Vettel: “Şampiyonu Gelişim Yarışı Belirleyecek”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, İspanya’ya büyük güncellemelerle gelecek olan Ferrari’nin şampiyonluk mücadelesini sürdüreceğini ve bu sene pist dışında en iyi çalışanın şampiyon olacağını söyledi.

Sezona Mercedes’in arkasında en iyi takım olarak başlayan Ferrari beklenenden çok daha iyi performans sergiliyor. Sezonun ilk 4 yarışının 3’ünde Mercedes kazanırken Ferrari bir kere kazandı ve diğer 3’ünde podyumdaydı.

Vettel “Mercedes hala en güçlü pakete sahip. Ancak Ferrari küçük adımlar serisiyle onların avantajını azaltmaya çalışıyor.”

“Her zaman gelişim mücadelesi şampiyonu belirler.  İlk yarıştan son yarışa kadar gelişmezseniz en iyi araçla başlasanız bile asla şampiyon olamazsınız.”

“Mercedes’i yakalamak istiyoruz, bu çok tutkulu bir hedef olsa da…” dedi.

Bild’in haberine göre Ferrari İspanya’ya yeni kanatlar, taban ve motor yazılımıyla gelecek. İddiaya göre bu güncellemelerle Ferrari’nin 0.4 sn kazanması bekleniyor.

Mercedes’in ise yeni tabana, frenlere ve ön kanat kenarlarına sahip olacak. Motor ayarlarında ise bir değişiklik olmayacak.

Toto Wolff “Ferrari’yi ciddi bir rakip olarak görüyoruz bu yüzden her türlü güncellemeyi mümkün olduğu kadar hızlı getireceğiz.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Vettel: “Şampiyonu Gelişim Yarışı Belirleyecek”” için 2 yanıt

  1. Ak kara Catalunya’da ortaya çıkacak. Sıcaklıklar yüksek, pist seçici. Burda neyse sezon gerisinde de o olur genelde.

  2. Sıkı bir yarış olsun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir