Vettel: Mercedes’in Hatalarını Avantaja Çevirmeliyiz

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Mercedes’in dünya şampiyonasında her hatayı avantaja çevirmeleri gerektiğine inanıyor.

Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, bu kış büyük bir ilerleme kaydeden Ferrari ile Malezya’da ilk zaferini almış ve üst üste 3 yarış podyuma çıkmıştı.

Şampiyonada Hamilton’ın 28 puan gerisinde üçüncü sırada yer alan Vettel, Mercedes’in hatalarından yararlanabilmek için hazır halde olmaları gerektiğini dile getirdi.

Vettel “Mercedes’i yakalamak için çalışıyoruz. Ve eğer bir sorun çıkarsa tam arkalarında olmak ve saldırmak zorundayız. Ve tabi ki diğer takımlara geçilmememiz de önemli”

“En güçlü paket hala Mercedes’te. Hızlı bir şekilde bu farkın kapanmasına izin vermezler. Ferrari kışın bir adım ileri attı, ama Mercedes aynı seviyede olmak biraz zaman olacak” dedi.

Sezonun 5. yarışı olan İspanya GP 10 mayısta koşulacak.

 


Yorumlar

“Vettel: Mercedes’in Hatalarını Avantaja Çevirmeliyiz” için 22 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bir kaç tweet var paylaşalım ; Kimi seneye kalıyormuş,Ferrari bir motor kapağı da getirebilirmiş ama sıcaklıklara bağlıymış kesin değil. Ön ve arka frenlerin güncellemesi kesin değil ama süspansiyon geometrisi değiştirilmiş.AVL platforumunda bir kaç gün evvel denenmiş.Tam olarak 1 aya yeni merkezde %100 hazır olması bekleniyormuş bu zımbırtının.

    1. evet kimin kalması kesin gibi fabrikada parçaları beraber incelemişler simülasyonda test etmiş kimi … motor için sadece güncel yazılım getireceklerini gördüm bende süspansiyon değişmiş ama ön mü arka mı veya her ikisi mi bilmiyorum … bakalım ferrari inşAllah farkı ciddi biçimde kapatır …

  2. Mercedes’in hataları kesinlikle avantaja çevrilmeli. Fakat Bahreyn’deki gibi bir Vettel sürüşünün buna yardımcı olacağını hiç sanmıyorum!..

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari, İspanya için mevcut güncellemeriyle 04/0.5sn kazanmayı hedefliyormuş. Bir kaç gün evvel motor ve diğer elektroniklerin bazı deneylerini yapmak amacıyla AVL platformunu kullanmaya gitmişler yeni teknoloji merkezindeki. Güncellemeler arasında ; yeni ön-arka kanatlar,difüzör,zemin,fren boruları,güncellenmiş karoser ile gelecekmiş. Beklenen kısa burun burda yok. Ne zaman geleceği belirsiz ama Kanada olabilir diyorlar. Muhtemelen çarpışma testi için hazırlayamadılar yada rötüşlemek gerekiyor. Ancak ben bu kadar parçaya 0.4-0.5sn yeterli bulamadım. Sadece burunla Red Bull takımının 0.4sn kazanacağını düşünürsek fark azalacağına artabilir yada aynı kalabilir hatta Rb ciddi bir baskı oluşturabilir. Ve bu güncellemelerin 0.3sn bile kazandırabilme ihtimalinden bir yerde bahsetmişler. Umarım en az 0.3sndir yada 0.4-0.5sn dedikleri gibi getirir de hiç değilse farkı koruruz. Haberi veren ise tünel verilerinin yarım saniyeden bahsettiğini ve simülatör verilerinin de pek farkı olmadığını yazmış. Tanıtıldığı ilk günden itibaren en köklü değişmelerin görüleceğini belirtmiş yazıda. En büyük öncelik araca downforce katmak olduğu söyleniyor haberde. Arka süspansiyonda bir gelişme beklenmiyor. Bu platformunda sık sık özellikle motor gelişimi için kullanımına önem verilecekmiş.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      The Red Bull Racing, however, will debut a new “short nose” that did so much vex the team of Milton Keynes during the crash test at Cranfield, but the team of the Cavallino has no intention of following the guidance of Rob Marshall because in Maranello they have made the development of Spain with the nose that we know well. Having it shorter, in addition to requiring a great attention to overcome the FIA, can generate greater instability of the front in the face of an indisputable advantage given by the greater rate of flow towards the rear diffuser. And since both Sebastian Vettel and Kimi Raikkonen prefer a machine rather reactive front head designer, Simone Resta, you do not dare to intervene in that area.

      Burda kısa burunla bir bilgi var ama acaba yapılacak mı yoksa Vettel ve Kimi sürüş tarzı sebebiyle vaz mı geçilmiş anlamadım anlayan varsa?

      1. Burnun daha kısa olması arkada difüzöre daha iyi akış sağlayabilse de önde dengesizlik yaratabilirmiş. Vet ve Rai önde keskinlik istiyormuş, bu yüzden burun rafa kalkabilirmiş.

        Bir ara Allison da yeni burnun çok kısa olmasının imkansız olduğunu, küçük bir miktar kısalacağını söylemişti sanırım.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          ben de benzer şekilde anladım ama tam çıkaramadım.burun rafa kalkarsa kötü olur.bir aracın downforcunun %20sini karşılıyor.ön tarafı daha güçlü yapması gerekmez mi?neden istemiyorlar anlamadım.bir hayali resmini gördüm çok az daha kısa daha şişkindi pek farkı yoktu.o kadar çalışmayı rafa kaldırmak saçma.

          1. %20’lik DF’u burun değil ön kanat karşılıyor yanlış hatırlamıyorsam. %20 arka kanat, %50 difüzör, %10 da geri kalanı olmalı.

            1. Eski yapıda kabaca ifade : %30 front wing-%40 rear wing-%30 difuzör şeklindeydi. Biracıcık dahası ayrıntılısı: %25-30 front wing, %35-40 rear wing %30-35 difuzor %10-15 bage/monokok/şasi/orta ne dersen artık gibiydi.
              Ancak bunlar artık değişti. Difüzörün etkileşimi düşürüldü buna karşı taban-arka bölüm transfer arttı. Ön kanat df epeyce azaldı. Geçen yazıda güzel ifade edildiği gibi ön kanadın df den daha önceliği var artık. Arka kanat yükü çok arttı burun altı şasi merkezini daha iyi kullanma başladı. Soğutma yarıklarının içerisinden df üretmeye çalışanlar var artık.
              Şuan ki durum tahminen; %45-50 arka kanat %10-15 ön kanat %30-35 bage altı+taban altı+taban+difuzor %10-15 de üst şasi gibi olabilir.

      2. benim okuduğum duyumlarda kısa burun üstünde hala çalışıldığı yazıyordu ve aracın ön tarafının iyi tepkiler verdiği, hani takım ön taraftan memnun gibi benim tahminime göre kaydadeğer bi kazanç elde edemezlerse kısa burun işinden muhtemelen bu şekilde devam ederler gibi bi Williams tipi burun zaten olmazda ama daha inceltip kısaltabilirler ancak ve şu Avusturyadaki Avl fabrikasında motor ve güç ünitesi üzerinde çalışmalar yapmış takım daha çok güvenirlilik üzerinde, bunlarıda Barcelona testlerinde denicekmiş takım en az bi 20 beygir güç kazandırması bekleniyormuş ama açıkçası şu 0.4-0.5 zaman kazandırma işini bende okudum umarım doğru değildir çünkü Ferrari iyi bi araç yaptı ama henüz iyi bi güncelleme yapamadı araç nerdeyse sezonun başında testlerdekiyle aynı güncellemelere sahip ve şu an çok daha fazlasına ihtiyacı var

    2. Ferrari bir şekilde 0.5 kadar getirebilir de, Mercedes ne yapacak onu bilmiyoruz. Red Bull ve Williams’ı tehdit olarak görmüyorum ben. Ama Ferrari’nin yakalayabilitesine de inanasım gelmiyor. En az 1 sn bulmalılar.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        farkı ne kadar kapatırsak o kadar iyi.özellikle sıralama turlarında.çünkü bu yeni yakıt yasağı ile fark 40hpye çıkıyormuş sıralamada ise 20hpye kadar düşüyormuş.son yazılım ile eşitlemeyi hedefliyorlar kanada da.ferrari geçens sene sıralama turlarında ortalama 1.2 sn yerken bu sezon 0.75 sn şasiden 2014te 0.4sn fark yerken bu sezon 0.2sn kadar farkla gerideymiş.motordan da 0.2-0.3sn yese tamam işte.bakkal hesabı gibi oldu ama ne yapalım elimizde başka veri yok 😀

        1. Sıcaklıklar da giderek artacak. Eğer Mercedes’te bir aşınma sorunu olursa şansları olabilir. Sıralamada önlerinde olmadıkları sürece lastiklerden umut bekleyecekler bence.

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            zaten bu adamları yakın zamanda yenmek için hava şartlarına fazlasıyla ihtiyacımız var yada pilot-araç-takım hatasına.ispanyada ön lastikler aşınsa bile sert lastikler var çok sıkıntı olmaz.burna üzüldüm açıkçası olmaz ise

            1. Şimdi sen bana yine kızacan ama pilotları da sorgulayacam. Sence Alonso (veya Hamilton) olsaydı biraz daha hızlı olmaları mümkün olabilir miydi?

              Araç uymuyordu şimdi uydu denebilir ama üst limit nerde bilemeyeceğiz diye düşünüyorum.

              1. Burak Karaküdük avatarı
                Burak Karaküdük

                Ne desem bilemedim 😀

              2. Mercedes yeni motoru Kanada’ya getirmeyi düşünüyormuş.

              3. Burak Karaküdük avatarı
                Burak Karaküdük

                @anthrax

                Mercededes,Ferrariye reaksiyon vermeyeceğiz demişti ama herhalde onlarda yakalanma endişesiyle atağa atak ile karşılık verecek.

              4. SebastianVettel05 avatarı
                SebastianVettel05

                4=2+2 pardon hangi üst sınır

      2. Ağustos sonuna kadar ki dönem scuderia’nın avantajına bu dönemde ne kopardılar kopardılar öne de geçebilirler hatta. Havalar ıççak şartlar zor setuplar karmaşık olduğu vakit MB nin işi zor bu 2 senedir böyle MB halen performansına kıyasla çok dayanıklı değil bunu bariz görüyorum da yırtacakları kadar yaklaşamıyorlar. MB den balata kokusu daha çooook çıkar. 🙂

  4. Daha fazla yarış kazanacağımıza bizde inanıyoruz Aslan parçası.

  5. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Sana güveniyoruz aslan strateji önemli inşallah ferrari kazanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir