Honda İspanya’da Motor Güncelleme Hakkı Kullanmayacak

yazar:

kategori:

McLaren’in motor partneri Honda, İspanya GP güncellemelerinde motoru geliştirme haklarından hiç birisini kullanmama kararı aldı.

Bu sene ilk puanını kısa sürede kazanmak isteyen McLaren-Honda İspanya’ya büyük güncellemelerle gelecek.

Eric Boullier, Bahreyn’de yaptığı açıklamalarda Honda’nın 9 gelişim hakkında bir kaç tanesini İspanya’da kullanabileceğini söylemişti. Ancak görünen o ki Honda İspanya’da bu haklarını kullanmayacak.

Autosport, Honda’nın yeni güncelleme getirmek yerine mevcut paketi iyileştirmeyi tercih edeceğini söyledi.

Honda’nın İspanya’daki güncellemesi daha çok dayanıklılık ve sürülebilirlik üzerinde olacak. Bunun yanında güç ünitesindeki küçük bileşenlerin üretim kalitesi iyileştirilecek.

Bu güncellemeler dışında Honda geçtiğimiz haftalarda harita yazılımında da değişiklik yaptı. Alonso’nun Bahreyn’deki 11.liğinde o güncellemenin etkili olduğu düşünülüyor.

Yasuhisa Arai “İspanya GP öncesindeki kısa ara Honda için iyi oldu. İlk 4 yarışta olanları sakin bir şekilde inceleyerek neleri iyi yapıp neleri iyi yapmadığımızı analiz ettik ve bu şekilde Avrupa yarışları için hazırlık yaptık.”

“İSpanya’da Honda için bir diğer önemli gelişim göreceğiz. Bu güncellemelerde güç ünitesinin sürüşünü ve dayanıklılığını geliştirmeyi hedefliyoruz.”

“Ve bizim gibi McLaren de verimli 2 hafta geçirdi. Pistte test etmek için bir çok güncelleme olacak. Araç toplanınca nasıl performans gösterecek göreceğiz.”

“Takım olarak attığımız her adımın doğru yönde olduğundan eminiz ve bu hafta sonu bir kez daha sürekli geliştiğimizi kanıtlamak istiyoruz.” dedi.

İspanya GP öncesi motor gelişim hakları

 

 

Renault 12
Ferrari 10
Honda 9
Mercedes 7


Yorumlar

“Honda İspanya’da Motor Güncelleme Hakkı Kullanmayacak” için 5 yanıt

  1. Daaha motoru tam gücte calıstıramadıkki güncelleyelim

    1. vanayı bırden acmıyorlar

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        bu sene her motor altın değerinde onun için Renault gibi patlatmak istemiyorlar benc!!!

        1. Bence saçma yani. Sanki şampiyonluğa oynuyorsun da motor koruma peşindesin. Aç vanaları tam güçte motoru bir gör. Bu seneyi zaten attık çöpe. Zorlamaları lazım biraz.

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            güzel kardeşim esas seneye oynamak içim daha fazla veri elde etmek adına tüm pist ve hava kosullarında motoru deneyip veri elde etmeleri lazımki seneyde hüsran olmasın

            dediğin gibi zaten bu sene cop ama onemlı bi test senesi bu sene hem Mclaren hemde Honda için ve bunu gecici kahramanlıklar yerine ileri vaadede yararlı olacak sekilde

            kullanmaları lazım kaldı ki takım bence bu durumu cok guzel ıdare ediyor bıraz sabır gelecek guzel gunler yakın 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir