Montezemolo: “Ferrari Bu Sene Şanslı”

Ferrari’nin Eski Başkanı Luca di Montezemolo, bu sene Mercedes’e yakın olan ve şampiyonluk mücadelesi veren Ferrari’nin şanslı bir sezon geçirdiğini söyledi.

Geçen sene tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geçiren Ferrari’de bir çok üst düzey isim görevinden alınmıştı. Seneyi galibiyetsiz ve çok az sayıda podyumla kapatan takım bu sene ilk 4 yarışta 3 podyum, 1 zafer kazandı.

Repubblica ile söyleşisinde Montezemolo “Samimi bir şekilde onların biraz şanslı olduklarını düşünüyorum.”

“Bu sene Mercedes dışında rakipleri yok. Williams gelişmedi. Red Bull patladı. Mateschitz’in takımı satmayı düşündüğünü biliyorum. Ortak bir arkadaşımıza: Audi’yi ikna et yoksa bırakıyorum. dedi. McLaren krizde. Bu yüzden Ferrari her yarışa podyum cepte çıkıyor.”

“Ancak durumdan maksimumu çıkarmayı bilmiyorsanız şans işe yaramaz. Bu yüzden önlerine gelen fırsatı tepmeyecek zekaya sahipler.”

“Aralık ayında 2015’in çok çileli geçeceğini, yeni sezonun hazırlıklarında büyük hatalar olduğunu, bir kaç yarış kazanmanın mucize olacağını söyleyecek kadar kayıtsız olamazdım. Ancak artık ne olduysa oldu geçmişte kaldı.” dedi.

Montezemolo ayrıca bu sene Ferrari’nin anlaştığı Sebastian Vettel ile 2009’da ilgilenmeye başladıklarını söyledi.

Montezemolo “Ferrari’de Vettel hakkında konuşan ilk kişi Schumacher’di. 2009 ortalarındaydı ve Massa’nın yerine o geçebilirdi. Bana, benim için en iyi pilotun Seb olacağını söyledi.”

“Domenicali onu ne olursa olsun istiyordu ve onu Bologna’daki evime getirdi. Bana bir paket İsviçre çikolatası ile gelmişti.”

“O zaten dünya şampiyonuydu ancak davranışları acemiceydi. Herkes ondan etkilenmişti.”

“Mattiacci de bu çalışmayı sürdürdü. Sonunda Marchionne Alonso’nun çok iç karartıcı olduğunu, takımda sürekli şüpheci olduğunu görünce değişiklik kararı aldık.”

“Vettel kesinlikle anlaşma yenilemek için Alonso’dan daha az alıyor. Ve bu konuda büyük sorumluluk sahibi olan, yeni, daha iyi ve daha pozitif bir atmosfer getiren Arrivabene’nin olması yardımcı oldu.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo: “Ferrari Bu Sene Şanslı”” için 22 yanıt

  1. sene başındaki 1.5 saniyelik fark birdenbire 0.2 saniyelere düştü. Evet çok şanslılar, futbolda olsa şike soruşturması açılmıştı şimdiden:)))))))))))))))

  2. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
    Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

    sebastian vettel geldi dertler bitti

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İç karartıcı Alonso demiş, daha mı kararmasın lan adamın içi. Anasını ağlattınız adamın WOOOOOW çekerek 5 sene. En verimli yıllarını heba ettiniz her sene kandıra kandıra… Adamı pktan aracınızlan 5 sene RBR nin arkasında kıçını yırttı sizin için.

    Hayır satılırda bu kadar çabuk satılmaz arkadaş. Daha dur Alttarafı 2-3 podyum aldınız. Alonso da aldı bir sürü onlardan.

    Ne çabuk unuttunuz Alonso ilk geldiğinde adama daha forma vermeden, kırmızı kazak ve kot ile gösteri turları atıyordunuz binek araçlanda, kuma saplanıp kalmıştınız.

    Ne diyecen insan oğlu çiğ süt emmiş işte. Allah’tan tek dileğim şu McLaren’nin toparlanıp şu Ferrariyi geçmesi.. Sabırlan bekliyorum.

    Kimi’cilere de selam olsun, yine kendileri ile çok ilgili bir habere güzide yorumlarını bırakmışlar..

    1. iyide haber ferrariyi ilgilendiriyor 🙂 kıs bir bölümü alonsoyla ilgili 🙂 onu geçtim monte konuşunca şimdi satma mı oluyor ? alo da çıkıp bende çok 2. 3. oluyordum kazanamazsanız bunun önemi yok diye sallamıyormuydu ferrariye ? hele ustası biratore ile marlboro paketini alıp göndermeleri yaparken iyiydi çok kurnaz şu adam deniyordu o zaman onlar satış olmuyor montenin açıklamaları mı satış oldu ?

  4. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    “Mattiacci de bu çalışmayı sürdürdü. Sonunda Marchionne Alonso’nun çok iç karartıcı olduğunu, takımda sürekli şüpheci olduğunu görünce değişiklik kararı aldık.”

    Dogru veya yanlis, Ferrari durust davranmiyor. Eger adami kovduysaniz kovduk deyin. Kovmadiysanizda laga luga yapmayin. Yani anlamadigim sey şu; biri gelir “Alonso yaz arasindan sonra ayrilacagini soyledi” der. Baska biri gelir “Alonso Rusya’da bize kararini bildirdi, sonrasinda Vettel’le anlasma imzaladik” der. Baska biri yine gelir, bu sefer “Alonso’yu hal ve tavirlarindan dolayi gonderme kararini aldik” der ve alttan alta Alonso’yu kovduk mesaji verir. Bu Maranello ahalisini anlamak gercekten cok guc…

  5. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    O zaman en şanslısı Mercedes arkadaş.

  6. “Bu sene Mercedes dışında rakipleri yok. Williams gelişmedi. Red Bull patladı. Mateschitz’in takımı satmayı düşündüğünü biliyorum. Ortak bir arkadaşımıza: Audi’yi ikna et yoksa bırakıyorum. dedi. McLaren krizde. Bu yüzden Ferrari her yarışa podyum cepte çıkıyor.”

    RedBull dıışında Montenin dediklerinin aksi iddia edilebilir.
    Ben de diyorum ki 2014’te Mclaren ve Ferrari patladı.RedBull zaten 2. takımdı(Reno motoruyla 3 galibiyet aldılar).Williams ta ortalıkta pek kimseleri yokken 3.oldu.

    Ben bu Williams’ın hep abartıldığını düşünüyorum.2014’te berbat MClaren ve Ferrari’yi yenince hızlı takım oldular ama Ferrari biraz kıpırdanınca vay efendim Williams niye yavaş kaldı.

    Çünkü Williams hiç bir zaman hızlı olamadı.Sadece ezeli rakipleri geçen sene biraz çuvalladılar o kadar

    Kısacası Williams abartılmış bir balondur

    1. Bora Vardar avatarı

      hiç bir zaman hızlı olmadı derken abartılmış balon derken?

  7. yıllardır Formula bir de değişmeyen bir şey vardır o da şudur; şampiyon olan araçta mutlaka illegal birşeyler olduğu düşünülür, şampiyon olan pilotunda çok ballı, şanslı olduğu söylenir. Maalesef çoğu insan bunlara inanıyor ortadaki emeğe azme çok az kişi saygı duyuyor artık, ben her kim olursa olsun kazanan takıma ve pilota saygı duyanlardan olmaya çalıştım ve benim inandığım her şampiyon pilot ve takım büyük bi saygıyı hak ediyor bence bunları Montezemolo dan duymak üzücü en azından o kötü şu gelişmedi demek yerine kendi takımının yaptığı işe saygı duymalı…

  8. Monte kardeş, Red Bull filan patlarsa podyuma çıkarsın da yarışı kazanmak için Mercedes’leri yenmen gerekir. Ferrari Malezya’da yendi, Bahreyn’de de neredeyse yeniyordu. Ben ortada şanstan ziyade müthiş bir çalışma görüyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme derler. Arrivabene ve James Allison enkazı aldı adam etti. Raikkonen önderliğinde de araç geliştirildi geçen yazdan beri ve bu seviyeye geldi. Bu işin özeti budur. Birkaç yarış sonra da Mercedes’lerle kafa kafaya yarışacak Ferrari. O zaman ne diyeceksin?

  9. Kimi_in_Rai avatarı

    Söyledikleri çok mantıklı. ‘Williams gelişmedi. Red Bull patladı. Mateschitz’in takımı satmayı düşündüğünü biliyorum. Ortak bir arkadaşımıza: Audi’yi ikna et yoksa bırakıyorum. dedi. McLaren krizde.Marchionne Alonso’nun çok iç karartıcı olduğunu, takımda sürekli şüpheci olduğunu görünce değişiklik kararı aldı’

    Bu arada Montezemolo senden iyi bir yorumcu çıkardı hele hele bizim trf1 sitesinde 🙂

  10. alonso keşke 100 puan fark atmasaymış. her haberde gereksizce zırlayan tipler görüyorum. gereksiz yorumları sıktı artık.

    ve evet bu araçta alonso olsaydı aracın gerçek limitlerini görebilirdik. şuan ferrari aracının hakkı verilmiyor, arriva da hamilton mercedes’te kalacağım dedikten sonra! hamilton’a ihtiyacımız yok demeçlerini vermeye devam etsin.

    1. Alonso olaydı Mclaren’larla kapışıyor olurdu Ferrari. Tarihte görülmüş şey değil böyle büyük bir kış sezonu gelişimi, sen gelmiş aracın hakkı verilmiyor diyorsun. Yani Ferrari sandığımızdan da çok gelişti. Vettel ve Raikkonen gibi iki sıradan pilot olmasa araç her yarış pol alacak, grand slam yapacak. Yürü be hacı kim tutar seni…

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Tabi ALO olsaydı mesela Çin’i 40-50 saniye farkla alırdı, RAI’den yarış başına 1 dakika hızlı olduğunu düşündüğümüzde. Büyük hata yapmış ALO yaklaşık 1 dakika farkla kazanacak aracı beğenmeyerek.

    3. He arkadaşım he Alonso olsaydı şu an Ferrari şampiyondu 😀 off bi bitmediniz, Alonso en iyisi f1 tarihinin en iyi pilotu , mutlu musun? 😀

  11. 2009’da Vettel Ferrari’ye gelseydi,kariyerine başlamadan bitirirdi.Şimdi kesin ya le mans da ya da manor gibi bir takımdaydı.Bence Vettel’in hayatındaki dönüm noktası bu olmuş..Güzel bi demeç vermiş yetersiz BAŞKAN.Bu arada Bolonya’daki evim dediği tam bir malikane.Yani 5 katlı bir apartman aklınıza gelmesin :)))

  12. Devamı yoksa da güzel bi röportaj olmuş bence.

    Bilmediğimiz şeyler öğrendik. Dediği gibi herkes çuvalladı. Eskiden mücadele yok der, arardık şimdi gridde düzgün yürüyebilen araç sayısı azaldı. 🙂 Finish görebilmenin motor çalıştırabilmenin adı mücadele olmuş…:)

    Bu yönden Redbull değil Scuderia dominasyonuna benziyor demiştik. O zamanların sonrasında Scuderia muazzam değil diğer alayı çok beceriksiz diyorduk 🙂 öyle oldu. Dişle, tırnakla kazımaya gerek bırakmayan gridi karşıdan öpmek…

    Ciddi olabileceğini biliyorduk da demek ki neymiş Redbull’un geleceğinin olmaması ciddiymiş. F1 kısa dönemde böyle muazzam işleri başarmış garajı kaybederse çok yazık olur. Pisti olan bir mühendislik atelyesi olmak… Motorsporlarını para için kullanmaktan muazzam yarış derecelerine ulaşmak.. kolay iş değil.

    O ortak arkadaşın kim olduğunu az çok anladık.:) 2 kişiden birisi 2 side patron biri teknik diğer big boss.:)

    Devrimler bazen batak verir. McL gerilemedeydi şimdi çöküşte. Çuvalı yırtarlar umarım.

    Luca’nın demeye çalıştığı acayipliği millet de düşündüğü için aylardır insanlar saklı beygirlerin varlığına inanıyor. Gerçek veya değil..

    Avlanan yetenekte demek ki yetenek avcılığı da var mış çocuğun zamanında ne olacağını anlamış. Boşa abilik yapmamış.:) Seb birşey kolayca olsun istiyorsa Schumi’nin 96-97 lerde akıl hocalığını yapanlar gibilerini bulmalı. Hayırsever felan olmalı top oynamalı.

    Seb’in yeni yetme, küçük bir garajda pişmesi iyi oldu erken gelseydi italyanlara istatistik basamamasını geç geleceği tıkanabilirdi.
    [Mesela birşeyler oturduktan sonra (Benetton) ferrari’yi düzeltmek, beraberce düzelmek daha kolaydır. Mesela Kimi skoru şampiyonlukla bitse bile o zaman gelmemeliydi şampiyon olduğu yıl McL kötü aracı olduğundan değil pilotlarıyla da işi yüzüne gözüne bulaştırdığından tekmeyi yedi 2007-08 şampiyonluğuyla da hiç yoksa eder sana 2]
    Ancak scuderia için hayal edip durduğu dönemi yakalamak daha erkene gelebilirdi. At binicileri hep yanlış zamanda kendi piskozlarına, bünyelerine göre yanlış atlara oynadılar.

    Marchi’nin kuru GazMan olduğunu bir kez daha öğrendim. Yinede doğru zamanda yanlış şekilde girişkenlikler yaptığını ifade ediyor.:)

    Seb’in birkaç yıl sonra “dünyanın en fazla kazanan sporcusu” listelerine abisi gibi ilk 2 sıradan girmesine hazırlıklı olun. Falonso bu lüksü tadamadı.

    Bu çocuğun “red baron” “iceman” gibi lakaplara ihtiyacı var zor bu dönemde ama artık onu da kazıyarak kendisi yapsın bi zahmet herşey öyle her zaman adamın ayağının altına serilip durmaz.

  13. Red Bull patladı.

    Buna koptum nedense 😀

    Mateschitz’in takımı satmayı düşündüğünü biliyorum. Ortak bir arkadaşımıza: Audi’yi ikna et yoksa bırakıyorum. dedi.

    Bu arkadaş Domenicali değilse ben de xtrabit değilim!

    Mattiacci de bu çalışmayı sürdürdü. Sonunda Marchionne Alonso’nun çok iç karartıcı olduğunu, takımda sürekli şüpheci olduğunu görünce değişiklik kararı aldık.

    Burası tartışılır, ancak adamın Ferrari ile bir bağının kalmadığını düşünürsek gerçek olma olasılığı yüksek. Mattiacci’nin de Ferrari ile bağı kalmamış. Amerika’ya dönüp başka sektöre geçmiş.

    Monte dayı kendi tarzında ama bu kez sakin konuşmuş. Güzel.

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      bende okuyunca direk Domenicali aklıma geldi 🙂
      harikasın xtrabitracing!

  14. Mattiacci de bu çalışmayı sürdürdü. Sonunda Marchionne Alonso’nun çok iç karartıcı olduğunu, takımda sürekli şüpheci olduğunu görünce değişiklik kararı aldık.”

    Yok canım Alonso kendisi gitti monte oyle diyor fanlari 🙂

    Kuzu kuzu gitti diyelim, gitmek zorundaydı diyelim. .

    1. Ben daha açık söyleyeyim, –Falonso direk kapı önüne kondu–

      Fanları ne derse desin, fanlarının dediğiyle olaydı işler 5 sene şampiyondu hazretleri 🙂

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        2009 da da Kimiyi koymuştular kapının önüne sadece bunu dedirtmek için yorum yapıyorsun

        Kimici arkadaslardan özür diliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir