Renault'un Yeni Test Pilotu Yamamoto!

yazar:

kategori:

Renault takımı bugün yaptığı açıklamada Japon Sakon Yamamoto’nun yeni test pilotu olduğunu duyurdu.

Super Aguri ve Spyker takımları ile toplam 14 Formula 1 yarışına çıkan Japon pilot, Renault’un gelişim programına katkıda bulunmaya çalışacak ve Renault’un özel Road Showlarında görev alacak.

Flavio Briatore "Sakon’un takım ile çalışacak olmasından mutluyuz. Bu sezon için çok agresif bir gelişim programı planlıyoruz ve onun F1 deneyimi bu bakımdan bize faydalı olacak."

"Bunun yanında ING Renault F1 Team yol gösterileri bakımından en aktif takımlardan birisi ve Sakon önemli marketlerde bizleri temsil edecek. Sakon takım için çok önemli rol oynayacak." dedi.

Yamamoto "2008’de ING Renault F1 Takımına katılacağım için çok mutluyum. Dünya şampiyonlukları kazanmış bir takımda bulunmak benim için büyük şeref."

"Çok şey öğreneceğim ve takımın benden istediği her alanda faydalı olmaya çalışacağım." dedi.


Yorumlar

  1. Sakon Yamamoto garip bir karar ama Grosjean'ı takip edeceğim demiştim yakından.

  2. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    ferninho aynen oyle anlamıssın bak sen renaultun ztn 3.pilotu mevcut hatta bıde lucas dı grassı var yanı aarakdan pılot var kımse korkmasın ee renault 2.nıfı bı pılot arıyordu malum roadshowlar fln gelenksel bunun ıcınde boyle bı pılot cıkıpta bı buttonu bı schumıyı test pılotu yapamycgnza gore bence mantıklıca

  3. reno yamamotoyu da kendini de geliştirir bu sene öle anımsadım.di grassiye gelince bide grosjean cok iyi pilotlar ama gp2de oldukalrından briatore yapmıstır böle bişe.neyse zaten fernando da nelson da test pilotlıugu yapmıstı.bişe farketmez ha yamamoto ha baskası.

  4. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    briatore naptıgını gayet ıyı bılır takımın zaten yedekte 2 pılotu var (lucas di grassi,romain grosjean)ama bunlar aynı zmnda gp2 pılotları brıatore bunu dusunrekten bı test pılotu almstr gyet normal bu adam sonucta yarısa cıkmıycak pılotlarmzdan bırının basına bı sanszlk gelse kokpıte geccek ılk kısı grosjean korkmayın yanı sadece test pılotu yamamoto:D

  5. yamamoto kendisini geliştirirdikten sonra R28 geliştirir !!!

  6. İki sene boyunca yarıştı.Hiç kimseyi geçmedi.Bir yarışta bile sondan ikinci sıraya dahi çıkamadı.Benim takımım olsa üzerine para verseler Yamamoto'yu almam…Anlayamıyorum.Hala nasıl F1'de kalıyor…Yuji Ide bile daha fazlasını hakediyor :S

  7. Flavio naaptığını bilmiyor heralde.Alonso kovalainen pique jr.den sonra ne alaka bu adam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir