Boullier: “Alonso Ferrari’den Ayrılmakta Haklıydı”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Fernando Alonso’nun Ferrari’den ayrılarak McLaren’e katılma hamlesinde haklı olduğunu söyledi.

2010’da Ferrari’ye büyük umutlarla katılan Alonso, vaat edilen başarının bir türlü gelmemesi nedeniyle geçen sene sonunda ayrılarak McLaren’e katılmıştu.

Alonso’nun ayrılmasının ardından Ferrari’nin güçlenmesi, McLaren’in ise sezona çok sıkıntılı başlamasıyla Alonso verdiği karar nedeniyle eleştirildi.

Boullier “Alonso’nun yanlış bir karar verdiğini düşünmüyorum.”

“Orada 5 sene geçirdi ve işe yaramadı. Öyle olunca bir çok sporcu gibi o da yeni bir mücadele istedi.”

“Buraya geri dönerken bitmemiş bir işinin olduğunu söyledi. Bu proje çok genç olduğu için başlangıcın çok zor olacağını biliyordu.”

“Ancak söylediklerimize inandı ve önemli olan buydu. Gördüklerine inandı. Buradaki insanlara ve tüm pakete inandı.”

“Pilotlar başarının uzun zaman alacağını biliyorlar ancak her yarış geliştiğimizi, neler olduğunu anladığımızı, ne yapmak istediğimizi ve başarmak istediklerimiz için neler yaptığımızı görüyorlar. Bu onlar için çok önemli.”

“Karşılaştığı tüm zorlukları kucaklama şekli beni şaşırtmadı.”

“Geçmişte de üst düzey sürücülerle çalıştım. Bazen papağan gibi olurlar. Rekabetçilerdir ve kazanmak isterler.”

“Kazanamazlarsa gelecekte iyi iş çıkarılacağı konusunda garanti verilir. Güven duyarlarsa her şey yolundadır.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Boullier: “Alonso Ferrari’den Ayrılmakta Haklıydı”” için 7 yanıt

  1. Kazanamazlarsa gelecekte iyi iş çıkarılacağı konusunda garanti verilir.

    Boullier ve Arai de ne garanti verir ya 😀

  2. mclaren dünkü bugünkü takım değilki yeni girsinler f1 e…. Bu proje uzun bir proje desede bouiler alonso da yaşlanmaya başladı artık en fazla 3-4 sene daha yarışsın ztn kariyerinin sonuna geldiği için mclaren i tercih etmedi mi ?

  3. Bu tarz açıklamalar çok saçma. Gidip “Alonso Ferrari’de kalmalıydı, baksana bizim takıma, rezalet!” diyecek hali yok ya. Ayrıca ne kadar konuşsalar da Mclaren şu an cidden fena patladı. Böyle olacağı belliydi aslında, spora yeni giren her ekip zorlanır ilk başta. Ama adamlar MP4-4 havası verip durdular, sonunda HRT çıktılar. Hala daha konuşup duruyorlar. Biraz çeneyi kapatıp işlerini yapsalar daha iyi olacak. Her haftasonu 3-5 demeç çıkıyor bu konuyla ilgili. Yazık yani, 2 tane şampiyon puan almaya çalışıyor o takımda. Taraftara yazık, pilotlara yazık…

    1. McLarenist® avatarı

      Mercedes takım olarak giriş yaptığı yıl domine etti de biz mi başka bir seri izledik, bazen bu tip yorumlara şaşırarak bakıyorum.

      1. Mclaren bu sene mi girdi F1’e? Honda motorunun ilk sezonu olabilir ama geçen sene de Mercedes motorunun ilk sezonuydu. Kural dondurmalı sezonlarda ilk baştan başardın başardın, yoksa sonraki otobüs beklenir.

      2. Mercedes domine edeceğini iddia ederek girmedi ama spora. Mclaren adeta “Açılın şampiyon geliyor!” havasındaydı. Aldılar havayı.

  4. Mr robinson avatarı

    Yeni bir papağanın oldu işte tadını çıkar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir