarım Timo Glock geçirdiği kazada ciddi yara almamıştır”

Yarınki yarış için lastik stratejileri neler olabilir?

“Cuma günü kuru havada olmadığından elimizde fazla veri yok ama bu da motor sporlarındaki mücadelelerden biri. Yumuşak lastik açıkça daha hızlı ve çok büyük aşınma sorunları yaratmıyor. Bu da yarışta tercih edilen lastik olabileceği anlamına geliyor. Sert lastikleri ısıtmak yumuşaklara göre daha uzun sürüyor ama tur zamanları arasındaki fark öğrenecek kadar bilgi yok elimizde. Suzuka’da heyecanlı bir yarış geçireceğimizden eminim.”


Yorumlar

  1. heyt be gavur yapmış be…lastiklerin güzelliğine bak. onlar yapıyor bizlerde konuşmak düşüyor…ne acı…dünya neye malikse onun vergisidir hep bu işler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir