Piquet "Renault'nun Başarısızlığının Kurbanı Oldum"

yazar:

kategori:

Piquet “Bazıları FIA tarafından cezalandırılmam gerektiğini söylediler ancak gerçekte kimse benden daha fazla ceza almadı. Ben, bu fdava sonucunda cezalandırılan kişilerin aksine kariyerimin başındayım. Bir çok engeli aşmam lazım. Formula 1’de yaşadıklarımın ardından kariyerime tekrar başlamam ve gittiğim kategoride kendimi kanıtlamam lazım.” dedi.

Piquet, Fernando Alonso’ya avantaj sağlamak için ortaya atılan planın yarış öncesinde belirlendiğini ve çok büyük baskı altında olduğu için yapacaklarını tam olarak düşünemediğini söyledi.

Piquet “Her şey bir anda oldu, sonuçlarını düşünecek zaman bulamadığımı kabul etmeliyim. O an için zor bir durumdaydım ve stratejiyi kabul etmesem anlaşmamı yenilenmeyecekti. Takımdaki 2 önemli kişi tarafından getirilen teklif karşısında şaşırdım ve bunlardan birisi menajerimdi.”

“Kaza planı yarıştan sadece bir kaç saat önce yapıldı, direkt olarak bunu düşünme fırsatı bulamadım. Teklif antrenmanlarda gelseydi bunu düşünmek için zamanım olurdu ve diğer türlü davranabilirdim.” dedi.

Piquet ayrıca kendilerinin babasıyla birlikte bu konu hakkında FIA’yı 2008 Brezilya yarışında bilgilendirdiklerini açıkladı.

Piquet, Renault ile anlaşmasının devam etmesi için bu konuyu öne sürerek tehditte bulundukları haberlerini de kabul etmedi.

Piquet “Bazıları Renault’yu kariyerime devam edebilmek için şantaj ettiğimi söylüyor ancak bu konu daha çok öncesinde karışıktı. Her yarışta anlaşmamı iptal etme ve yenilememe hikayeleri oluyordu… Benim bulunduğum duruma başka pilotların düşmemesi için olayı açığa çıkardım ve daha da önemlisi tüm yaşananların açığa çıkmasını istedim.” dedi.

Piquet, Flavio Briatore’nin takımı 2005 ve 2006 yıllarındaki başarısına döndürememesinin ardından ortaya çıkan sinirinin kurbanı olduğunu ve bildiği kadarıyla Fernando Alonso’nun yapılan planlardan haberinin olmadığını söyledi.

Piquet “Renault’nun rekabetçi olamaması sonucunda Briatore tüm mutsuzluğunu bana yansıttı. Ben, diğer çaylak sürücülerin benim kadar zorlandığını görmedim. Sonuç kazanmam için baskı normaldi ancak zihinsel hasar verme bir başka hikayeydi.”

“Kaza fikri ortaya çıktığında Alonso toplantıda yoktu. Onun bilip bilmediği konusunda detaylara sahip değilim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. merve seda temel avatarı
    merve seda temel

    piquet jr için yapılan haberlerin altında artık şöyle yorumlar görebildğime gerçekten sevindim abdullah a da gönderdiği link için ayrıca teşekkür ediyorum

  2. merve seda temel avatarı
    merve seda temel

    piquet jr için yapılan haberlerin altında artık şöyle yorumlar görebildğime gerçekten sevindim abdullah a da gönderdiği link için ayrıca teşekkür ediyorum

  3. Nelson'un F1 öncesi istatistikleri de ortada.
    innanehir'e katılıyorum özellikle son yorumuna ve "aayrıca hıç bır ınternatıonal bır wep sıtesınde de bukadar kısılıge yonelık yorumlar yapılmıyor cunku yasak"
    burada olay sitede değil bizim milletimizin genel yapısı bu her yere sirayet ediyor. Yapılacak birşey yok.

  4. teşekkur ederım abdullah ama ben zaten bılıyordum ayrıcada eksık bılgı var neyse kımı raıkkoneneı tutmama ragmen alonsonun ne kadar ıyı bır plot oldugunu bılmeyen yok ! flov yonunda yaptıklarını! tüm pılotrarı sevıyorum ben f1 seyretmek sevmek boyle bırseydır cunku …

  5. abdullah boşuna zahmet etmişsin link vermekle.buradakilerin derdi piquet değilmiş briatore ve her zamanki gibi alonso imiş.bunuda böylece görmüş olduk.

  6. Sen bir kere Briatore' yi bu spordan uzaklaştırdığın için bile övgüy hakediyorsun.Briatore' nin geçmişi karanlık olaylarla dolu.Ben Piquet' nin yanındayım.Ancak bu işten baş kahraman Alonso hiç yara almadan çıktı.Onunda ipini seneye Raikkonen-Hamilton ikilisi çekecek.

  7. bu cocugun kaç şampıyonlugu oldugu bılen varmı acaba ?! ayrıca f1 e oldugundan uzak bır ulkeyız butun pılotlar ıcıcn soyluyorum daha nelson ve nelsınhoyu ayıramıyoruz hangısıs ogul hangısı babası ! oaraya baba piquet gıbı komık komık seyelr yazıyoruz ! aayrıca hıç bır ınternatıonal bır wep sıtesınde de bukadar kısılıge yonelık yorumlar yapılmıyor cunku yasak ! neyse kı gecen senekı turkıye gp sını hatırlarsak bu normal kacıyor!

  8. emre veli katılıyorum sızee!
    nelsınho piquett! ben bu adamı daha ulkesı ıcıcn a1 rıngde yarısırken gordum yarısdıgı her serıde rekorlar kırarark geldı buraya kadar ve baska serılerde yarısırken wıllıams ıle test yapıyordu gp 2 da hamıltona kı oda ustun bır yetek tı sadece 12 puanlık bır farkla sampıyonlugu kaybettı! ve wıllıamsda yarısacakken reno an test pılotu olması ıcıcn heıkkı ıle aynı ucretı odedı onu takımda tutmak ıcıcn!! bunalrı kımse bılmıyor tabı okuyorsunuz yazıları konusuyorsunuz hadı alonso cu olanalra bıraz daha hak verebılıyorum ama adam piquet ın sayesınde flovyonun elınden kurtulup ferrarıye gectı be!! daha ne ıstyorsunuz. olan sadece nelsınhoya oldu ! nascarda ızlemek ıcıcn sabırsızlanıyorum!! o bır sekılde f1 donecegınede ınananıyorum!

  9. burada bilhassa alonso karşıtı insanlar çıkmış piquet in iyi pilotluğundan bahsediyor.romain ilk yarışının sıramalarında q2 ye kalarak geldi.elson 2008 japonyada kimiye yarım saniye ye kadar yaklaşıyor 4-5 turda atak yapmak için uğraşmıyor uğraşmadığı gibi daha sonra gerilerde kalıyor.

  10. iyi olduguna ve bu alanda gelecegi olduguna inanan hicbir kimse boyle bir hileyi yapmayı kabul etmezdi. pilotlugu iyi olabilir olmayabilir bunlar artık ayrıntı. ve yine sozlesmesi yenilenmeyince sikayet etmesi de renault ya santaj olarak kullandıgının gostergesi

  11. merve seda temel avatarı
    merve seda temel

    nelson un kişiliğine yönelik hakaret içerikli yorumlar yayınlanıyorda benimkiler neden yorumlanmıyor çok merak ediyorum!!!

  12. murat levent avatarı

    bla bla bla, koskoca reno zaten sadece alonso ile şampiyon olacaktı takım olarak. Onun için hep alonsonun arabasını yaptılar, piqe yi de ölesine piste çıkardılar milyon dolarlık arabalarla spin atıp zevkini çıkarsın diye. Takımın amacı aslında o kadar milyon dolar yatırıp şampiyon olmak veya şampiyonayı üst sıralarda tamamlayıp ona göre gelir elde etmek değil, çoluk çocuk eğlendirmek.

    hiç mantıklı düşünmüyosunuz. Ama ne desek boş tabi..

  13. emre özduru avatarı

    Sadece bilgilendirme amaçlı bir yorumum; Amerikada ki nascar truck series'i arkadaşlar bir kaç kez seyretmenizi tavsiye ederim.

    Ne kadar çekişmeli olağan üstü süratli ve taktik bir yarış serisi olduğunu gördükten sonra isterseniz yorum yapalım bence.

  14. helal olsun emre kardeş…

    millet artık kendi sözünü söyleyemiyo…okuyyo millet ne yorum yazmışşş…kendide ona göre yorum yapıyo onlara uyuyo…milletin nelsonu kötüleyince oda kötülüyo…

    kamyon süremezmiş… adamı gp2 de izle de ondan sonra konuş harcadılar alonsonun ve takımın çıkarı için adamı sen hala kamyon süremezsin diyosun…

  15. emre özduru avatarı

    Renault bence hiç bir zaman Nelson'un istediği aracı vermedi. Renault için hep öncelik Alonso da idi.

    Düşünsenize kendi sürüş stilinize uygun olmayan bir araç ile saniyenin 1/1000'i bile önemli olan bir spor da ne kadar başarılı olabilir ne kadar ileri gidebilirsiniz.

    GP2 de iken sürüş stili oldukça akıcı idi bir insan bu kadar yeteneksiz ise nasıl GP2'de yarışlar kazanabildi.

    Belki de F1 de doğru zamanda doğru yerde değildi, ama yeteneksiz olduğunu kabul etmiyorum. Kova içinde geçerli Mclaren'le mayaları tutmadı sadece.

  16. bn senn arkandayım piquet… o braitore alçağına hakettiğini verdin… bnce sen bi pilottan çok daha ötesin… ve f1 de de pilotum diye geçinen sürücülerin %50 yaşına göre %70 inden iyisinki…altından alonso ile eşit araç ve eşit muamele olsaydı bunu göstercektin…

    şimdi isteyen eksiyi çaksın..!!!

  17. peki ya piquete bunu yaptıranla ne kadar karakterli?

  18. Nelson için de Heikki içinde hep farklı düşünmeye çalıştım. Bu adamların başarısız olmasının ardın da mutlaka bir sebep var. Bir uyumsuzluk var mutlaka yoksa bu adamların geçmişi ortada. Bu adamların yarış geçmişi berbat değil.(Hakaret edenlerden daha iyi araç kullandığı ortada) Ki F1'e kadar yükselebildiler. Nelson'u başka bir takımda görme ihtimalimiz olsa idi görebilecektik gerçekleri. Ben hep eşit bakmaya çalıştım ve problemin Renault'dan kaynaklandığını düşündüm. Alonso o kadar çaba gösterdi ama altına başarılı olabilecek bir araç veremdiler. Çok basit hatalar ile geldiği pozisyonları da kaybettiler. 2 dünya şampiyonu biri ile bir genci asla kıyaslamam fakat araçlarını, takımın dengesini, problemleri kıyaslarım.
    Sonuç olarak kötü bir senaryonun oyuncusu oldu ve birçoklarından daha fazla ceza almış gibi oldu. En azından kendisini hiç gösterip, anlatamadı. 2008'de bunu FIA'ya bildirmesi ile bu yıl basına bahsetmesi ile ancak ortaya çıkışı manidardır. Kendimi onun yerine koymaya çalışıyorum. Bazen ben olsam Flavio'ya daha fazlasını yapardım diyorum.

  19. Tek kelimeyle, KARAKTERSİZ.

  20. sabiha meriç avatarı
    sabiha meriç

    ben bu çocuğun bu kadar yeteneksiz olmasına ihtimal veremiyorum, yoksa gp2'de bu kadar başarı göstermezdi.bi türlü yarışlara konsantre olamadı, hep acaba knotratımı yenilicekler mi yarışabilicek miyim diye düşündü, babasının da piquetjr'ı doldurduğunu düşünüyorum.. alonso gibi baskın ve yetenekli birinin yanında 2. pilot olma gibi bi durumu da vardı zaten..kendini çok ezdirdi, briatore n dediyse tamam dedi kendi duruşu olmadı. f1de biraz daha fazla olmak için düşünmeden singapur08'deki yaptığı saçma ve aklılsızca şeyi yaptı geçde olsa farkına vardı n kadar saçma bişey yaptığının farkına ama artık çok geçti. bu zamandan sonra da n yazık ki bi f1 takımında yarışması çok güç.

  21. salih yildiz avatarı

    Bir kere bile sıralmalarda Alonso yu geçseydin de bizde sana hak verebilseydik. Ne konuşuyorsunki daha içimden Recep İvedik gibi "Yürü git lan demek geçiyor" ama siteye yakışmaz..

  22. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sen hala konuşuyomusun nelson yaa :(((

  23. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu adam benim gözümde bir kahraman.Briatore gibi bir şarlatanı saf dışı etmesi bile bu adamın heykelinin dikilmesi için yeterlidir.

  24. Kendi başarısızlığını başkalarının üstüne atıp durmaktan vazgeçimeli. değil kamyon belediye şoförü bile olmaz bu yeteneksizden.

  25. ya daha dün alonso nun bu işle alakası yok dedin. şimdi bilip bilmediğini bilmiyorum diyosun. sen ne diyosun piquet ya. ne sürecektin sen? kamyon mu? hadi başarılar sana.

  26. pilot olaydında anlaşmanı performansınla yeteneğinlee yenileyeydin (ezik)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir