Lauda: “Beşinci Motor Kullanılmayacak”

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Formula 1’de bu sezon pilotların beşinci motor ünitesini kullanıp cezadan kaçmasının mümkün olmayacağını söylüyor.

Red Bull takım patronu Christian Horner, iki hafta önce sezon başına dört motor kullanımı kuralının mart ayında oybirliğiyle değiştirildiğini söylemişti. “Tüm takımlar ve Bernie Ecclestone dahil, bu karar alındı.” diye belirtmişti.

Ancak görünüşe göre Mercedes kararını değiştirmişe benziyor.

Lauda, “Beşinci motor olmayacak. Sezon ortasında kuralları değiştiremezsiniz.” diyor.

Mercedes’in, Ferrari’nin performansı artırması sonucu, avantajını korumak ve griddeki en iyi ve dayanıklı V6 motorundan yararlanmak için kararı veto etmek istediği düşünülüyor.

Mercedes’in baskın performansının önüne geçebilmek adına kuralın değiştirilmesinin iyi olup olmadığı sorulan Mika Hakkinen, “Zor bir soru zira ben Mercedes’in bir elçisiyim. Onlara çok yaklaşamayan takımların, onları yakalamaları zor olsa da imkansız olmayacaktır. Ferrari de bunu gösteriyor.” diyor.

Görünen o ki, Mercedes dört motor kuralına sadık kalmak niyetinde. Mercedes’te takım sözcüsü de, (Barselona için) planımız, ilk dört yarışta kullandığımız motor ile devam etmek.” diyor.


Yorumlar

“Lauda: “Beşinci Motor Kullanılmayacak”” için 10 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Gerçekten bu tutum hiç hoş değil. Tamamen ben zihniyeti. Yakında Ferrari oyunu bunların yanından çekerse dımdızlak kalırlar. Herkes ve patron oy birliği alıyor ancak bunlar durmadan karar değiştiriyor. Daha evvel Singapurda yaptıkları gibi. Çok dönekçe bir hareket.Bırak kullansınlar 5 motoru zaten şampiyonsun bu sene de.Umarım tez zaamanda bu kurallar değişir gerçekten uyuz olmaya başladım

  2. Mika Hakkinen, “Zor bir soru zira ben Mercedes’in bir elçisiyim. Onlara çok yaklaşamayan takımların, onları yakalamaları zor olsa da imkansız olmayacaktır. Ferrari de bunu gösteriyor.”

  3. Mercedes Ferrari’den ciddi biçimde tırsmış durumda bu açıklamanın başka anlamı yok
    Renault zaten 5 motorla bile ceza alacak Honda malum

    Ferrari bir çatlaktan dolayı bahreynde 2. motora geçmişti Mercedes’ler(force india hariç) 1. motor da ve hala 1. motoru kullanacklarına göre 3 motor için bile dua ediyorlardır.
    Ferrarinin kanada motor güncellemesi de iyi çalışırsa Mercedes motoru açmak zorunda kalacak

  4. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Şu Eric boullier ve niki lauda haberlerini bence azaltın sürekli bu haberleri görmek gerçekten rahatsız edici. Bu siteyi çok seviyorum Google den çok bu siteye giriyorum sürekli ama ne zaman lauda ve boullier haberlerini görsem siteden çıkmak istiyorum. Benim gibi Düşünen bir çok kişi vardır.

    1. Habere tıklamama hakkını kullanabilirsin. Çoğu zaman ben bunu yapıyorum 😀

  5. Bora Vardar avatarı

    bana kalsa şu dandik elektrikli motorlar toptan kaldırırım ama adamlar haklı oyun oynanırken kural değiştirilmez artık.Şu yaz bir gelsin hele ya ferrari lastiklerin avantajını biraz daha fazla kullansın.Ferrari senelerdir tank gibi araçlar yapıyor mekanik arıza yaşamıyorlar.Geçen sene gördük kaç yarışta amg nin sıkıntı yaşadığını,sonuç belli olsada en azından heyecan yaşamış oluruz.ispanya değilde monako da süpriz bekliyorum.

  6. hele dur bakalım lauda efendi havalar ısınınca belki sizin motor da su kaynatır conta yakar dereyi görmeden paçayı sıvama 😀

  7. Baktılar ferrari yaklastı diğerleride yavastan geliyor bizim motorda sağlam böyle yapalım dediler. korku basladı lauda da 😀

  8. Bunların zoru nedir Allah aşkına ortada gerçekten F1 diye bir şey bırakmayacak. Eğer amaçları F1 de mücadele etmek olsaydı böyle korkak davranmazlardı. Yıllarca Redbull’u sporu zarar veriyor dediler ama onlar hiçbir zaman böyle korkak yarışmadı. Diğer takımları kısıtlamak nedir bu nasıl bir ezikliktir. Zaten berbat motorlar var birde iyice kısıtlayın ki diğer takımlar yarışamasın puan alamayanlar zarar etsin ortada takım kalmasın.
    Mercedes kadar spora zarar veren bir takım daha hatırlamıyorum. Şu takım yüzünden F1’in geldiği duruma bak.

  9. Ezik dominasyon 🙂
    ölmeden bunu da görmüş olduk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir