Dennis: “McLaren – Alonso İlişkisi ‘Eski Hikaye’”

yazar:

kategori:

Ron Dennis Fernando Alonso’nun McLaren ile yaşadığı ikinci ilişkisiyle ilgili olarak Alonso’nun eskisine oranla daha kararlı olduğunu söylemiş.

Daha önce Alonso McLaren’e 2007 senesinde gelmiş ve ilişkileri sarsıntılı bir şekilde sonuçlamıştır.

Ardından iki sezon Renault ile devam eden Alonso beş sezon Ferrari ile beraber yarıştıktan sonra Honda’nın Formula 1’e geri dönüşüyle beraber McLaren’e katıldı.

Sezona istedikleri başlangıcı yapamayan McLaren takımı ve Alonso hayal kırıklığı yaşadığını belirtmişti. Dennis ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

“Tamam, 2007 sezonu başarılı bir yıldı, sekiz yarış kazandık ve o sezon başkalarının kazandığından -Ferrari dışındaki – daha fazla puan kazandık. Bu eskide kalan bir hikaye”

“Alonso eskisine göre daha hızlı, her zamankine göre daha rekabetçi ve şu anki en deneyimli isim. Bulaşıcı bir enerjisi var ve bu coşku bizi birleştiriyor”

“Takım içerisindeki herkese sorabilirsiniz – Mekanikerden, ofis çalışanına ve ya temizlikcisine – hepsi aynı cevabı verecektir”

“Yeniden kazanacağız, yeniden dominant olacağız ve bunu beraber yapacağız – Fernando ile beraber -”

“Kariyerinin zirvesinde bir isim ve McLaren – Honda ile beraber Jenson’ında tecrübeleriyle başarıya ulaşmamızı sağlayacaklar”

Alonso’nun kontratıyla ilgili çıkan söylentiler hakkında konuşan Dennis üç yıllık kontratı olduğu yönünde konuştu.

“Üç yıllık opsiyonsuz bir kontratı var. Bu kadar basit”

“Ona sunduğumuz kontrat bizim taleplerimiz doğrultusunda onun istediği şekilde. Daha sade bir şekilde açıklayamam herhalde. Açıklayabilir miyim?”


Yorumlar

“Dennis: “McLaren – Alonso İlişkisi ‘Eski Hikaye’”” için 9 yanıt

  1. Bence de bu demeç button’un ‘ben neyim burada’demesine neden olacak bir demeç. Mclaren’in böyle demeçlere dikkat etmesi gerekir. Sonuçta button’da dünkü pilot değil!

  2. OtonomAktor avatarı

    button a ayıp olan bir konuşma olmuş. bir cümle hariç adı geçmemiş. şampiyon bir pilot neticede button da. McLaren her zaman olduğu gibi eşit yarıştırsın pilotlarını da görelim şampiyonlar arasındaki mücadeleyi. Alonso nun üzerine çalışacağını ima eder gibi bir konuşma olmuş bu.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Oyle calisacak zaten. Siz ne bekliyordunuz ki ? Takim 1 yil sonra gonderecegi pilotun uzerine niye takim kursun veya onu oncelige alsin ? He, McLaren her iki pilota birden esit imkanlar verir. Yaris icerisinde Button’a Massa’nin Ferrari’de ustlendigi gibi bir rol verilmez ama Button’in rolude tecrubeli pilottan oteye gecmez.

      1. OtonomAktor avatarı

        alonso ile button arasında 1 yaş fark var. button u seneye emekli ettiniz hemen. ayrıca button iyi olursa niye gönderilsin?

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          2 yaş var. Valla biz emekli etmedik. McLaren son 2 sezondur Button’la ite kaka kontrat imzaliyor. Magnussen biraz saglam ciksaydi, McLaren bu sezon bile Button’la devam etmeyecekti.

          1. OtonomAktor avatarı

            Button ocak 1980, alonso temmuz 1981 doğumlu sadece temmuz doğumlu olduğu için yaşını doldurmamış alo. Yaş farkı 1 hadi 1 buçuk olsun tam. Button gerçekten iyi bir pilot. hiç kimse buton la takım arkadaşı olup ona acayip farklar atıp önünde bitiremez. McLaren kendine gelsin bu ikisinin mücadelesini izleyip göreceğiz. Eğer alonso şu yazıda ima edildiği gibi desteklenen pilot olmaz her zaman ki gibi McLaren pilotlarını eşit yatıştırırsa button un alo dan çok büyük farklar yemiyeceğine eminim.

            1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
              Alonso.ElNano #València2012

              Mesele Button’in Alonso’dan az veya cok fark yemesi degil. Button McLaren’i sirtlayacak pilot degil. Sanirim McLaren Vettel, Hamilton veya Alonso’da bulunan nitelikleri Button’da bulamadi, ki bu 3 pilota yoneldi oyle degil mi ? Button bu sezon olmazsa diger sezon emekli olur. Ama ondan otesinde McLaren’de yarisamaz. Sahsen bende Raikkonen’in, Button’in ve Alonso’nun cok daha uzun yillar yarismasi isterim ama mevcut durum bu.

  3. Buttona çok değer vermemiş söyledikleriyle ama bu takımı anca Button bir yerlere getirebilir, Alonsoyla olmaz o iş..yanlış yoldalar.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      ay lavyu ay lav yu duyu lav me yes ay duuuu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir