Rosberg'e Ceza Yok

yazar:

kategori:

Rosberg ve Williams takım patronu Sam Michael, yarışın ardından hakemler tarafından sorgulandılar. Jenson Button ve Brawn GP, Rosberg’in en iyi sektör zamanlarını güvenlik aracı periyodunda elde ettiğini iddia etmişlerdi.

Brawn GP pilotları, Japonya’dan 1 puan fazla alsalardı takıma tarihi bir şampiyonluk kazandıracaklardı.

Ancak hakemler Rosberg’e ceza verilmemesi gerektiğini karar verdiler.

Yapılan açıklamada “Yarış hakemlerine 16 numaralı aracın sürücüsü Nico Rosberg’in güvenlik aracı periyodunda güvenlik aracı çizgisini geçmeden önce verilen zamanı aştığı bildirildi.”

“Hakemler pilotlar ve takım temsilcileri ile görüştüler ve telemetre verileri, GPS kayıtları, dereceler ve video kayıtları incelendi. Kanıtlara göre düşük yakıt mesajının göstergede sürücünün zaman bilgilerini doğru bir şekilde görmesini engellediği anlaşıldı.”

“Ancak telemetre verileri sürücünün güvenlik aracı ve sarı bayraklar altında güvenlik açısından yeterli tepkiyi verdiğini gösteriyor. Bu nedenle hakemler daha fazla işlem yapmaya gerek duymadılar.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

  1. Yarisi izlerken SC tabelasini gordugum anda aha Rosberg`in yarisi yine mahvoldu dedim, cunku pitstop yapmamisti, sonra bi baktim adam 5. sirada geri donmus, bencede bir yerde biseyler oldu ama noldu bilemiyorum 🙂

  2. serhat kurtuluş avatarı
    serhat kurtuluş

    bence herşey gayet normal. şöyle düşünelim: 200le giderken aranız 10 saniye ise 100le giderken aynı mesafede aranız 20 – 25 saniye olur. böylece avantaj sağlamış ama kural ihlali yapmamış olursunuz. muhtemelen böyle oldu.

  3. brawnların önünde çıkması yine normal karşılanabilir ama heidfeldin önünde çıktıysa kesinlikle avantaj asağlamıştır

  4. erdem akyols avatarı

    bence brawnlar normal sartlarda rosberg in önünde dönüceklerdi güvenlik araci rosberge zaman kazandirdi bu acik bence ceza gelmeliydi heidfeldi bile gecti yazik oldu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir