Bourdais "Briatore Benim de Kariyerimi Mahvetti"

yazar:

kategori:

Briatore, şu anda GP2 olan ancak 2002 sezonunda F3000 olarak bilinen seride şampiyon olmuş ve Renault ile başarılı bir test seansı geçirmişti ancak Briatore’nin menajerlik teklifini kabul etmediği için bir sonraki sezon test pilotluğu görevi Frank Montagny’ye gitmiş ve sonuç olarak Bourdais Amerika’ya Champ Car serisinde mücadele etmeye gitmişti.

Bourdais “Fransa Motor Sporları Federasyonu yeni bir Fransız sürücüye F1’e girme konusunda yardımcı oldu ancak o sadece garanti vermeden menajerlik teklif etti. Ne yazık ki o teklifi geri çevirmek zorundaydım çünkü asla çalışmayacaktı. Çılgınca bir şeydi.”

“Temel olarak Fransa Federasyonu ve Renault F1, Fransız sürücüyü destekleyeceklerdi ve ardından anlaşma olmadı. Renault F1 ve Flavio bir yoldan gittiler ve Fransa Federasyonu gerekli parayı bulmaya çalıştılar ve neredeyse bulmuşlardı. Flavio, bir sene önce Mark Webber ile yaptığını yapmaya çalışıyordu, o sene David Sears’ın paraya ihtiyacı yoktu çünkü Vodafone’dan para geliyordu ancak bu sene ihtiyacı vardı çünkü sponsoru yoktu. Flavio onunla anlaşma imzalamak istiyordu ve ben bunun olmayacağını biliyordum, David bana bunu yapamayacağını çünkü şansının olmadığını söylüyordu.”

“Sonunda Fransa Federasyonu, Fransa hükümeti, Playstation ve Renault ile birlikte çok fazla para bulmayı başardı ancak bu Flavio’yu daha da kötüleştirdi ve o zaman her şey oldu. Fark oldu ve onunla menajerlik anlaşması imzaladım, bu anlaşmanın bir parçasıydı. Flavio bu konuda çok sinirlendi ve benim kariyerimde çok büyük sorun oldu.”

“O beni yeteri kadar yıktı. Kin ya da benzer bir şey yok, kişisel bir şeyde yok ancak yıllardan beri üzerimde büyük acı var. Onu yalnız bırakmaya çalıştım ve beni de yalnız bırakmasını istedim ancak bu şekilde olmadı.”

“Nicolas (Todt) hâlâ benim F1 için menajerim ve eğer insanlar beni isterlerse ve ben iyi yapacağımı düşümürsem tekrar denemek isterim. İlk sezonumun başlangıcında araç içerisinde kendimi iyi hissedersem her şeyin yolunda olacağını ve iyi işler başarabileceğimi gösterdim. Bu konuda şüphe yok. Herhangi bir aracı süremem. Bazı özelliklere sahip olması lazım; bir çok sürücü için durum böyledir. Diğerleri ise herhangi aracı sürebilir. Herkesin özellikleri farklı.” dedi.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Adam F1 icinde menejerlik mafyasi kurmus bir cok pilot bu konuda daha öncede isyan ediyodu simdi buldu cezasini By M bu sefer olayi kökünden cözmüs bazen demeki FIA baskanida güzel seyler yapa biliyor..

  2. evet Bourdais, senin kariyerini de Flav mahvetti. senin de başarısızlıklarının tek sorumlusu Flav. buldular günah keçisini, suçlayan suçlayana.

    kim olduğunu hatırlamıyorum şimdi ama Bourdais'nin sanırım Champ Car'dan bir arkadaşı: "Bourdais kazandığı zamanlarda bile çekilmez bir adamdı" demişti. onu hatırladım şimdi.

    biriniz de dönüp kendinize bakın yahu.

  3. sinan ergin avatarı

    bourdais çok yetenekli bir pilottur. f1 de istediği gibi bir yarışma ortamı bulamadığını düşünüyorum.

  4. yaa hayretsiz arkadaslar begenmediginiz adam sampiyon 1 pilot champ car da hem de ustuste. 2 organizasyon arasında da farklar var hemen gelip toro rosso yu sampiyon yapmasını mı bekliyorsunuz adamın anlamadım ki. evet belki top klas bir pilot degil ama iyi bir pilot

  5. alonsodaki gördüğü yeteneği azimi sende de görseydi seninde peşini bırakmazdıı senin yerin f1 değil bence vettelin yanında neler yapabileceğini gördük

  6. Briatore yetenekli pilotlarin pesini hayatta birakmaz .Gosu cok kara birisi,para icin yapmicagi sey yok bence

  7. Yuh artık bu kadar şey ayyuka çıkmışken hala Briatore gibi adamı savunabiliyorsunuz ya.

  8. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bi sen yoktun sende tamam oldun. Türkiye'nin bu kadar borcunun olmasının da nedeni briatore'dir

  9. R.SCHUMACHER  avatarı

    iyi işte ne güzel champ car serisinde kariyer yaptın şampiyonluk yaşadın f1 e geldin toro rosso sana çok güzel imkanlar sundu ama yapamadın demek ki kabiliyetin yokmuş yoksa briatore seni asla bırakmazdı 🙂 derdim yüz yüze konuşuyor olsaydık bourdais ile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir