Hakkinen McLaren-Honda için Endişeli

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Mika Hakkinen, eski takımı McLaren’in yeniden güçlü günlerine dönmesi için önlerinde uzun bir zaman olduğunu düşünüyor.

İspanyol El Mundo’ya konuşan Hakkinen, “Ben bıraktıktan sonra birkaç harika sezon geçirdiler fakat şu anda bir problemleri var ve bunun farkındalar. Ama aynı zamanda bunu çözmek için uğraşıyorlar. Ekiplerinde çok iyi insanlar olsa da bu zaman alacaktır. Ama günümüzde insanlar beklemek istemiyor, hemen olmasını istiyorlar.” diyor.

Marca’nın haberinde de Hakkinen, “Asıl mesele, bu durumun ne kadar süreceği. Ben bilemiyorum. Tahmin etmek de istemiyorum. Ama sadece takım için değil aynı zamanda pilotlar ve sponsorlar için de oldukça zor geçen bir süreç olabilir.” diye konuşuyor.

Alonso’nun Ferrari’den McLaren’a geçmekten pişman olup olmadığı sorulduğunda ise Hakkinen, “Benim bunu cevaplamam doğru olmaz, olan oldu” diye cevap veriyor ve “Dışarı çıkarsınız ve yağmur yağmaya başlar, yanınızda bir şemsiye olsa fena olmazdı, ama yine de yolunuza devam edersiniz. Durum buna benziyor. Ancak kesin olan bir şey var ki, Fernando Ferrari’nin şu an olduğu yere gelmesine çok büyük fayda sağladı. Önemli olan Alonso’nun şu durumda aynen yola devam edecek gayrete sahip olup olmadığı. Ben siyasi ya da yönetimsel konulara girmek istemem ama bir şampiyon olarak, eğer ben bu durumda olsaydım, motive kalmak zor olurdu diyebilirim.” diye devam ediyor.


Yorumlar

“Hakkinen McLaren-Honda için Endişeli” için 21 yanıt

  1. şevki aksu avatarı

    Hondanın f1 e geri dönme nedeni zaten bu.
    Zayıf olduğu yerleri güçlendirmek.

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ben siyasi ya da yönetimsel konulara girmek istemem ama bir şampiyon olarak, eğer ben bu durumda olsaydım, motive kalmak zor olurdu diyebilirim.”

    Zaten bu yüzden takımını ve taraftarlarını kariyerinin zirvesinde yüzüstü bıraktın gittin halbuki Schumıyle kapışmayı göze alsaydın gözümüzdeki dağerin daha da artardı!!!

  3. Abi bazı arkadaşlar iyice saçmalamış. Bikere Hakkinen McLaren’ in site yorumcusudur. Ayrıca F1 İçin Hakkinen de konuşmayacaksa yorumcu bulamamış olmanız lazım. Diğerlerinin Hakkinen kadar konuşmaya hakkı yok. Artı Honda şu anki motorlar konusunda en farklı sistemi deneyen takım. Standart bir sistem kullanmayacaklarını belirtmişlerdi. McLaren in yol otomobiline motor sağlamayacakmış! Herhalde sağlamaz McLaren onları kendisi üretiyor. Ayrıca rakip olarak gördüğünüz Mercedes efendi yapılacak motordan çok daha önceden haberi olduğu ortaya çıkmış. 1000 km lastik testine göz yumulmuş daha neler neler. Honda bukadar saçma eleştrileri haketmiyor. Bildiğiniz şeyler bu siteler ile sınırlı. Başka ne biliyorsunuz sizce. Yorumlarınızı biraz objektif yazın. Bütün kriterleri değerlendirin. Honda çok hatalı da. Diğerleri çok mu masum.

  4. Adamım Hakinnen, ”, Fernando,Ferrari’nin şu an olduğu yere gelmesine çok büyük fayda sağladı.” Saygı duyun bu iki adama ))

  5. Çenesi düştü bunun da.

  6. Alonso bitti şimdi de McLaren hakkında konuşarak gündemde kalmaya çalışıyor gereksiz Hakkinen.

    1. bu açıklaması yüzünden gereksiz oluyorsa hakkinen bu tarz açıklamayı alonso da yaptı ron dennis de yaptı boullier ve arai herzaman yapıyor zaten onlarda mı gereksiz ?

      ilave olarak alonso ferrari hakkında konuşurken neden hala ferrari hakkında konuşuyor diyenler olmuştu bazı alonsocu arkadaşlar da gazeteciler soruyor oda cevaplıyor demişti aynı gazateciler hakkinenin düşüncelerini de merak etmiş olabilir …

      1. Onlar sporun içinde olan insanlar. Gündemde kalma gibi bir çabaları da yok.

        1. 14Sulonso, eger Mika Hakkinen hakkinda boyle yorum yapiyorsan ne efsaneyi tanimissindir diye dusunurum, ne de F1 i … adama sormuslar ve o da suanku durum uzerine yorum yapmis. Ayrica Mikanin gundemde kalmak gibi bir niyetinin asla olmayacagini bilmen gerekiyor…

          1. Düşüncelerinize saygı duyuyorum, siz de öyle olmak zorundasınız.

        2. gerçekten hakkinenin gündemde kalma çabasında olduğuna inanıyormusun ?

    2. Bak gereksiz dediğin adam ne demiş:

      Ancak kesin olan bir şey var ki, Fernando Ferrari’nin şu an olduğu yere gelmesine çok büyük fayda sağladı.

      Hakkinen gereksizse Alonso’nun F1’de Chilton kadar bile değeri yoktur.

  7. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    diazın Ferrari’den McLaren’a geçmekten pişman olup olmadığı sorulduğunda ise Hakkinen, “Benim bunu cevaplamam doğru olmaz, olan oldu” dedi.

    Alt metinde gizliden gizliye demek istediği, teşbihi mazur görün, insan k.çında ne kadar hemoroide ihtiyaç duyarsa McLaren in de diaza ihtiyacı o denlidir demek istemiş. Tabii bunu alenen söylememiş ama “olan oldu” derken bunu kastetmiş. Ustaca bir yorum.

  8. alo-official avatarı

    hakkinen böyle konuşuyorsa başarı yakındır 🙂 bu adam ne söylerse tersi çıkar 😀

  9. Ben f1 pilotu değilim ama katılırım. 🙂 Mika bunları Honda’nın yakın geçmişi üzerine de söylüyor olmalı ben de çoğunlukla buna göre söylüyorum. Mclaren’in ki varlık savaşı bu işi kendilerini ikna edip durdukları yere getirmeleri çok zor. Sabrı yok artık dünyalıların son 5 yıldır zaman sanki daha hızlı akıp gidiyor öyle yaşıyoruz.
    1 sene sonrasına hayal kurulacağına 3 sene sonrası için plan yapmak lazım. Honda ile zor bu iş.

    1. Gecen yil bunu dedigimde kiziyirlardi.Honda eskiden buyukmus.Ama Nokia gibi gecti o gunler.

      1. Boşa anıp durmayın 80 leri yol vtec’lerini diye bende söyleyip durdum ama bütün geç kalmışlığa rağmen küçücük bir tedbirli pay bırakıyordum olmadığı çıktı McL, MB den bilgi çalar diyordum 2 si de işini doğru yapamamış 🙂

    2. Honda’nın kullandığı kompresör yüksek devirlerde güç üretemiyor, yakıt akış kısıtlaması nedeniyle de buna o kadar gerek yok deniyordu. Seneye veya 2017’de yakıt akış limiti tarih olursa Honda da tarih olabilir. Zaten Renault ve Ferrari turbo layoutunu değiştirmek için geç kaldılar ve dondurma esaslarına göre artık değiştiremezler.

      1. Ben bakmıyorum artık onlara bu ikisi (reno-honda) daha ünite ayakta tutamıyor bu kadar didinip conta sorunu piston sorunu yaşıyoruz demek nedir arkadaş 😀
        Bildiğim birşey var Honda en iyi 2 motor arasına giremez artık son 20 yıl içinde de giremiyordu zaten. İkincisi de bu şekilde uzun yıllar gridde kalamazlar 🙂 hedefledikleri popülerliğin rezilliği diz boyu.. Halen ileride McL yol araçlarına motor üreteceklerine dair birşey duymadık.
        Mclaren de böylece deha ötesi şasi yapmadıkça orta-orta üst sıra takımı olarak devam eder. 2. williams vakası görecek kadar uzun yaşamışız demek ki. 🙂 O borçları nasıl ödeyecek bu şekilde ron amca düşünen yok.

        1. Motorda benim anlamadığım da o. 5 yarış dayanması gereken motor 4. yarışta patlar anlarım da, piston segman gibi salakça bir sorunla ilk yarışında patlarsa ne denir ki?

          Mclaren’in başka şansı yoktu bence. Hem motorları yoktu, hem de batıktılar. Honda geldi derman oldu. Artık karşılığında ne verdiler bilmiyoruz.

          1. Eskiden motorlar 12 bin devir üzerinde doğal anlık afetlerden, öngörülemeyen, tedavi edilemeyen çatlaklardan, tolere edilemeyen akış, ısı boşluklarından patlar çatlardı bunlar daha ünite denilen şeyi toplayamıyor 🙂 ayakta tutamıyor. Ne densin ki. Beceriksizlik deyincede ayıp oluyor maharet sanki 1.6 lt lik motorların en düzgününü yapmak.:) Çağır suzukiyi :p

            Öyle yada böyle MB ile kavgayı büyütmeyecekti alternatifin olmadan devlere çakı sallanmaz. Taraftar kendini avutuyor hiçbir şekilde MB alternatifi olabilecek birşey yoktu ortada ödeyip parasını kandırıp alacaklardı. Manor, Redbull olmaktan iyidir williams olmak. Şampiyonluktan felan bahsedenler var 2.lik parasını dahi alamayan bir takım var ortada…
            Derman olmadığı ortada 🙂 daha fazla borca girip birileriyle kendi motorlarını yapsalar bu kadar rezillik, sene kaybı çıkmazdı ortaya. Kimse bu kadar kötü bir iş yapamaz (reno da ne oluyorsa asıl 2. sezonunda mıçtı.:)) Muazzam ortak Honda’nın bu yaptığının küçük büyük üretici son 25 yılda 1 tane örneği yok.
            Hep içimdeydi asıl Toyota’yı kandıracaklardı toyota bu kadar saçmalamazdı bana göre. V10, V8 de de honda dan hep daha iyilerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir