Kansas Öncesi Sürücü Değişiklikleri

yazar:

kategori:

NASCAR Sprint Cup’ta bu haftasonu Kansas Speedway’de gerçekleştirilecek SpongeBob SquarePants 400 yarışında 19 yaşındaki Erik Jones, kariyerinin ilk tam Sprint Cup yarışına çıkacak.

Kyle Busch’un XFinity Series Daytona yarışında 2 ayağını birden kırmasıyla yerine David Ragan gelmişti. Fakat Ragan farklı bir takım için yedek sürücülük yapacağını açıklayınca yerine Erik Jones getirildi. Jones, geçtiğimiz ay yapılan Bristol yarışında kırmızı bayrak sonrası boyun spazmı geçiren Danny Hamlin’in yerine yarışmış ve 26. sırada finiş görmüştü. Kyle Busch Motorsports adına 2013’te NASCAR Camping World Truck Series’te 3 yarışa katılan ve Rockingham’da 17 yaş, 5 ay, 8 gün ile NASCAR’ın resmi serilerinde yarış kazanan en genç pilot ünvanına sahip olan genç Amerikalı, Kyle Busch geri dönene kadar Joe Gibs Racing’in 18 numaralı Toyota’sını sürecek.

55 numaralı Toyota’yı takım patronu Michael Waltrip ile paylaşan Brian Vickers ise akciğer üzerindeki kan pıhtısı ve kullandığı kan sulandırıcı ilaçlar yüzünden Mart ayında dinlenmeye çekilmişti. Brett Moffitt’in performansından memnun olmayan Michael Waltrip yerine David Ragan’ı getirdi. Ragan, bu haftadan itibaren sezon sonuna kadar 55 numaralı Michael Waltrip Racing Toyota’sını sürecek.

David Ragan

NASCAR’da sezonun 11. yarışı SpongeBob SquarePants 400, yarın gece Türkiye saati ile 02.30’da koşulacak.


Yorumlar

“Kansas Öncesi Sürücü Değişiklikleri” için 7 yanıt

  1. Adamların eğlenmesiyle alakası yok Sünger Bob sponsor olmuş, F1’e de The Simpsons sponsor olsa The Simpsons Monza GP olur.

    1. Eğlenirken para kazanmayı biliyorlar işte. Ya da para kazanırken eğlenmeyi. 🙂
      F1 yönetimi öyle bir sponsorluğa izin verir miydi meçhul. Onlar vermiş.

      1. Sen Bernie’ye para göster yeter zamanında Sigara – alkol (hala) ve erotic dergilerin sponsor olduğu b ir seriden bahsediyoruz

  2. Murat Aksoy avatarı

    Nascar haberi verdiğiniz için teşekkür ederim. Nascar’ı da puan tablosu ve takvim bilgisi gibi başlıklarla haber yapsanız mükemmel olur.

    1. sitede F1 dışında bir puan tablosu olmadığından Nascar zor gözüküyor, evet yapılır ama her hafta yarış var ve onları güncellemek oldukça uzun sürecektir. Takip ettiğinize göre bilirsiniz, Nascar’da puan değil birincilik önemli eğer galibiyet yoksa puana bakılıyor, bu da ayrı bir ilginçlik. Bilmeyen biri puan tablosunu yanlış yazmışsınız şeklinde yazılar yazacaktır mutlaka

      Yarış yazılarının sonuna sıralamayı eklemeye çalışıyorum, onda da Chase sıralaması 8-9 saat sonra açıklandığından yanlışlıklar olabiliyor. Takvimde bir sorun yok, hem yarış yazısı sonuna hem de motorsporları haftasonu kısmına her hafta ekliyorum zaten.

      Kısacası sitede diğer insanların Nascar’dan daha çok önem verdiği organizasyonlar varken dediğiniz zor, fakat güzel bir öneri. Gelecek sezonların başında F1 dışı organizasyonlara yaparsak Nascar’a da yaparız elbet, seve seve 🙂

      1. Murat Aksoy avatarı

        Evet evet. Bunların bir çoğu aklımdan geçti. Haklısınız. Ancak 90’lı yılların ortasında NBA 45. Maçlar oynanırken KanalD nba action programı yayınlardı ve 25.haftanın programı olurdu bu. Yani yaklaşık yarım sezon geriden. O yüzden şimdiki iletişim teknolojileri sayesinde herşeyi anlık takip ediyoruz. Zaten ben her hafta Nascar ofic. Sitesinden takip ediyorum ama Ülkemizdeki motorsporları kültürünün çeşitliliği bakımından bu sitede yer vermeniz çok önemli.

  3. Adamlar eğlenmeyi biliyor. SpongeBob SquarePants 400 nedir yahu? 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir