2010'da KERS'in Düşürülmesi Resmiyet Kazandı

yazar:

kategori:

Bu sabahki toplantıda FOTA, Singapur’da verdiği KERS kararını resmiyete kavuşturdu ve gelecek sene KERS’in düşürülmesini resmileştirdi.

FOTA bunun yanında 19 yarış istediğini ancak takvimin daha uygulanabilir olması gerektiğini söyledi.

John Howett “19 yarışlık, işlevsel bir takvim istiyoruz. Ancak şu anda Monaco/Türkiye sıralaması imkansız görünüyor.” dedi.

Williams’ın karşı çıktığı 14. takım fikri konusuna değinen Howett “Bu konuya da değindik ancak bu tam olarak FOTA ile ilgili değil, her takımın kendi başına bu konuya bakması gerkeiyor.” dedi.

FOTA ayrıca harcamaları düşürme için gelecek seneden itibaren yeni araçların toplu halde tanıtılması gibi bir fikri de masaya yatırdı.


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Mercedes-Benz Kers' i geliştirmek için inanılmaz bir para sarfetti, sonuca bak.Allah' tan 2011' den itibaren bazı spor modellere koymayı düşünüyorlar.

  2. Remzi Ersoy avatarı

    araçların ne zaman tanıtılcağını merak etmek bnce daha heyecanlı oluyo.

  3. araçların toplu tanıtılma fikri güzelmiş en azında hangi takım ne zaman araçı tanıtacak diye beklemeyiz

  4. araçların toplu tanıtılma fikri güzelmiş en azında hangi takım ne zaman araçı tanıtacak diye beklemeyiz

  5. Sonuçta takımlar ortak karar alabiliyorlar olayın sevindirici yanı bu.

    KERS gibi sistemler ise farklı yarışlarda mesela bence LeMans'ta geliştirilebilir, sanırım bazı firmalar F1'de kullanmasalar da gelişimini yapacaklardır. Mesela Williams bütçesinin bir bölümünü ayırmaya devam ediyordur düye düşünmekteyim.

  6. veli kavak takımların monaco -türkiye olmaz demesinin sebebi pist karakteri değilde bu yarısların 1 hafta aayla yapılacak olması, takımlar lojistik olarak kendilerini hazırlayamayacaklarını söylüyorlar…

  7. Ben şunu söylemek istiyorum arkadaşlar ferrarinin shumi ile o kadar sampiyonluk kazanırken üst üstte,FİA büyük değişiklere gitmedi neden soruyorum size.gecen sene mcreln iyiken daha sonra salak salak kurallar çıkardılar neymiş her takım aynı olucakmış 🙂 o zaman sen shumi kaç sene üst üstte ve o kadar güç rakiblerine 1 sn fark atarken nerdeydin fia.

  8. arkadaşlar anlamadım neden monaco türkiye yan yane olmaz…birisi çok yavaş diğeri hızlı olduğu içinmi..yani yavaştan hızlıya geçilemeyeceği için mi ??

  9. Remzi Ersoy avatarı

    massaraikkonen hem snin dediğin gibi olsun bide 2008 de ki gibi araçların üstündeki ek parçalar geri gelse biraz daha heyecanlı yarışlar izleyebiliriz blki.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    f1 ın cocuk oyuncagı oldugu yap boz tahtasına cevrıldıgının acık kanıtı ıste.yuh yawwwwww.

  11. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    atak,geçişte yok .bari şu ön kanatları eski haline getirin,arka kanatlar kalsın.ön kanat 6 derecelik açılarla haraket etsin.bari estetik olsun.

  12. burak bocek avatarı

    Saçmalıkları Fota değil Fia yapmıştır.Şimdi takımlar bu yanlışlıkları kendi aralarında anlaşarak çözüme kavuşturuyorlar.Bir nevi bizim dediğimiz olur demek bu.Kers boşu boşuna f1e sokulmuş ve tonla para harcanmıştır.Şimdi yapılan centilmenlik anlaşması ve büyük maliyeti ile kersten kurtulmak demek seneye araç gelişimi için daha fazla imkan demek.Difüzör ve kers yüzünden geride kalan takımlar seneye belkide gerçek perfonmanslarına dönücekler.Odaklanmaları gereken aracın aerodinamisi olucak.Ben kullanırlar diye bakıyordum ancak düşmeside bir bakıma iyi oldu.Startlar ve bazen atakları savunmak dışında pekbir etkisi olmadı.Paralar boşa gitti,emek harcandı ancak şuan kers olmayan 2 takımın 4 aracı zirvede.

  13. ismail uçar avatarı

    her yıl bi saçmalık yapın zaten..oysaki tasrrf yapıcaz diye onca tuhaf kural çıkarın..büyük paralar harcanıp geliştirilen yatırımı 1 yıl da çöpe atın…bu mudur tasarruf…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir