Wolff: “Kadınlar Bu Seviyede Mücadele Verebilir

yazar:

kategori:

Susie Wolff, yeni ve daha sıkı olacak olan süper lisans düzenlemelerinin, kırk yıl aranın ardından yarışan ilk kadın F1 pilotu olma hayallerini engelleyeceğini düşünmüyor.

Bugün Wiliams ile çıktığı antrenmanı 14. sırada tamamlayan Susie Wolff, McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button’ın önünde yer almayı başardı.

Şu anda yarışlara çıkmak için ihtiyacı olan süper lisansa sahip olmayan 32 yaşındaki Wolff en büyük sorunun bu olduğunu düşünmüyor.

Kurallar değişmeden, süper lisans başvuru yapıp yapmayacağı sorulduğunda Wolff, “Gelecek sene de cuma günleri piste çıkmak için gereken süper lisansa sahip olabilirim. Ama yarışa çıkmayacaksam, onun için süper lisans başvurusu yapamam. Eğer yarışa çıkacak olsam, ki şu anda bu söz konusu değil, başvurabilirdim. Ama şimdi gidip başvursam, ne için bunu istediğimi sorarlar.” diye cevap veriyor.

“F1 aracında yeterince zaman geçirdim. Simülatörde çok fazla sürüş de gerçekleştirdim. Bu nedenle, bunlar yarışlara çıkmama engel olamaz. Eğer (yarışma) fırsatı elime geçerse, süper lisans beni durdurmayacaktır.”

2016’dan itibaren pilotların süper lisans kazanabilmek için F1’de olmasa bile başka serilerde puan elde etmiş olması gerekecek.

 

On yıldır tek koltuklu araçlarla yarışmayan Wolff, son olarak DTM’de yarışmıştı ancak orada yarışmış olmak süper lisans alabilmek için gerekli şartları sağlamıyor. Ancak bu konuda bazı muafiyetlerin olabileceği söyleniyor.

Wollf, “Bir pilot olarak bugün kendimi geçen sene Silverstone’da olduğumdan çok daha hazır hissettim. Araca oturduğunuz her an çok büyük deneyim kazanıyorsunuz. Daha fazla zorlayıp, hazırlanabiliyorsunuz.”

“Takımın yedek pilotu olmadığım için yarışmaktan hâlâ çok uzağım… yakınım ama uzağım.”

“Ama yüzde yüz inanıyorum ki, bir kadın bu seviyede mücadele verebilir” diyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir