Raikkonen "Sadece Kazanabilecek Araçlarla İlgileniyorum"

yazar:

kategori:

2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu, sezon sonunda Ferrari ile yollarını ayıracak ve şu an için hangi takımla yarışacağı ya da Formula 1’e devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Raikkonen “Bir çok farklı seçenek var.”

“Ancak öncelikle mutlu olacağınız bir anlaşma ve şampiyonluğu kazanabileceğiniz bir araç istersiniz. Küçük bir takıma gidip sadece sürmenin bir anlamı yok.”

“Dediğim gibi eğer yarışmak istersem, gelecek sene kazanmaya hazır bir araca sahip olmak isterim. Kazanmama şans tanıyacak bir aracım olsun istiyorum.”

“10.luk için mücadele etmek istemiyorum. Bundan bir kazancım olmaz. Öyle olacaksa evde oturur ve başka bir şeyler yaparım.”

“Düzgün bir takım ve kazanacak bir aracım olmazsa bunu düşüneceğim.” dedi.

Mclaren’le adı anılan Raikkonen, bu konunun kısa sürede çözülemeyeceğini söyledi.

Raikkonen “Dediğim gibi gelecek sene için anlaşmam yok. Farklı seçeneklere bakıyorum ve gelecekte ne olacağını göreceğiz. Ne zaman bir şey açıklayacağımızı ya da açıklayacak bir şey olup olmayacağını bilmiyorum.” dedi.

Raikkonen ayrıca rekabetçi bir takıma geçememesi halinde WRC’ye de geçmesinin bir anlamının olmayacağını düşünüyor.

Raikkonen “Aynı hikaye orası için de geçerli. İyi bir takımınız ve aracınız yoksa oraya da gitmenin bir anlamı yok. Ne yaparsanız yapın tepede olma şansını bulmalısınız ve mümkün olan en iyi pozisyonlar için mücadele edecek ekipmana sahip olmalısınız.” dedi.


Yorumlar

  1. sinan mustafa avatarı
    sinan mustafa

    ulan raikkonen F1 den cekilirse ben kimi tutarim :S en iyi mcl mercedes te olsun ferrariye inat gostersin alomso mu RAIKKONEN Mi !! !

  2. sonofmedian  avatarı

    sayın bora subaşı lütfen yorumlarınıza dikkat ediniz.Özellikle bilgilerinden çok faydalandığım kişilerin başındasınız.son yorumun hakikaten beni üzdü..saygılar

  3. bora subaşı sana yakışmıyor. nesne gibi ifadeler seni küçültür kendini bu yorumlarla ifade edip buradakileri çocuk yerine koyman yersiz. sen kreşe çocuklarını yollada ilerde senin gibi huysuz bir insan olmasınlar. çok ayıp başkada birşey demiyorum. sen birilerinin sevdiğine böyle konuşursan birileride senin efendine konuşur. olayı oralara götürmeden kapatalım istersen…

  4. Bora subaşı,yazık bende size değer verip sizi bu şekilde komik duruma düşmekten kurtarmayı istemiştim ama gerçekten değmezmiş.

  5. Kimi'nin mekanik ve motor hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ileri sürenler;ilk önce Kimi'nin 16 yaşında okulu bıraktıktan sonra eğitimine nerede devam ettiğini araştırabilirler mi?
    Kimi mekanik ve motor bilgilerinin büyük bir kısmını bu okulda aldığını söylüyor.
    Kimi iyi bir pilot,araç geliştirmek kolay bir şey değil,bunu yapmak pilotun işi değil.
    Pilotun işi;iyi geri bildirimlerle mühendisleri doğru yönlendirmeli,aracı kendi stiline uygun hale getirmek için çalışmalı ve sürmeli.
    Gerisi onun işi değil.
    Eskiden pilota daha fazla iş düşüyordu ama artık telemetre'nin çok gelişmesi pilotların yükünü hafifletiyor.

  6. oggus lllts avatarı

    onsuz yarışların tadı kalmaz yha!!!

  7. ben de bu konuda son yorumumu yapıp kapatacagım konuyu. evet mutlaka f1 tarihi konusunda yanlıs bilgilerim vardır ve dogrusunu ogrendigimde de eyvallah der ve ogretene saygımı sunarım.shumi nin takımın gelisimine katkı yapmadıgını da hicbir zaman iddia etmedim, her f1 pilotu kullandıgı aracın gelisimine katkıda bulunur ister istemez ve shumi belki de bunu en iyi yapandı. her ne kadar kisiligini sevmesem de pilotluguna hırsına kazanma azmine saygı duydugum bir insandır. arac gelisimi konusunda zaten onu ben de kimi ile karsılastırmadım.ama bu kimi nin aractan anlamadıgı sadece surdugu anlamına hic gelmez. ben shumi ile dalga gecmiyorum lutfen yanlıs anlasılmasın shumi yi olympos a tasıyanlarla dalga geciyorum. fernando da bunu cok kullanıyor kendini arac gelistiren diye lanse ediyor. seneye sorun yasarsa kendini konumlandırdıgı yer basına dert acabilir.ferrari ye gececegi belli olunca ne demisti arac gelisimini 1 yıl daha erkene almaya karar verdik!! shumi nin icinde oldugu projelere gelince de siz her ne kadar yorum deseniz de ben ısrarcıyım. cunku reklam satısın en buyuk ayagıdır. 2. takım konusuna gelince 2. takım oyle sıradan bir takım degildi takdir edersiniz ki. shumi benetton dan ferrari ye gelirken zaten ferrari buyuk bir yatırım yapma kararı almıs kazanan bir takım yaratmayı ferrari nin imajını duzeltmeye niyet etmisti .haliyle o zaman kazanan pilot da shumi oldugu icin onu tercih etmeleri kadar dogal 1 sey yoktu.kontratına da acıkca 1. pilot oldugunu ve takımın kendisi icin calısacagının garantisini de almıs oldugu icin ben de sizin gibi saglama yapamadıgımızı dusunuyorum. kimi ferrari ayrılıgına gelince de benim fikrim aynı. bir takım istedigi pilotla calısır, degistirir kontratını da bozar. ama bunu yaparken de tamamen sorumlulugu omuzlamak zorunda. gidenin arkasından atıp tutmak karalamak soylemedigi seyleri web sitesine yazmak guzel olmadı. bunu sadece ferrari mi yapıyor; hayır. ben bu yuzden takım tutmuyorum favori pilotum u destekliyorum her nerede yarısırsa…

  8. KiMi Kazanır KİMİ Kaybeder avatarı
    KiMi Kazanır KİMİ Kaybeder

    çok iyi slogan ben yazdım. kimi kazanır , kimi kaybeder.

  9. __IcE MaN__  avatarı

    Süper bir slogan kardeşim.. Haklısın tam Kimiye göre, özellikle 2005 senesini anlatıyor bence bu slogan, o sene kimi kazanıp, mekanik arızalarla yarış dışı kalarak kaybetmişti , pist üzerinde kimse onu geçememişti.

  10. Mckimi yorumunuzu katılıyorum diyecem ama bir çoğu yanlış bilgiler nereden tutsak elimizde kalıyor. 90'ları tam bilmediğinizi görüyoruz. Bir çok söylediğiniz de yorumdan ibaret. Sadece şunu diyebilirim özet olarak bir adamın ilk takımı hadi neyse ikinci takımında da büyük bir gelişim görülüyorsa ben buna tesadüf diyemem. Üçüncü ile ispat gerçekleşmedi malesef. Ben hiç bir zaman pilotları tek unsur olarak görmem, başarıyıda onlara endekslemem o yıllardaki başarılar Michael ile beraber bir çok etkene bağlıydı. Sonuç olarak Michael'ın takımlarına teknik gelişim olarak katkısı bilinen birşey, benim olayım Michael ile Kimi'yi kıyaslamak değildi.(işin bu yönüyle kıyaslamak pek mümkün de değil.) Ben sadece Schumacher hakkında araç gelişimi ile ilgili birkaç şey söyledim. Bu konuda muadilini ortaya koydum ve Kimi'yi bu safa koyacak bir veri bulamıyorum. İşin doğrusu bu Kimi'nin bir eksikliği değil Michael'ın bir artısıdır. Kimi bunu yapamıyor diye dalga geçmeye çalışmıyorum Alonso'da da bunu göremiyorum. Sadece bu yönde kıyaslamayın artık komik kaçıyor demeye çalışıyorum. Ayrıca Ferrari araçları ile ilgili Michael konusunda da bilgini yok. Olay sadece reklam olayı değil sadece şunu diyebilirim Ferrari tarihi boyunca yarışçılar ile görüşmüş, onlarla çalışmıştır.

  11. arkadaslar kimi fanlarına bir slogan oneriyorum belki herkesin aklına da gelmistir. kimi sampiyon olunca msn de kullanmıstım ben.
    KIMI kazanır kimi kaybeder

  12. Söylediğim gibi tartışmaya gerek yok. Ama yanlış anlaşılma olmasın. Ben renault motorunu beğenmediğimi söylemedim. Sen schuminin 2 şampiyonluğu renault motoruna bağladın bende bunun doğru olmadığını, aynı benetton-renault takımının schumi gittikten sonra hiçbir varlık gösteremediğini belirttim.

    Ayrıca senin sayende araştırma yapmadım. Bu yorumun bir benzerini sanırım sezonun 4.yarışından sonra yine yaptım. Senin için yapsam bile araştırma yapmak güzel şeydir. Buna sebep olduğun için teşekkür ederim.

  13. ben bol eksi alıyorum diye ders veren bazı arkadaşlar bayağı eksi almışlar:)) devran tersinemi döndü ne? yoksa bu kimiciler insanın yorumuna bakmadan nickine ve avatarına göre hemen eksiyi yapıştıyorlarmı ne? ayıptır arkadaşlar yakışmaz kimicilere:)))

  14. you forever walk alone…

  15. oo ne guzel shumi cileri arastırmaya sevketmisiz demek ki 1 ise yaramısız :)) bu arada yanlıslarımızı da ogrenmis olduk duzeltmeler icin tesekkur ederim. ve evet seninle tartısmak anlamsız cunku sen f1 i yuzme tenis ve atletizm gibi bireysel sporlarla karıstırıyorsun. ve renault konusunda da yanılıyorsun shumi ferrari de 2 yıl daha begenmedigin renault motoruna yenildi hill ve jack la. hani shumi motoru daha tam gelistirememisti ama yine de sampiyon olmak icin dahiyane bir yol bulmustu jerez de ve bu yol daha once ise yaramıstı neden yine yaramasındı :))
    olcu senna yı gecmekse mika hakkinen daha ilk yarısında test pilotuyken sıralama turlarında sennayı gecmisti ve odulunu yumruk olarak almıstı. ve kimi de mc larene geldiginin 2. yılı sumi den 2 puan az alarak 2. olurken takım arkadası coulthard a tam 50 puan fark atmıstı. tabi belki de sana gore bir kac yıl muhendislik okuyup dogru ayarları bulup bir 50 puan da sumi ye fark atması gerekiyor olabilirdi.

  16. __IcE MaN__  avatarı

    Arkadaşım sen bunları yazmışsın ama ben genede KİMİ diyorum…… Bilmem anlatabildimmmmii.

  17. Mc Kimi "neymis o zaman kadar hic olan benetton u sampiyon yapmıs. shumi tam 5 yıl yarısmıs benettonda ve 95 de sampiyon olmus. ilk 4 yıl muhendislik fakultesinde miydi part time arac gelistirmeye baslamamıstı henuz mesela. yoksa 5. yıl ford motorundan vazgecip renoult motorunu kullanmalarının shumi nin sampiyon olmasında nacizane bir katkısı olabilir miydi" bu sözlerinden sonra bu kadar yorumu boştan yere yazdığımı ve anlamsız yere seninle tartıştığımı anlamış oldum.

    1. Schumi F1 kariyerine 91 yılında Gochot un hapse atılmasıyla onun yerinde yarışarak başladı ve kiminin kralı olduğunu iddia ettiğiniz spa pistinde bisikletle tur atarak ilk f1 aracı ile yarışa çıktı. Sonra sıralamalarda tecrübeli takım arkadaşını geride bırakaraktı. Ondan hemen sonra benettonla anlaşma imzaladı ve ilk yarışında Piquetin önünde yer aldı.

    2. 92 yılında yani f1 kariyerinin ilk tam senesinde Efsane senna yı geride bıraktı ve 3.oldu. 93 yılında da sezonu 4.tamamladı.

    3. Schumi Benettona geldikten 2 tam sezon sonra yani 3.sezonunda şampiyonluğa ulaştı. üstelik bu şampiyonluk yine FORD motoru ile geldi. Yani senin söylediğin gibi renault motorunun buna hiçbir katkısı yoktu.

    4. 95 yılında yine şampiyon oldu. Ve tarihin en genç çifte şampiyon ünvanını aldı. Bu senin dediğin gibi renault motoru ile oldu ancak ne hikmetse aynı renault motoru schumi gittikten sonra 3.lükten yukarıya çıkamadı.

    5. Benetton takımı F1 kariyerine başladığı yıldan (1986) yılından schumi gelene kadar (1991) takım olarak 234.5 puan toplarken, schumi o takımda 4 tam sezonda 299 puan toplayarak 6 yıllık takım puanını geride bıraktı.

    Sanırım bu kadarı senin için yeterli olur. Saygılar

  18. http://www.youtube.com/watch?v=5A5X7pmhjtU

    bu kimiyle alakalı hazırladığım bir video bakalım beğenecekmisiniz?

  19. olmaz diyorsun ama bakıyorum ençok kimi haberlerinde yorumlar yapıyorsun imreniyorsun:) neyse teklifim baki. şiire gelince arkadaşlar hiç beğenmemiş basmış eksiyi…yahu az biraz insan fena olmamış der. yeni başladık insan bu kadar de motive edilmezki.:) neyse bora kimi sevgisi bu adama şiirde yazdırır taklada attırır. kal sağlıcakla:))

  20. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Olmaaazzzz :)))

    Yoksa bende senin gibi şiir söylemeye, müsamerelere çıkmaya başlarım artık,, çoluk çocuk sahibi adamım ben kardeşim..

    Tevellüt o kadar değil canım 30 değilim daha.. sende yani kocattın beni :))

  21. bora subaşı tekaüt f1 pilotları ile alakalı bir site açılacakmış. sen artık orada hey gidi günler diyerek bol bol yazarsın. yoksa sendemi tekaütsün? tevellüt kaç dostum? :)) değiştir artık şu resmi gel sende kimiseverler arasına katıl. hadi utanma gel. aslında çok seviyorsun ama bu kadar yazdıklarından sonra şimdi kimici olursak millet neder diye aynı şarkıyı söylemeye devam ediyorsun. gel bekliyoruz geçmiş zaman kahramanı kardeşim:)))

  22. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Diyorum ortalık yeni yatıştı.. bırak içimizde biraz Kimi sevgisi kalsın onuda bitirme..

    Yoksa malzeme (dalga geçecek) bol yani onu demek istiyorum…

  23. "Yok arkadaşım ne sıkacaksın canımızı.. Sende görüşlerini dile getiriyorsun… Ben sonradan gördüm yorumlarınızı, burada bazı kişiler geliyor,tamda biz "ya hakikaten Çocuğu takımdan kovduk bari Fanlarının gönlünü alalım"diyoruz .. senin gibiler çıkıyor… neyse, diyorsun içinden…. öyle kimseye; yok haddini bildireyim,yok şuna bir laf sokayım,,, ne bileyim, zamana yazık..

    Elinizde Kimi bir malzeme varsa size yazık olur… demek ki bu durumdan memnunsunuz "

    ne demek istediginizi anlamadım acıkcası hakaret mi ediyorsunuz gonul mu alıyorsunuz, tarafınızdan gonlumuzun alınmasına da ihtiyacımız yok.
    nasıl kimi ferrari den ayrıldı diye uzulmuyorsa, biz de kimi nin ferrari den ayrılmasına uzulmuyoruz. ancak mc larene donmezse gercekten uzulecegiz…

  24. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Yok arkadaşım ne sıkacaksın canımızı.. Sende görüşlerini dile getiriyorsun… Ben sonradan gördüm yorumlarınızı, burada bazı kişiler geliyor,tamda biz "ya hakikaten Çocuğu takımdan kovduk bari Fanlarının gönlünü alalım"diyoruz .. senin gibiler çıkıyor… neyse, diyorsun içinden…. öyle kimseye; yok haddini bildireyim,yok şuna bir laf sokayım,,, ne bileyim, zamana yazık..

    Elinizde Kimi bir malzeme varsa size yazık olur… demek ki bu durumdan memnunsunuz

  25. bizim derdimiz ne shum i yi kotulemek ne de degerini dusurmeye calısmak bizim anlatmaya calıstıgımız butun basarıları bir insana maletmenin yanlıslıgı. simdi f 1 e yeni katılan hatta f1 de olmayan gp 2 de f 3000 de vs kart yarıslarında olan en genc surucunun bile aerodinami yi downforce u ya da bu konuların muhendisligiyle ilgili bilgisinin olmaması mumkun mu? elbette f1 tarihini en iyi pilotlarından olan shumi de digerlerinden daha iyi olacak bu konuda ve ozel olarak da ilgileniyorsa belli bir fark da yaratabilir.ancaak yoktan bir takımı varetti hic olan ferrari yi sampiyon yaptı gibi gercekdısı (mit) soylemleri belki shumi fanları yutabilir ama biz yutmayız. ve butun basarının shumi ye tahvil edilmesi de o basarıları kazanan ekibin diger elemanlarına acıkca haksızlıktır.shumi evet ferrari nin bircok projesinde yer almıstır ama bunun nedeni shumi nin teknisyenligi asla degildir. shumi ferrari icin su an cok onemli bir reklam marka degeridir. ferrari almaya giden birine satıcı bu arabanın gelistirilmesinde shumi bile yer aldı dediginde karsıdaki uzerinde olusturdugu etkiyi dusunsenize. hatırlamıyorum ferrari nin hangi modeliydi ama f1 sanzımanı olan ve olmayan 2 secenegi vardı ve reklamda su vurgu yapılıyordu shumi nin kullandıgı sanzımanı kullanabilirsiniz!!! canı istediginde gelip istemediginde isvicre den yarısları seyrettigi icin ferrari ona dunyanın parasını veriyor takım icinde gorunsun diye neden? biz bilmedigimiz seyler varsa ogrendigimiz ve sizin bilgilerinizden faydalandıgımız icin mutlu oluruz canımız acımaz , belki acıyan olursa da en azından beni baglamaz. ama shumi taraftarlarını acıtacak cok sey var f1 kariyerinde kendilerine durust olabilirlerse. ancak cogu shumi fanı pilotlarının kariyer bilgilerine hakim olmadan atıp tutuyor. neymis o zaman kadar hic olan benetton u sampiyon yapmıs. shumi tam 5 yıl yarısmıs benettonda ve 95 de sampiyon olmus. ilk 4 yıl muhendislik fakultesinde miydi part time arac gelistirmeye baslamamıstı henuz mesela. yoksa 5. yıl ford motorundan vazgecip renoult motorunu kullanmalarının shumi nin sampiyon olmasında nacizane bir katkısı olabilir miydi? ve de sampiyona rakibi hill in de williams da renoult motorunu kullanıyor olması da sadece bir tesaduf muydu? ama sıkı shumi ciler hala shumi nin benettonu ve ferrari yi o dan alıp sampiyon yaptıgına hatta eline bir sahin verelim 2 sene sonra sampiyon bir arabaya donusturebilecegine inanmaya devam edebilirler. canınızı sıktıysam ozur dilerim bu uzun yazıyla

  26. Sadece birkaç anektod.
    Schumacher mühendis (eğitim, diplomas vs.) değil fakat teknisyen (diploma!) eğitimi almış birisidir. Küçüklüğünden beri araçlar üzerinde uğraşan biri olduğunu çoğu kişi bilir. Bu bilgi ve tecrübelerini F1 ve haricinde de kullandığını bilen biliyor. Ferrari F60, FXX, 430 Scuderia, 458 Italia bulunduğu projelerdendir ve sadece olayı test etmek değildir. F1'de de bu böyledir onunla çalışan insanlarla görüşme imkanınız olursa anlarsınız. Yarıştığı dönem boyunca bu konuda tek bir muadili vardır oda Professor Alain Prost'dur.
    Bunlar taraftarlığım sonucu değil gerçeklerdir. Ve hoşlanmayanlar için acı olabilir…

  27. ferrari icin benim onerim su; hazır bernie flavio tekrar donebilir demisken affedilir ve master joda flavio ogrencileri obi-wan shumi ve fernando skywalker gucte dengeyi yeniden saglarlar :))

  28. Silver Arrow hic olurmu kardes sonra santander ve alonsonun durumu var bunuda dusunmek lazim sonra birileri lucanin yoluna tas koyar neme lazim adamlar kafalarina gore at oynatiyorlar

  29. Silver Arrow avatarı

    o değil de, schumi bu motor ve mekanik bilgiyle neden ferrari'nin teknik patronu olmuyor, onu anlamış değilim… adama pit duvarında gözüksün diye dünyanın parasını ödeyeceklerine sihirli deyneğini kullansa da ferrari her sene şampiyon olsa…

  30. ve ross brown oradaydı, ayrıca hile yapmadan duramadıgı defalarca tescillenen briatore de takım sefiydi benetton da

  31. siz en iyisini biliyorsunuz kardesim shumi hem muhendis hem pilot hem de superman. zaten adamlar bosuna 4 sene okuyup ustune de 4 yıl doktora yapıyorlar bir suru projede calısıyorlar.shumi dogustan bu yeteneklerle dogdu zaten neyse gecelim bunları madem kimi dogru ayarları bulamıyor niye ferrari telemetresi arac kazanamaz derken kimi yarısı kazanıyor spa da, neden japonya da dogru ayarları bulamadıgı icin 4. oluyor da fisi ilk 10 a giremiyor. adamın altına kazanma sansı olmayan arac ver sonra da dogru ayarları bulup 1. olsun boyle 1 sey var mı. o zaman shumi nin sana gore her sene sampiyon olması lazımdı ve hatta her yarısı da kazanmalıydı. ve evet shumi nin benetton da sampiyonlugu son derece saibeli telemetre bu kadar gelismis olmadıgı icin ispat edilemeyen ama kullanıldıgı bilinen cekis kontrol sistemi ve hille goz gore gore carpması ve cezasız kalısı. tabi alıstıgı icin hosgoruye 2 yıl sonra aynısını jack a yapmayı denemisti ama hedefi tutturamamasına ragmen bu defa fia ceza vermisti buyuk shumi ye. evet shumi buyuk pilot ve super bir yetenek. ama biz mika yı ve kimi yi belki onun kadar super bir pilot degil ama ona 5 basacak karaktere sahip oldugu icin seviyoruz

  32. Arkadaşım kimi nin motor ve mekanik bilgisiyle schumi yi kıyaslayabilirmisin. Bak ne demişsin doğru ayarları bulmak çok önemli. Neden o zaman kimi bu ayarları bulamıyor. Madem o kadar basit bu işler.. Ayrıca benottonda o dediğin iki efsane yoktu ama ona rağmen şampiyon oldu schumi. Ama sana göre o da şaibeli şampiyonluk. Ferrari de todt-brawn vardı ondan oldu. Diğer şampiyonluklarda yana yattı çamura battı öyle aldı. Bırakın bu işleri arkadaşlar.

    Kiminin mclaren yıllarındaki mühendislik kadrosunu da biliyoruz. Mika dönemlerini de hatta hamilton dönemlerini de. Bence sizde artık biraz olsun gerçekleri görmeye başlasanız iyi olur. Kiminin şampiyon olabileceği tek takım ferrariydi ve hamilton sayesinde oldu. Bundan başka bir şampiyonlukta beklemeyin..

  33. yaa arkadaslar ben de bu okay ve ekurisine takmıs durumdayım. her yarısta oyle sacmalıyorlar ki sasıp kalıyorum. bu adam idolumuzdu ntv li yıllarda o shumi mika cekismesinin dorukta oldugu yıllarda . yarıs anlatısını dinlemeye doyamazdık. ya bu adam bildiklerini unuttu bu kadar ara verince ya da biz o yıllarda hicbirsey bilmedigimizden agzından cıkan herseye biat ediyorduk ne bilim 1 de bu okay acıkca hakkinen ciydi yaw hatırladıgım kadarıyla

  34. vay bee ne shumiymis gece garajda gunduz pistte oglen arası da muhendislere brifing vererek aracı gelistirmis hatta pit stoplarda hemen aractan inip laastikleri degistirmis ucan kusu yakalamıs ferrariyi sampiyon yapmıs!!! bakın shuminin pilotluguna hırsına kimse bir sey diyemez en iyilerden biri ama biraz dunyaya donun gercekci olun ferrari nin harcadıgı milyonlarca dolar, brawn -todt gibi 2 deha bir arada olmasaydı gorurduk nası sampiyon yapıyormus ferrariyi. formula 1 bir ekip isidir ve pilot da bu ekibin bir parcasıdır asla herseyi degildir. shuminin benettonda nası sampiyon oldugunu ogrenmek istiyorsanız da shumi-hill crash diye you tube dan arattırır ogrenirsiniz!! bence hala fia nın en skandal kararlarından biridir. bazı pilotlar sadece surer demisssiniz f1 otomobilleri galeriden alınan ve piste olece cıkılan araclar degildir. her pilot aracla piste cıkınca kendisi icin en ideal ayarları yaptırır teknisyen ve muhendislere. zaten pilotları birbirinden ayıran da buralardaki basarılarıdır surusleriyle birlikte, pilot ancak burada yardımcı olur takıma ideali bulmak icin, siz shumi efsanesine kendinizi fazla kaptırmıssınız aynı efsaneyi alonsoyla tekrarlıyorsunuz bakın burada aynı seyi kac kisi yazdı ama ben de ekleyeyim o zaman 2 yıldır bu reno neredeydi ki hile yapacak kadar dustu

  35. kimiforever  avatarı

    semihxxx ben poyraz savcının o yorumunu duymamıştım ya vay be adam hangi dünyada yaşıyorsa artık farkında değil galiba o 4.lüğün bile ne kadar imkansız oldugunun kaldı ki yarış yazansın…

    erdal altundag ben fin bir arkıma sormuştum hayır fincede hiç bir anlama gelmiyormuş KIMI hatta raikkonen in de bir anlamı yokmuş 😛 =) =)

  36. arkadaşlar konu raikkonen lütfen konuyla ilgili yorum yapalım konu şumi ve araç geliştirmesi değil

  37. Mc kimi… Kimin F1 den ne kadar anladığı belli. bunları tartışmaya gerek yok. Pilot vardır aracı sadece kullanır ve kendi doğrusunu hep doğrusu olarak kabul eder. Aracını sadece sürer aracını geliştirmek için çaba harcamaz. Diğer bir pilot vardır en az mühendis kadar araç hakkında bilgiye sahiptir, mühendisleriyle beraber çalışıp aracı geliştirmekle tüm zamanını geçirir.. Araçta var olan aksaklığı hemen fark eder ve mühendislerine yol göstererek daha hızlı bir şekilde sorunu giderebilir.

    Schumi olayına gelince, sanırım f1 izlemeye 2005 yılında başlamışsın. Oysa o kadar zor olmasa gerek biraz araştırma yapmak. Ben sana bir kaç şey söyleyim. Benetton takımı schumi gelene kadar bir hiçken o geldikten sonra şampiyonluğa ulaştı. Üstelik 2 kere…

    83 yılından sonra ferrari schumi gelene kadar markalar ve pilotlar klasmanında 2.likten öteye gidemezken, o dönemde "bir taş kadar hızlı" "bir kamyon kadar hızlı" "pist kenarındaki bir ağaç gibi" söylemleri varken schumi geldikten sonra şampiyonluğa doydu. Rakamlarla da açıklayabilirim ama ferrarinin takım olarak 15 yılda aldığı puanları schumi ferrari kariyerinde tek başına kazandı.

    Demek ki bir adamda yetenek varsa bunu her şekilde gösterip yoktan da bir takımı var edip şampiyon yapabilirmiş…

  38. sonofmedian  avatarı

    Musab bera adlı arkadaş..allah razı olsun, yorumların super.bu is stresinde hakikaten hala gülebiliyorum sayende..keep on

  39. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Ben şu aracı pilot geliştirir kısmına takıldım ya..Tamam kesinlikle biraz katkısı vardır ama;Bu mantıkla bakarsak sezonun en iyi iki pilotu Sutil ve Fisichella dır,üçüncü Hamilton….Bu aralar pek çok kişinin göklere çıkardığı Alonso ya gelirsek,kimse kusura bakmasın klasmana giremez..Renault un durumu belli son iki yıldır:):)

    Bu arada emeğine sağlık Musab,selamlar

    Herkese,her fikre saygılar..

  40. 01.12 yorumumda bşle bile olacaktı. temek yemek olacaktı okuyanlardan özür dilerim.

  41. bu fotoğrafta ilginç arkadaş diyor bak ağzımızla neler tutuyoruz. kuş bşle tutsak yaranamayız. fotoğrafçı ne manalar çıkarmış bu fotodan vallahi bravo:)) Allahtan bu adamlar çok af buyrun bir gaf yapıpta burnunu filan karıştırmıyor ortalıkta çekipte hemen yayınlarlar. kazara yemek yerken massa ağzını açmış içi temek dolu çocuğun hemen fotosunu çekmişler yayınalmışlar f1 racingde. bir kere hata yaparsan yandın…

  42. arkadaşlar kiminin açık ara birinci olduğu bir konu varki şanssızlık. buna birazda ya hep ya hiç pilotajı eklenince bazı yarışlar maalesef hüsranla sonuçlandı. geçen sene 10 ar puan alabileceği iki yarış vardı kanada ve belçika spa francorchamps…birde japonyada startta lewisi geçince tam ilk virajı dönerken lewis üzerine sürdü orada kaybettiği momentumla o yarışı yanılmıyorsam 7. bitirdi fransada egzos koptu 2.bitirdi. birde klasik ferrari motor patlatmalar eklenince son üç yarıştada kontrollü takımlar şampiyonluğuna ve massanın şampiyonluğuna yardım etti. yoksa rahat rahat şampiyondu.bu belkide 2007 yılının kefarretiydi.

  43. Mclaren en iyi secenek cnki brawn in seneye guclu olma garantisi yok bakin sezonun 2. yarisina adamlar surunuyor.Brawn bence buyuk risk yuzden mclaren diyorum.Seneye bence eskisi ibi bir mclaren ferrari kapismasi gorecegiz

  44. Rai gördüğün gibi saf hızlı olmak koltuğunu korumana yetmedi. alonso senden koltuğunu alabilmek için hızını değil santanderi kullandı. ferrari'nin tüm çabası gizli marlboro sponsorluğunun yerini dolduracak bir sponsordu. alonso'da extrası oldu.

    Ferrari gibi bir ismin pilot seçminde sponsorun bu kadar baskı koyabilmesi, onların pilot seçimine ve mevcut pilotunun sözleşmesinin bitirilmesine (maddi desteğiyle) bu kadar karışması da fazlasıyla manidar. inanın massa'nın kalıp gitmesine bile karışmışlardır. tahminim alonso kimi' ye oranla massa'yı daha kolay yenebileceğini düşünmüştür. Raikonnen zorlu bir rakip olacağı içinde alonso, santanderden kimi'nin gönderilmesini ferrariye iletmelerinii istemiştir. nasıl schumacher'e pilot seçimi hakkı tanındıysa alonso'ya tanınmıştır, şaşırmam.

    tavsiyem daha büyük bir sponsor bul Rai, ferrari de alonsoyu gönderip seni tekrar oturtsun koltuğa. madem para konuşur……..

  45. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımıforever kardes:haklısın oyle bırı degıl bende bılıyorum.sadece yorum ıcıne yorum kattım.kımı mc larenden baska takıma gıtmeyecek o kesın.ya mc laren yada hıc.kendı agzıyla soyledı..

    bence bu anlsma ya oldu acıklanmıyor.yada gızlıden gızlıden konusuluyor.kokusu cıkar zaten..

    ınsanlar ısımlerının ozellıgını tasırlar sozunden hareketle cok merak edıyorum KİMİ adının fince manası nedır bılen varmı arkadaslar.

  46. okay karacan ve yanındaki elemanın yorumları zaten tamamen sacmalık poyraz savcının yarıstan sonra soledıklerıne bakın guya kımının psıkolojısını ferrari bozmus kimide kazanabılecegı yarısı 4. bitirmiş bilerek sacmalıga bakarmısınız:D

  47. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben de serhan acarın yorumlarında tamamen objektıf oldugunu dusunuyorum.hıc kımseye haettıgınden falasını vermıyor.hıckımseyede haketmedıgını vermıyor.bazen yaptıgı yorumlar duygusal anlasılıp acaba dedıttırıyor ama ben hıc kımseyı kayırdıgını dusunmuyorum.

    hatta bence kı bu yuzde 500000000 butun bu yorumlarıda okuyordur..

    okay karacana gelınce yahu arkadasım trt de bır programı yonetıyorsun ve en cok tarafsız olması gereken sensın.ama o ınsanların gozunun ıcıne soka soka taralı davranıyor.varsa yoksa schumacher.ya bırak adamın yakasını arkadasım.schumı asagı schumı yukarı..hanı schumı halayarısssa yıne bır yere kadar kabul.ama efsane mertebesındekı bır ınsanı hala gunumuz pılotlarıyla kıyaslaması bana cok adılce gelmıyor.etık te.

  48. kimiforever  avatarı

    ''cunkı zaman kımıye yaww neden benı hala almıyorlar demekkı bende bırsey var mc larenee gıdeyımde ne derlerse yaparım dıye dusundurmye baslıyacak..''kimi bana hiç böyle düşüncek bir insan gibi gelmiyor eger böyle strateji falan olsun diye bekletiyorlarsa adamı adam ne kafa yorcak beni neden istemiyorlar diye çeker gider valla,, bizde kimiden oldugumuzla kalırızz (O_o)!!!mclaren bak fazla naz aşık usandırır. harcamayın taraftarlığımızı.

  49. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben ortalıkta yıne sıyasetın ve polıtıkanın donduugnu dusunuyrorum.kımı yarısmak ıstedıgını soyledi.mc laren ıkı sampıyonu ıdare etmek sorun olmaz dedı.kova dan memnun degıller.kımı maddı olarak tok.kafası paraya calısan bır pılot olsaydı toyotaya hayır demezdi.amaca herhangı bır takımda yarısmak olsaydı zaten sımdıye acıklanırdı.yanı kımı kısaca benım derdım para degıl.mc laren bana teklıfı ettıgı an gıderım dıyecek ama dıyemıyor.

    mc laren bende kımı yı cok ıstıyorum zaten bosta ve yarısmak ıstıyor.ıkı sampıyonuda yarıstırmak hep geleneklerınde var.ben kımıyı alıcam ama dur az beklım.hem kımıye psıkolojık baskı yapayaım hemde zamanı kullanarak bır sekılde ıstedıgım sarları kabul ettıreyım dıyor.

    cunkı zaman kımıye yaww neden benı hala almıyorlar demekkı bende bırsey var mc larenee gıdeyımde ne derlerse yaparım dıye dusundurmye baslıyacak..dolayısı ıle mc larende ıstıyor kımıde ıstıyor.mc laren fazla vermemk kovo yı kırmadan yollamak ıcın beklıyor.kımıde sorunun para olmadıgını mc laren gel dedı anda gıdecegını ıma edıyor. kımı mc laren anlasması ya oldu acıklanmıyor.yada en kısa zamanda acıklanır.

  50. kimiforever  avatarı

    abdullah çelik bence de serhan acar gibi tarafsız bir insandan duymayı garipsediğiimiz bir cümle ama okayın sıralamalr öncesi neler dediğini biliyoruz kimiye bence okaya inat yaptı gibi geliyor ne biliyim… o olmasa resmen trt kurumunu rai karşıtı ilan ederlerdi heralde…(psikolojik yardım önerdi ya bak gene geldi sinirlerim tepeme:@) ama çok iddalı oldugu konusunda katılıyorum:):P

  51. Kadir YILMAZ avatarı

    Ya bende ikinci yorumu yapmayacaktım ama Serhan konusunu okuyunca duramadım 🙂
    Kendisi bir Senna hayranıdır diye biliyorum, bugüne kadarda ağzından Kimi için böyle iltifat duymamıştım. Kendisi çok objektif yorumlar yapan bir insandır, hatta 08 de Kimi nin kötülüğünden bahsediyordu, keşke söylemese bunları derdim, içerlerdim AMA hem sıralama turlarında hem yarışta böyle bir demeci tekrarladı.
    Acaba emekli olacağı içine mi doğdu da o gitmeden fikrimi dile getireyim ya da iltifatımı edeyim dedi dicem ama o böyle bir şey yapmaz hala şoktayım ve epey gurur vericiydi.

  52. arkadaslar bu hafta suzuka da nick i kovalarken kimi rakkonen fastest lap yazınca agzım acık kaldı valla,sanırım sonucta da hızlı tur sıralamasında 2 redbull dan sonra 3. idi bu arabayı limitinin cok ustunde kullanmak degil de nedir

  53. bu arada serhan acarın yorumlarına şaşırdım, evet raikkonen hızlı bir pilot ancak yanlış hatırlamıyorsam sevdiği bir araç olursa onu kimsenin geçemeyeceğini söyledi. kimiciler bundan hoşlanmaz tabiki ama o çok ama çok iddialı bir cümleydi

  54. japonya yarışı esnasında serhana car bile söyledi altında istediği gibi bi arac oldugunda kimi yenilmez oluyor dıye ve hatta ekledi bu seneki belçika yarışında ferrarının telemetri verileri incelendıgınde otomobılın o yarışı kazanacak kapasitesinin olmadıgı anlaşılmış yanı kimi o gün aracı olması gerektıgınden cok daha hızlı bı sekılde kullanmıs buda kımının ne denli yetenekli bi pilot oldugunu bızlere gosterıyor

  55. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Allah askına bıraz vıcdanlı olalım.sadece objektıf….

    Bende tek ve uzun bır yorum yazayım sımdıden okuyan katılan katılmanalar kusuruma bakmasın

    Kımı rarıkonen hızlı ve sampıyonluk ıcın mucadele edebılecek bır arac ıstıyor.bunu her pılot ıster ama transfer donemınde gıdecegı takıma bu sekıl ısteklerde bulunamaz.yanı bır ıs basvurusu yapıyorsunuz ve ve o ısı almak ıcın ısı verecek mercıye bır cok tavız verırsınız.buda boyle bırsey.kımı ısı alacagı kısıye kardesım bak ben bu sartlarda calısırım ısıne gelırse dıyebılecek cesaret kendıne guven ve medenı cesarete sahıp.su pıyasada f1 de herhangı bır takımda yarımsak ıcın sadece yarımsak ıcın herseyı yapan pılotlar varken kımıyı bu ndenden dolayı elesrtırmek bana gore yanlıs.

    Kaldıkı benım bıldıgım hıc bır sampıyon tırı vırı bır aracla sampıyon olmadı…sampıyonluk ıyı pılot hızlı ve dayanıklı araclarla alınır.mıka samp olunca en hızlı aracla oldu.schumı samp oldugunda hep hızlı arac vardı altında en hızlı olmadıgında kendısınden ustun arac yoktu pıstlerde.bana schumının mıkanın hıll ın kendılerınden hızlı rakıplerı varken samp olduklarını ıspat edebılecek kım varsa beri gelsın…alonso ıkı samp oldugunda bıle en hızlı ve dayanıklı arac reneault degılmıydı.

    Aracı gelıstırme konusu da gercekten sıktı.aracı muhendısler tasarımcılar yapar teknık ekıp hazırlar pılot cıkar surer.pılotun gelıstırmeye katkısı kendıne uygun ayarların muhendısler tarafından yapılmasını ıstemektır.muhendısler bunu basarır basarmaz ayrı konu.ben kendımden ornek vereyım.ben motosıklet kullanan hemde ole bole degıl kullanan en ufak ayarlardan kıl olan bırıyım.gaz tepkısı lastık amortısor hava ayarı vs vs.motosıkletın benım emırlerıme ıstedıgım tepkıyı vermek ıcın ben ve calısıttıgım usta yada teknık bılgısı olan teknıker dıyelım bazen gece gunduz calısırız.bazen olur bazen olma.bazen ummadıgın asla omaz dedıgın bır yerde bır ufak sey yaparsın motosıkler oyle bır canavara dunusurkı ınanamassınız.burda pılot sadece muhendısıne ben soyle ıstıyorum.gazı vıtesı dıslı aralıgı boyle olsun der ve onların yapıp tekrar kullanmaya kadar bekler.pılot eyılıp bu ıslerı yapmaz.madem su an en komple gosterılen alonso cok ıyı arac gelıstırebılıyor ıkı senedır renoda ustelık kurallar herkes ıcın sıfırdan degısmısken neden renoyu hala gelıstıremedı.ben ferraıyı de gelıstırebılecegını dusunmuyorum.cunkı bu ıs pılotun ısı degıl.

    Bende musab bera ya katılıyorum .kımı hıc bır zaman hızlı ve dayanıklı aracı aynı anda bulamadı.mc laren yıllarında arac cok hızlı ama dayanıksızdı.buna ragmen ıkı kez sampıyonluk ıcın mucadele ettı.ferraıde dayanıklı ama yavas bır arac.bana kımse ferrarı nın hızlı oldugunu anlatmasın.kımı geldıgınden berı dayanıklı bır arac.ama hıc hızlı olamadı.2007 ve 2008 de mc laren barız sekılde ferrarıden hızlıydı.dayanıklıydı da.kımı ılk sezonda ayarlara araca ve lastıklere alısınca arap atı gıbı acılıp oyle yada boyle ıkı hızlı ve dayanıklı mc larenın onunde samp oldu.kımse su olsaydı bu olsaydı samp olamazdı demesın.ozaman cvp hakkımız dogar dıger sampıyonluklarla ılgılı.2008 de yıne ıyı basladı elınden gelenı yaptı.ama motovasyon deyın ama arac deyın yınede sezonu 3 bıtırdı ve massa nın sadece 22 puan gerınde kaldı.buna kımı nın massa ya verdıgı destegıde eklemeyı unutmayalım…bu seneye gelınce yaw arkadaslar ferrarı yavasşşşşş…bunu neden kımse kabuletmıyor.en kotu sezon baslangıcından yıne kımı kurtardı.ılk podyumu ılk galıbıyetı kı bu galıbıyet bır kımı mucızesıdır….o kadar yavaslarkı gelısımı bıle durdurup durdurduk demek zorunda kaldılar madara olmamak ıcın.

    .hızlı ve samp olabılecek bır arac ıstıyor ..yoksa kalmanın bır anlamı yok demekle Kımı en dogrusunu yapıyor

    yeterkı bır sene daha kal kımı.

  56. Kadir YILMAZ avatarı

    Bende nacizane fikrimi dile getirmek isterim;
    Ben bu çifte standarta anlam veremiyorum, Alonso çok net bir şekilde 2011 için beklemedeydim deyince ne demiş oluyor? Vakit öldürüyordum, bu arada da kendimi formda tutup geleceğe yatırım yapıyordum gibi bir şeyler olsa gerek. Adamın pes etmemesine bir alkış ama aslında Kimi den çok farklı bir doğrultuda sayılmaz. Rai gayet dürüst, bende oralarda zaman harcayacak yaşı geçtim, geldiğim seviyede belirli bir yükseklikte, geri adım atmak istemiyorum diyor. Büyük paralara gidip gelecek için kesesini biraz daha doldurmak gibi bir fikride yok ki bu konuda ayrıca tebriklerimi sunuyorum. Rai nin ayarlar konusunda ısrarcı olmasını hiçbir kulak duymak istemiyor!
    Geri bildirim konusuna katılıyorum ama daha çok sürüş stiline göre bir katkıda bulunduğuna inanmaktayım. Stilinize uymayan bir araçtan belli bir limitte faydalanabilirsiniz. Ferrari aracının Rai ye uymamış olmasında bir sakınca ya da sorun göremiyorum, bence çok önemli bir faktör olan lastikler hakkında sıkça lastikleri ısıtamıyorum demecini de bahane olarak gördüğünüz düşünmekteyim, lastiklerini ısıttıktan sonra 08 de 10 hızlı tur sahibi olduğunuda hatırlarım. 08 de de bir kaç kilit yarışın sonucu farklı olsaydı onu bu kadar ezerek konuşmazdınız ama bazen herşey netice endeksli oluyor. Ayrıca bence kendisi yenilmez bir araç istemiyor, başa güreşebilecek bir araç istiyor, dürüst olmak gerekirse ben 98 den beri böyle bir araca sahip olmayan bir şampiyon görmedim (Schumi tarafatarı olduğumu hatırlarsınız).
    Dişli bir araç ile takımıma pilotlar şampiyonasında kafa tutmasını canı gönülden istiyorum ve bu kulvarda açıkça onu destekliyorum, tabi takımlarda böyle bir şey söz konusu değil 🙂
    Gerçi ben hala emekli olacağını düşünüyorum o ayrı…

  57. Kimi Raikkonen 2000 sezonunun sonunda eylül ayında Sauber’in test pilotu oluyor. Mugello, Jerez ve Barcelona testlerinde başarılı gidişatı ile Mart 2001’den itibaren Sauberin yarış pilotu oluyor, çok kısa bir test pilotluk kariyeri.

    Fernando Alonso ise 2001 yılında çok genç bir pilot olarak Minardi kariyerine başlıyor. O zamanlar en genç grid’e çıkan yarış pilotuydu kendisi zaten. Teknolojiden epey geri olan, sanırım Minardinin olanaksızlıkları yüzünden TCsi olmayan araçlarla gerektiğinde önündeki orta sınıf takımların araçlarını geçmeye çalışıyor ve geçiyor. Minardi gibi bir aracı 2001 yılında kullanışı ile göz dolduruyor ve Flavio’nun dikkatini çekiyor. Minardi yarış koltuğundan, gelecek vaat eden bir takıma test pilotu olmak bir düşüş değil yükseliştir. Doğal olarak Minardi ile yarış dışı kalacaktır Alonso (dayanıksız ve geri kalmış bir araç var), ama yarış dışı kalmadığı yarışların hepsinde takım arkadaşını geçmiştir. Ayrıca Olaya lütfen doğru ve objektif bakış açısı ile yaklaşalım.

  58. Kimi'nin patronları onun zor bir pilot olduğunu söylediler hep; muhtemelen haklıdırlar, çünkü en iyi takımların büyük patronları idiler. Son patronlar yeni kurallar dahilinde başarılı olamamış olduklarını da varsayarak kendisine daha fazla sabretmektense aracın geliştirilmesinde faydaları olabileceklerini düşündükleri pilotları (sırasıyla Fisi ve Alonso) transfer ettiler(Santander de buna dahil olsun da tam çorba olsun mevzu 🙂 ). Ancak herkesin itilmiş-yararsız gördüğü Kimi'ye yine herkesin hor gördüğü-başarısız gördüğü ama potansinsiyeli olan bir takım sahip çıkarsa ve seneye o potansiyel ortaya tekrar çıkarsa birileri biyerlerine kadar pişman olabilir. Ne yapayım bizimkiler(Mc) de Kimi transferi hakkında olumlu birşey söylemeyince ben de onu Renault'a biçtim haddizatında – baksana Kubica'yı da transfer ettiler, demek ki kendilerine güveniyorlar..

  59. bence de büyük bir süpriz olmazsa halı tüccarı kılıkl meneceri(kiminin) büyük paralar istemezse kimi mclarende…gerçi 2006 da ki ilişkisini bilemiyoruz mclarenle kiminin pnlar gitme demesine rağmenmi gitti acaba ferrariye bunu bilemiyorum. bilen varsa yazarsa sevinirim.

  60. Kimi Mclarende olacak arkadaşlar… Ferrari karşısında yapacak bişeyi yok… bu ortada…

  61. vega nitro…williams biraz cimri bir takımdır. işçilikten çalıyorladır bedavaya çalıştırıp tasarruf sağlıyorlardır. alonsoda 2001 de minardide başlıyor f1 e (kimide aynı yıl sauberde başlıyor ve hemen f1 in gözbebeği olup hem ferrari hemde mclarenden teklif alıyor)babası madende dinamit patlatan alonso minardi aracının anasını ağlatıp 8 yarış dışı kalınca gel bakalım sen buraya deyip f1 de yedek pilotluğa düşüyor renoda….orada bayağı birşeyler öğreniyor briatoreden…illüzyon her türlü poker f1 in açıkları vs. herşeyi öğreniyor….şaka şaka…haklı olabilirsin vega nitro.

  62. kimiforever  avatarı

    sanırım yapılan tüm bu haksızlıklara karşın tüm kimiseverlerin tek dileği bu Musab ((tabi herşeyden önce f1de kalması böyle bırakırsa çok buruk kalcak içimiz))

  63. arkadaşlar kimi bir gerçektir. efsane ler hikaye gerçek olmayan şeylerdir. kimi bir gerçektir. ah ülen ahh…bir araç denk gelmedi şu çocuğa…olsa hava koridoruna bile giremezlerdi. patlamayan motorlu egzosu sallanmayan tekerleği süspansiyondan kırılmayan vs. vs. şöyle sapasağlam yolda kalmayan bir araç nasip etsin Allah c.c. sana…

  64. Test pilotluğu genç pilotlara kariyerinde büyük avantaj sağlıyor. Pilot bu görevi yerine getirirken aracının limitlerini, çıkabilecek sorunları farketmeyi, çözüm konusunda mühendislere yardımcı olmayı öğreniyor. Williams'ın neden Hulkenberg'e fabrikada parça ürettirdiğini düşünüyorsunuz ki?

    Zaten çoğu pilot, bu test pilotluğu esnasında kendilerini geliştirmektedirler. Bu bir atmasyon değildir. Nick Heidfeld kanımca güzel bir örnektir, Alonso da öyle.

  65. MUSAB BERA Tarih: 05.10.2009 21:18:43

    dostm ağzına yüreğine sağlık…seni destekliyorum… FOREVER KİMİ diyorum…

  66. musab ole yazmıssın ki yuzdeler filan simdi unutulmaya baslayan bir efsaneyi canlandıracaksın :)) hani kimi surus tekniginden dolayı motoru cok zorlayıp patlatıyordu :)) araba dayanmıyordu adama

  67. japonya da serhan acar dedikodulardan bahsederken kiminin bazı ayarlar üzerinde mühendislere rağmen ısrar ettiğini söyledi. geçende mclarenden sanırım witmarsh da ona benzer ifadeler kullandı. montoya ve alonso için yegane pilotlardı fakat kimi ayarlar konusunda ilginç istekleri olurdu. enteresan değilmi?

  68. bu araç geliştirme fantazisine neden bu kadar kafayı takıyoruz anlayabilmiş değilim. bu konuda puan gibi anlayabileceğimiz net bir karne yokki..
    herkes sevdiği pilota göre konuşuyor. başarıya göre hesaplarsak şayet en iyi araç geliştiren çaylak hamilton. minardiden sonra alonso bir sene yarışmamış o ara motor eğitim kursunamı gidip öğrendi acaba…atın bakalım nasılsa ispat edebilecek bir veri yok.

  69. kimi raikkonen…kısa bir süre sonra 30 una basacak bir f1 pilotu. 30 una kadar kazandığını (ücret)oranlarsak en çok kazanmış f1 pilotu. yarış puan ortalamasında ilk 5 teki f1 pilotu. benim bildiğim kullandığı araçlar en çok yarış dışı kalmış(kaza hariç)f1 pilotu. bu zamana kadar dört dörtlük bir araçla hiçbir zaman yarışmadı. dolayısıyla gerçek kimiyi biz hiçbir zaman göremedik. gerçek şumiyi gerçek alonsoyu gerçek hamiltonu gördük ama gerçek kimiyi göremedik. ferrariye geçmeden evvel 6 zorlu sene dökülen araçlarla toplam 105 yarış 37 tamamlanamayan yarış yaklaşık % 35.

    bütün bu yaptıklarına rağmen bir ayak oyunuyla ferrariden koparıldı. bir sponsorun isteği üzerine koca ferrari belli prensiplerini ayaklar altına serdi. bakın görün massada bu oyunda sonradan ferrariden koparılacak. alonso bana göre mclarende hamiltonu bahane ettiği gibi bu sefer massayı bahane edecek. ve ferrari alonso konusundaki yanlışını örtmek için massayıda harcayacak( o zaman göreceğim massa severleri).

    raikkonenin şu an sakin olması lazım. sanırım mclaren büyük ihtimal kendisini alacak. fakat 3.lük mücadelesinde takım motivasyonu bozulmasın diye açıklama yapmak istemiyorlar. ne garip değilmi kendisini harcayan bir takımı 3. yapmak için mücadele eden bir pilot diğer tarafta mücadele ettiğide belkide gideceği takım. kaç insan burada kendisini transfer etsin diye mclaren e geçiş üstünlüğü sağlamazdı bilemiyorum. ama o kimi saf yarış mazisi tertemiz bir insan. ilk kazandığı parayı annesine babasına veren bir insan evladı. hiç bir şekilde mazeret üretemeyen gayet olgun kitabi konuşan evelemeyen gevelemeyen bir insan. ne varsa delikanlıca söylüyor. onun yerinde kim olsa hangi takım olursa olsun yeterki para kazanayım mülahazasıyla hiç beklemeden ilk transferi kabul ederdi.

    bu yapılanlar benim o kadar zoruma gidiyorki anlatamam. kim bilir bu adam ne haldedir. ama sabrediyor. sakin davranıyor. inanıyorumki bu insan inşaallah hakettiği bunca zamandır kavuşamadığı bir güzel araca kavuşacak. 2000 2001 2002 2003 2004 te şumiye 2005 2006 da alonsoya 2007 ve 2008 de hamiltona verilen araç ayarında bir araç nasip etsin Rabbim sana…Allahtan bir şey istememek nankörlüktür. yıllarca birçok şey istedim. dualarıma artık bu adamın başarısınıda kattım. zalimin zulmü varsa garibinde Allahı var.
    her söylediğin doğru oldu. fakat edebinden dolayı her doğruyu heryerde söylemedin. bu hareketlere rağmen edebini bozmadın adam gibi mücadeleye devam ettin. merak etme birçok sevenin seninle beraber…go kimi go…never give up kimi…

  70. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    McKimi arkadaşım… 2005 senesinde hatırlarmısın lastik savaşlarıda vardı… O sene Michelin açık ara çok üstün bir lastik geliştirdi.. En iyi Bridgestone kullanıcısı yine ve sadece Schumi idi. Bu durum artık başka bir şampiyon görmek isteyen Sponsorları, Reklamcıları ve hatta FIA’yı bile sevindirdi.. O kadar ki durumu düzeltecek bir girişimde dahi bulunmadılar, taa ki 2006 nın ortasına kadar (lastiğin farklı bir yanak genişliği olduğu bunun bir avantaj sağladığı).. Ondan sonra Schumi Alonsoyu yakaladı ama malum motorumuz patladı ..

    Yani o senede Schumi aracı buyrun siz geliştirin demedi.. Onun eşit lastiklerle yarışmasını çok isterdim.

  71. kimiforever  avatarı

    ''massa rai beraber yarıssaydı coktan 3. lugu kapatmıslardı'' ben bundan emin değilim bu kadar iddalı olmamak lazım çünkü kiminin performansı bariz şekilde massa gittikten sonra arttı..ve şu olay çok saçma kiminin performansının arttıgını söyleyemeyiz demşilerdi biryerlerde ama kimi eskiden yarım kimi olarak yarışıyordu ((düşüktü performansı kabul hele 2008de..:( )) massa gitti adam 2 pilotluk performans göstermeye başladı ki buna da kanıt isteyenlree ferrarinin bu araçla hala markalar 3.lüğünü korudugunu hatırlatırım.. üstelik kov puan toplayabilecek tüm şartlara sahip(alamıyor o ayrı:P)+ mclaren aracı son yarışlarda acayip gelişti(ki onlar bile şaşkın japonyada bunu beklemedikerini herkes biliyor)+ hamilton var.. kiminin elinde ne var?? sayamadım artık4-5yarış oldu galiba gelişmeyen bir f60 ve pilotajı :b :b
    bu arada McKimiyi eksileyip durmayın!! çok doğru söylüyor pilot mu alıyorsun mühendismi :P:P
    '' aracı super gelistiren shumi rekor kırıp sampiyon oldugunun ertesi sene ne yapmıstı herhalde ben yoruldum aracı biraz da muhendisler gelistirsin demisti :)'' artı aldın bu cümlen için ama inatla eksi yaptılar ya :/

  72. yine birbirimizin f1 bilgilerini sorgulamaya başlamışız bu da güzel 🙂 size kolay gelsin.

    ancak şunu söylemek isterim, kağıt üzerinde yapılan güncellemeler, rüzgar tünelinde geliştirilen parçalar ve araçlar kendi başına hiçbir ifade etmezler. zaten bir çok kez yapılan açıklamalarda rüzgar tünelindeki verileri doğruladık ya da beklediğimiz olmadı gibi şeyler söylenir. siz yeni parçayı piste çıkardığınızda ufak ayarlamalar ile tüm aracı maksimum seviyeye çıkarmaya çalışırsınız ve burada telemetre verilerinin dışında sürücünün kendi sürüş stiline göre vereceği dönütler mühendisler için çok değerli olacaktır. öyle araca binip iyi olma gibi bir şey olsaydı takım değiştiren sürücüler anında başarılı olurdu ancak bunun olmadığını gördük. bu bakımdan araç + mühendis + pilot + … bir çok şey birbiri ile bağlantılıdır.

    ancak yine de siz sürücünün işe sadece araca binip kullanmaktır derseniz buna da saygı duyarım.

  73. emre özduru kardeşim buradayım yetiştim. evde misafir vardı gitti. önce haberleri detaylı inceleyeyim. şimdi başlarım. herkese selam eksi butonlarına basmaya hazır olun:)))

  74. ecrin deniz avatarı

    doğru sölemiş adam, şampiyonluk mücadelesi vermeyecek olan takımda ne işi var bu saatten sonra? ferrari gibi bi takımda yarışmış, bi kere şampiyon olmuş! orta sıralardaki bi takımda ne yapsın? messinin ya da iniesta nın barcelonadan osasuna ya transfer olması gibi bişeye benzer bence… ferrari alonsoyu almakla doğru bi iş yapmıştır. kimi de mclarene giderse akıllıca bi iş yapmış olur. zaten büyük ihtimalle o da bunu istiyor…

  75. bazı arkadaslar ne formula 1 in f sinden ne de aracın a sından anlamadan buraya yorum yazıyorlar ama herseyi bildiklerini sanarak, surucu aracı gelistirecekse muhendis niye alınır takıma ruzgar tunelleri niye yapılır surucu yarıs mı yapacak aracın altına yatıp yagını mı degistirecek. ayrıca test sureleri bu kadar kısıtlıyken hadi muhendis oldu diyelim ne yapabilir!!! zaten pilot aracı kullanırken her turlu bilgi telemetreyle takıma iletiliyor bu geri bildirim yapmama geyigi de enteresan yani, adamlar ispanyollar parayı bastırdı bir sey yapamazdık diyemediklerinden kimi ye kayıyorlar bu kadar basit.
    ferrari patronlarının agzından her cıkana ibadet edenlere de sunu soyleyeyim ; kimi ferrari ye geldigi yıl ferrrai takımı kokten degisti brawn gitti todt gitti takımın teknisyenleri bile gitti yepyeni bir kadro kuruldu ve basına da domi getirildi biraz arastırırsanız her 2 ferrari surucusunun de kimi nin sampiyon oldugu yıl veya gecen yılda baslarına neler geldigini gorursunuz. ha bir de neymis onemli olan yavas aracla sampiyon olmakmıs , yavas aracla sampiyon olabilen kim var acaba bu gune kadar? o aracı super gelistiren shumi niz rekor kırıp sampiyon oldugunun ertesi sene ne yapmıstı herhalde ben yoruldum aracı biraz da muhendisler gelistirsin demisti :))1 yarıs kazanabilmisti onda da amerikada hatırlarsınız baricello ile yarısmıstı sadece 2-3 takımın katıldıgı boykot edilen yarısta ve hatta baricello tur zamanlarını dusurup ona yaklasınca hemen telsizden uyarmıslardı rubens i :)) iyi takımlar her zaman iyi pilotlar isterler hızlı bir arac ve iyi pilotunuz varsa bu ikili sizi sampiyonluga goturur. buna en iyi ornek su anki ferrari ve mclaren, mclarenin 2 pilotu da heikki gibi olsaydı ne olurdu veya ferraride su an massa rai beraber yarıssaydı coktan 3. lugu kapatmıslardı

  76. kimiforever  avatarı

    ya bir kerede şu adamın bu sezon başında brawnınki gibi tüm diğer araçlardan üstün bir aracı olsun ya da alonsonun 05-06 daki renaultu gibi.. istikrarlı ve hızlı..kimse tutamaz işte o zaman kimiyi!! bırakma kimi elbet günün birinde seninde şansın dönücek !!!!

  77. Tabi eleştireceğiz.
    Siz kimiyi performans eksiğinden eleştirebiliyorsunuz biz de Ferrari'yi eleştirebiliriz.
    Şu anda pilotun araç geliştirmede etkin bir rolü yok.
    İyi pilot aracından maksimumu alır bunu yapabilen bir pilot Kimi.
    F60 ile aldığı sonuçlar onun üst düzey pilot olduğunu kanıtlıyor.
    Ayrıca bu pilotlar yavaş araçla yarışmaya mahkum değil ki:)
    Kimi hızlı araç istiyor,olmazsa bırakacağını söylüyor.
    Bir başka pilot yavaş aracı geliştirmek için çaba gösterebilir ama kimi uğraşmıyor.
    Bu kadar dallandırıp budaklandırmayın,Kimi hızlı araçta yarışması gerekiyor,onun için şampiyonluk için çekişemeyecek araçta yarıştığı vakitler zaman kaybı.

  78. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ben bu adamı çok seviyorum her zaman kazanmak için yarışıyo ve hiçbi zaman tutarsız konuşmuyo gazeteciler aynı soruları değiştirip değiştirip soruyolar ama o hep aynı cevabı veriyo…"iceman"…bu lakap ona çok yakışıyo 🙂

  79. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ben bu adamı çok seviyorum her zaman kazanmak için yarışıyo ve hiçbi zaman tutarsız konuşmuyo gazeteciler aynı soruları değiştirip değiştirip soruyolar ama o hep aynı cevabı veriyo…"iceman"…bu lakap ona çok yakışıyo 🙂

  80. emre özduru avatarı

    Kimi röportajı ve hayret hala MUSAB BERA'dan ses seda yok.

    Musab iyi misin,orda mısın sesimiz geliyor mu?

    İnsanlar eksi vermek için hazırda bekliyorlar!!

  81. f1 arkadaşım biraz da ferrariyi eleştir bırak şu kimiyi iyi ki gitti ferrariden kurtuldu siz de bu kimi düşmanlığı varken zaten başarılı olma ihtimali olmaz ferraride

  82. yani neymiş
    yavaş araçla f1 de şampiyon olamazsın

  83. Ayrıca iyi bir araçla şampiyonluk mücadelesini vermek için o kadar üst düzey bir pilot olmanıza gerek yok. Button, rubens, webber hatta çaylak vettel bile şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bence önemli olan kusursuz bir araçla şampiyon olmaktansa gerilerdeki bir aracı geliştirerek şampiyon olmak iyi pilotun göstergesidir.

    yorum olarak okuyunca güzelde
    ben öyle bir şampiyon pilot görmedim
    alonso kimi hamilton schumi şampiyon olurken araçları en hızlı 2 araçtan biriydi

    diğer mevzu kimi mclarendeyken aynı problemleri takım arkadaşları da yaşadı ki bu kişiler kovalainen değildi coulthard ve montoyaydı
    2008 senesi için kimi gerçekten suçlu gerekli azmi gösteremedi ama en azından takım arkadaşına yardım etti ki 2007 de tam tersi olmuştu
    adam düşüncesinde haklı en hızlı 2 araçtan biri olamazsan kazanma şansın yok

  84. ya bunu hep söylerim: f1'in veya da herhangi bir motorsporunun zevki, pilot veya da takım tutmakla olur… henüz 15,5 yaşımda ve f1i takip etmeye başlayalı üçüncü yılımı doldurup dörde geçtim. bunu anladım şimdiye kadar. eğer Kimi giderse hangi pilotu tutarım bilmiyorum ama Kimi varsa kesinlikle adamım Kimi'dir.

    ferrari de kendine göre haklı. serhan acarın geçen hafta söylediği gibi: "FERRARİ, PİLOTLARI YÜRÜRKEN ARKALARINDA GAZETECİ ORDUSU GÖRMEK İSTER. RÄIKKÖNEN NORMAL BİR İNSAN GİBİ GİDİYOR PİSTLERE." ama ben buna katılmıyorum. tamam soğukkanlı pilottur, yarışı bırakmak zorunda kalacağı zaman hava sağanak yağmurlu olsa bile dondurma yemekten çekinmeyen bir insandır 😀 ama kimseyle ağız dalaşına girmedi, ve F60'A ZAFER KAZANDIRMAYI BAŞARDI.
    ALONSO İÇİN DE İYİ BİR DUYGU AMA FERRARİ BENCE HATA ETTİ. GENE DE DOMENICALININ, MONTEZOMELONUN KENDİSİ BİLİR. BİZ BİR ŞEY YAPAMAYIZ. Ferrari yaklaşık iki yıldır eski başarılarını arıyor. f60 bu kadar kötü olmasaydı Kimi hâlâ ferrarideydi. ama inşallah gitmez f1den. f1i f1 yapan pilotlardandır benim favorim (Kimi Räikkönen yani)

  85. ya bunu hep söylerim: f1'in veya da herhangi bir motorsporunun zevki, pilot veya da takım tutmakla olur… henüz 15,5 yaşımda ve f1i takip etmeye başlayalı üçüncü yılımı doldurup dörde geçtim. bunu anladım şimdiye kadar. eğer Kimi giderse hangi pilotu tutarım bilmiyorum ama Kimi varsa kesinlikle adamım Kimi'dir.

    ferrari de kendine göre haklı. serhan acarın geçen hafta söylediği gibi: "FERRARİ, PİLOTLARI YÜRÜRKEN ARKALARINDA GAZETECİ ORDUSU GÖRMEK İSTER. RÄIKKÖNEN NORMAL BİR İNSAN GİBİ GİDİYOR PİSTLERE." ama ben buna katılmıyorum. tamam soğukkanlı pilottur, yarışı bırakmak zorunda kalacağı zaman hava sağanak yağmurlu olsa bile dondurma yemekten çekinmeyen bir insandır 😀 ama kimseyle ağız dalaşına girmedi, ve F60'A ZAFER KAZANDIRMAYI BAŞARDI.
    ALONSO İÇİN DE İYİ BİR DUYGU AMA FERRARİ BENCE HATA ETTİ. GENE DE DOMENICALININ, MONTEZOMELONUN KENDİSİ BİLİR. BİZ BİR ŞEY YAPAMAYIZ. Ferrari yaklaşık iki yıldır eski başarılarını arıyor. f60 bu kadar kötü olmasaydı Kimi hâlâ ferrarideydi. ama inşallah gitmez f1den. f1i f1 yapan pilotlardandır benim favorim (Kimi Räikkönen yani)

  86. emre özduru avatarı

    Bu Kimi demecine mutlaka MUSAB BERA'DAN inciler bekliyorum.
    Şaka bir tarafa F1 arkadaşım haklı olabilirsin evet üstün araçlar ile şampiyonluğu kazanmak iyi pilotun göstergesi.

    Ancak unutmuş olduğun bir şey var sanırım, test yasakları test pilotları simülatörler de araçları geliştirmeye çalışıyorlar. Kimi'nin F60'ın bütün downforce eksikliğine rağmen yine de alabildiği maksimum puanları alıyor.

    Evet, Kimi de kendi açısından haklı çünkü kazanmak isteyebilir.

  87. Bir arkadaşımın söylediği gibi "göçmen kimiciler" kendilerini belli etmeye başlayıp ferrari hakkında atıp tutmaya başlamışlar bile. Takımdan gönderildi diye ferrari' ye atıp tutmanın bir anlamı yok biraz saygı lütfen.

    Kimi nin açıklamasına gelince… unutmayalım ki kimi mclarenden gelirken çoğu kimi ci arkadaş mclarenin ona hak ettiği aracı veremediğini dayanıklılık sorunları yaşadığını ve ondan başarısız olduğunu söylemişti. Şimdi ise ferrarinin yol tutuş probleminden bahsetmişler. Gerçekten çok komik. Söylenenlere göre kimi nin hiç suçu yok. Sadece araç kötü. Ama 2008 sezonunun sonunda ferrarinin 2.pilotu massa şampiyonluk kovalarken kimi haftalar önce havlu atmıştı. Demekki araçtan değilmiş.

    Ayrıca iyi bir araçla şampiyonluk mücadelesini vermek için o kadar üst düzey bir pilot olmanıza gerek yok. Button, rubens, webber hatta çaylak vettel bile şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bence önemli olan kusursuz bir araçla şampiyon olmaktansa gerilerdeki bir aracı geliştirerek şampiyon olmak iyi pilotun göstergesidir.

  88. elif çivici avatarı

    Kazanmak isteği güzeldir ama Kimi den önceki pilotlar salak mıydı da illa da kazanacak araçlarda yarışmadılar?Elbette herkes en iyisini ister,ama adam açık açık iyi bir araç olsun,ezik bir araçla uğraşamam yoksa da f1 den ayrılırım diyor:) umarım iyi bir koltuk bulursun kimi ve seni izleyebiliriz.

  89. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Umarım kazanabilecek Takımlarda kazanabilecek pilotları tercih ederde sende açıkta kalmazsın.. yoksa bu sadece gönül işi değil,,

    İstediği para, şartlar; hepsi bu anlaşmada etken olacak. Ama bence Kimi'de öyle bir menejer var ki. iyi bir para koparmadan Kimiyi biryerlere vermez. Kimiye kalsa çoktan bitmişti bence…

  90. bu adamın tek derdi kazanmak ve dıger pılotlardan onu ayıran en onemlı ozellık bu bnce ve eger gercektende yarıs kazanabılecek raikkonen ın tarzına uyan bı takıma gıderse yanı mclaren e giderse takım arkadası hamılton dısında onu zorlayack pılot goremıyorum

  91. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Mekanik yoltutuşu iyi bir araç olursa marka yada takım fark etmez bence;herşekilde kazanabilir.Ferrari nin eksiği buydu.Ben sadece "sevgili" takım patronumuz Montezemolo ya,ettiği tüm lafları yedirmesini istiyorum gelecek sezon:)Ferrari leri rezil ederse çok rahatlayacam şahsen….

  92. sonofmedian  avatarı

    bizim için gergin bekleyiş galiba uzun sürecek.bir an önce nereye gideceği belli olsun da biz de bu stresten kurtulsak.

  93. kimiforever  avatarı

    medya rainin farklı cevap vermiyeceğini bile bile aynı şeyleri sorup duruyor adamda kendini tekrarlayıp duruyor napsın.. resmen papagana döndürdüler :b

  94. bırak gitsin sıktı artık.

  95. recep ivedik avatarı

    Adam haklı intikam alacağı bir takıma gitmek ister..İnş da gider bu bir insan için çok ağır bir şey istenmemek sen işimize yaramazsın gibi kontratını iptal etmek.Ferrari takım değil benim gözümde artık neden kızmasın kimse aynısını mclaren fernando ya yaptı onlarda takım değil.

  96. yani f1 de kalırsa mclaren yada brawm, wrc ye geçerse citroen yada ford takımlarında birinde olacak sanırım bunu söylemek istiyor

  97. offfffffffff.. inş. McLaren kimiyi tekrar alır. brawn olsun reno olsun diğer takımlara gitme ihtimali düşük bence

  98. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Mercedes' te onu tekrar görmek çok güzel olur.Umarım bu gerçeği Martin ile Norbert te görür.

  99. kimi iceman avatarı

    ''Raikkonen ayrıca rekabetçi bir takıma geçememesi halinde WRC'ye de geçmesinin bir anlamının olmayacağını düşünüyor.''Iste bu cumle raikkonenın f1 de kalacagı sınyal eden bır cumle ve mclarenle anlasacagı demektır

  100. kimi diğer pilotlardan çok farklı bunu bu yüzden seviyorum bazı pilotlar f1 de olayımda nasıl olursam olayım der ama kimi böyle değil

  101. inci incili avatarı

    bay karizma döktürmüş yine.

  102. Mercedes le yarışsında Mclaren mi olur Brawn mı olur bilemem.. Ama mercedes olsun.. Raikkonen Mercedes motorlu araç pilotu benim gözümde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir