Ecclestone, Sezon İçi Testleri Yarışlardan Sonraki Gün İstiyor

yazar:

kategori:

Bu sezon uygulamaya koyulan sezon içi test yasağı, araçların geliştirilmesini zorlaştırırken, test pilotlarının uzun süre araçtan uzak kalmalarına ve çaylak pilotların deneyim kazanamadan yarışmalarına neden olmuştu.

Ecclestone konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Eminim gelecekte, yarışlardan sonraki pazartesi günü testler olacak. Araçlar ve takımlar zaten oraya gitmiş olacaklar. Bu sayede bütçe limiti aşılmayacak ve genç pilotlara bir şans vermiş olacağız.”

“Şu an uygulanan sistemde en büyük hata genç pilotların test yapmasının imkansız olması. Bu durum varolan pilotları koruyor, ancak bu tamamen yanlış.”

Daha önce konuyla ilgili yapılan öneriler cuma antrenmanlarının test seanslarına dönüştürülmesi yönündeydi. Ancak testlerin, cuma günü yapılan yarışa hazırlık çalışmalarını etkilememesi için yarışı takip eden pazartesi gününe kaydırılması öneriliyor.


Yorumlar

  1. yahu zaten test yapılabilen birkaç pist var f1'de. monaco valencia singapur gibi cadde pistlerinde nasıl test yapacaklar? yapsalar ne işe yarayacak? arası 1 hafta olan yarışlarda 1 gün fazla kalmak maliyeti arttırır. onun yerine yine eskisi gibi test haftaları düşünülebilir.

  2. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Bay E bunadığını iyice belli ediyor. Madem sezon içi teste izin verilecek bu yarıştan sonra değil önce olmalı. Bir sonraki yarış için yapılacak olan güncellemeler alakasız olan önceki yarışın pistinde yapılacakmış… çok mantıksız geliyor bana…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir