Raikkonen: “Hislerim Çok İyi Değildi”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, İspanya Gp öncesi cuma günü gerçekleştirilen ilk 2 antrenman seansında 4. olmasının ardından araçta çok mutlu olmadığını söyledi.

Raikkonen her iki antrenman seansında da hem takım arkadaşına hem de Mercedes pilotlarına geçilerek 4. oldu. Raikkonen tuhaf bir gün geçirdiğini ve araç içerisinde bazı sorunlar yaşadığını söyledi.

Raikkonen “Rüzgar koşulları mı yoksa pist koşulları mıydı bilmiyorum ancak tuhaf bir gündü. Yapmamız gereken çok şey var.”

“Tur zamanı açısından fena değildik ancak mükemmel bir turu bir araya getiremedim çünkü araç içerisinde çok iyi hissetmedim.”

“Hislerim çok iyi olmadığı için neler yapabileceğimize bakmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen: “Hislerim Çok İyi Değildi”” için 6 yanıt

  1. Tuhaf birgün geçirmiş ve araç içerisinde bazı sorunlar yaşamış.Oysa diğer pilot anormal bir durum olmadığından bahsediyor ki tek şikayeti pistin yol tutuşu.

    Bu durum geçen yıl santandere işaret edilirdi, garajda santanderin başkanını görenler falan olurdu şimdi neyi çağrıştırıyor?Şimdi ne anlama geliyor?Mız mız mız.

  2. Pistin yol tutuşu çok kötü, bu da ayar yapmayı zorlaştırıyor.Her virajda aşırı şekilde kayma var onboardlardan görüldüğü üzre.Hislerim iyi değildi demesi bununla ilgili, pist geliştikçe Kimi diğer pilotlara oranla daha fazla gelişecektir.

    Güncellemeler işe yaramiş gözüküyor farka bakarsak.Ancak yeni F1 de özellikle Aero ve mekanik anlamda oyle aman aman bir ziplama beklemeyin.

    Yeni getirilen güncellemeler çoğu parçada yapılan küçük revizyonlar, kısıtlamalar yeni buluşlara farkli parçalara izin vermediği için en büyük güncellemenin olduğu ispanya da 0.4 gibi bir gelişimden bahsediyorlar.Büyük bir gelişim sayılmaz.

    Ek olarak Ferrari yeni yazılım getirmişti, viraj çıkışlarında dengesi iyi göründü belki bunun etkisi olmuştur.

    Asıl gelişim motorda olacak umarım beklediğimiz gelişimi bulabilirler. .

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hamilton’da esasında benzer konuştu antrenmanlardan sonra. Pistin durumu çok iyi değil o yüzden çoğu pilot durumdan şikayetçi. Doğru ayarlar bulunursa sıralama turlarında daha iyi ve hızlı bir pist olacaktır önlerinde. Yavaş yavaş dereceler hızlanır FP3 ile birlikte.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ne oldu anlamıyorum bir yarış önce herşey mükemmel araca güncelleme ekleniyor adamlar araçta mutlu değildim diyor. Yani iyileştirmek için yapılan bir çalışma neden böyle denilsin? Şu burnu neden kullanmıyoruz,ön tarafın keskinliğini yicem yaaa off! ula 40 yılda bir update yapıyoruz iyi gitsin işler vallahi zaten sinirliyim 😀

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      relax 🙂

  5. Pilotların araçtan aldıkları his çok önemli. İyi bir his alamıyorsan, neredeyse 1 saniyeye yakın kaybediyorsun. Virajlara saldırman gerekirsen temkinli giriyorsun. Sıralama turlarına böyle çıkarsa 1 saniyeden fazla fark yer. Sorun çözülürse birden dibine girebilir ama Mercedes’lerin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir