2015 DTM Hockenheim 1. Yarış – Green Başladığı Gibi Bitirdi

yazar:

kategori:

2015 DTM sezonunun ilk yarışında, pole pozisyonunda yarışa başlayan Jamie Green zafere uzandı.

Startta ve 2 güvenlik aracı sonrası tekrar başlamada rakiplerinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen Team Rosberg Audi pilotu sezona galibiyetle başlamış oldu.

Pascal Wehrlein, startta geçildiği Paul Di Resta’yı finişe 3 dk kala geçmeyi başararak 2. sırayı elde ederken 3.lük geçtiğimiz sezon F1’de koltuk bulamamasıyla seriye geri dönen 2010 şampiyonu Paul Di Resta’nın oldu. Di Resta, 2014’te 4. sıradan öteye gidememişti.

Bol temaslı geçen yarışta 12. turda Daniel Juncadella’nın pist dışında kalan aracı için giren güvenlik aracı, pite geri döndükten 1 tur sonra bu seferde Tomczyk’in U virajda frenaj esnasında spin atıp Paffett’a çarpmasıyla geri geldi. 7 aracın yarış dışı kaldığı ilk yarışta Eduardo Mortara 4., Mike Rockenfeller 5., Nico Muller 6. oldular. Seriye girdiği 2012 sezonundan beri 2 pilotlar, 2 markalar şampiyonluğu kazanan BMW, sezonun ilk yarışında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Maxime Martin 7. olarak en iyi durumdaki BMW olurken Timo Glock 8., 2014 şampiyonu Marco Wittmann 9. oldular. Sıralama turlarını 3. tamamlayan fakat aracı kamyonet tarafından çekilerek getirildiğinden zamanları silinen Augusto Farfus 23. sıradan başladığı yarışta 10. olarak 1 puan kazandı.

DTM’de haftanın 2. sıralama turları yarın 11.35’te,yarış ise 14.40’ta koşulacak ve Youtube‘dan canlı olarak yayınlanacak.

DTM Hock R1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir