Mclaren, BMW'nin F1 Motor Bölümünü mü Alıyor?

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport’un haberine göre, gelecekte bağımsız şasi ve motor üreticisi olmak için, spordan çekilecek olan BMW’nin Formula 1 motor bölümünü almak istiyor.

Son aylarda Mercedes’in Brawn’ı satın alacağı yönünde önemli söylentiler var ve son haberler Mclaren’in başında bulunan Ron Dennis’in, Mercedes motorları konusunda arka planda kalmayı istemediği yönünde.

Habere göre Dennis, yeni spor otomobilleri MP4 12C’de olduğu gibi Formula 1’de de Mercedes olmadan yola devam edebilir.

Auto Motor Und Sport, gerekli paranın verilmesi halinde BMW’nin bu bölümü satabileceğini ve Dennis’in çoktan Münih’tekiler ile görüşme yaptığını iddia etti.

Bu söylentilerin ardındna Mclaren F1 Takım Patronu Martin Whitmarsh “BMW motorlarını alma planımız yok.” dedi ancak BMW motor bölümünden bahsetmemesi dikkatlerden kaçmadı


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bu işin Bmw yle hiçbir alakası yok. Sadece Bmw ayrıldı,bunu değelendirmek istediler,akıllarda bir proje vardı tabi.
    McLaren kendi motorunu üretebilecekse tebrik ederim.Böyle bir ayrılığıda hoş karşılarım.Yeterki mercedes uzaklaşmasın.
    Honda Brawn da Mercedes olsun kardeştir.

  2. böylelikle Mercedes, BMW F1 motorları bölümünün %40 hissesinin sahibi de olmuş olur mu?

  3. Önce McLaren, Mercedes'in takımda bulunan %40 hissesini almaya çalışsa fena olmaz. madem mercedes den kurtulma, onsuz da başarılı olacaklarını "tekrar" göstermek istiyorlar.

    ayrıyetten bu takım kişiye ait veya bir holdingin sahibi olduğu takım değil. malum 4 ortağı bulunan bir takım.

  4. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu çok güzel bir haber, en sonunda bu saçma evliliğin bitecek olması harika..Mercedes-Benz F1 Team' a kaldı.

  5. mc laren adına mantıklı bi adım olur bence

  6. Güzel bir havadis inşallah gerçeklere dayanıyordur. Mclaren'in supersport piyasasında ve F1 'de büyümesini isterim. F1 dışında BMW ile açıktan bir ilişkisinin olduğunu biliyoruz. F1 de bu çok ileri bir görüş olur. Hem çok fazla alternatif yok hem de BMW motor konusunda başarılı bir departmana sahip.
    Böylece spor otomobil piyasasında daha büyük bir oyuncu olabilir.

  7. ron dennis, ferrari gibi bir şirket ve marka yaratma peşinde, başabilirler mi peki? ron dennis varsa neden olmasın. turuncuyu da garipsemeyin, sanıyorum 2007'nin başında aracı test ederken kullanmıştık, turuncu-siyah renk kombinasyonlu bir araçla test yapmıştık, gayet de güzeldi, gerçi o aracı hangi renge boyasan güzel görünürdü ama nese sonuç olarak güzel olmassa bile gri-siyah renklerini mercedes patentlemediyse biz de kullanırız cnm nolmuş:) tabiki gönül isterki hiç ayrılmayalım

  8. Silver Arrow avatarı

    bence hiç güzel bir haber değil.

    1-mclaren-mercedes neredeyse hem mclaren'den, hem de mercedes'ten bağımsız bir marka haline geldi. ayrıca her iki markanın da prestijini arttırıyor bu ortaklık.

    2-bu iki firmanın ortaya çıkardığı harika ürünler var. f1 takımı bunların başında geliyor. ayrıca slr 722 ve slr sterling moss gibi şaheserler var.

    3-mercedes ayrılırsa, ''gümüş ok'' lakabı ve gümüş renk onunla birlikte gidecek. biz muhtemelen orjinal turuncu rengimize döneceğiz. lakap mercedes'in, ancak mclaren'e de çok yakıştı.

    4-hem mclaren'in, hem de mercedes'in büyük bir hayranı olarak bu iki markanın ayrılması bana annemle babam boşanıyormuş gibi geliyor. rüyalarıma giriyor artık. 🙂

    5-ron dennis'i özledim. konumuzla pek alakası yok ama… :))

  9. mert merter avatarı

    Coktan beri okudugum en güzel haber insallah McLaren kendi motorunu takarda %100 McLaren oluruz
    mercedese Brawn la mutluluklar temeni ederizz.

  10. kaan kaanhan avatarı

    ayrılık haberleri hep çıkıyor ama takımın nerdeyse yarısı Mercedes e ait, bunu kim alacak veya alabilecek güçte, onun dedikodusu hiç çıkmıyor nedense.

  11. Bence BMW değil, başka bir firmanın F1 Motorları Departmanını almalılar BMW'nin değil. Mesela Mercedes'in Ilmor'u alması gibi bir projeden bahsediyorum. Çünkü prosedürler uzun sürecek diye düşünmekteyim. F1'de uzun prosedür zararlı oluyor genelde.

  12. BMW eğer departmanı verecekse ;
    1-Mclaren , Mercedes'e büyük bir kazık atmış olacak
    2-Bu kazığı atmasındaki yardımcı BMW olacak ki BMW ile Mercedes rekabeti ortada ortaklığın arasına giren kara kedi de belki de BMW'idi…

  13. mclaren-mercedesin ayırılığı, düşülünülenin aksine mercedes yüzünden değil de mclaren yüzünden olacak, ben bunu burda aylardır söylüyorum zaten

  14. bekleyelim başka yapacak bişey yok her yere baktım sayılır yok çok merak ediyorum didem inş ben bizim adımıza konuşayım ağırız inş

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    RON DENNİS :(((((((((((( :(@@@

  16. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    RON DENNİS :(((((((((((( :(@@@

  17. Onlar için çok iyi olur.Bu konuda Ron dennis'in düşündüğü bir şeyler vardır,ateş olmayan yerden duman çıkmıyor son zamanlarda f1 de:)

  18. Mclaren için çok önemli birisi,alırlarsa onlar için iyi olur.

  19. hayır hakan bende merakla bekliyorum

  20. konuyla alakalı değil ama araç ağırlıkları açıklanmadı değilmi

  21. Waaaoouuuwww, müttiş olur haa; değişiklik iyidir bide.

  22. ebediyen mercedese bağlı kalacak değil ya adam kendi başarılarına imza atmek istiyor kendi hakkıyla yüzde tüz neden olmasın

  23. son zamanlarda atacağı en büyük adım olur Mclaren adına.

  24. Ron Dennis bos durmuyor, hep bir yaramazlik pesinde 😉 helal olsun adama, insallah hedeflerine ulasir..

  25. olabilir neden olmasınki…Ron amcamız işini bilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir