2015 İspanya GP 3. Antrenman – Rosberg Lider, Vettel 2.

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 5. yarışı olan İspanya GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

Sıralamalar öncesindeki son antrenman seansında 1.26.021 elde eden Rosberg, bu hafta şu ana kadarki en hızlı turu attı ve en hızlı isim oldu.

Ferrari’den Sebastian Vettel iyi bir turla Rosberg’in 0.156 sn gerisinde kalarak 2. olurken Mercedes’in şampiyona lideri pilotu Lewis Hamilton 3. sırada yer aldı. Hamilton seansta spin attı.

Williams’tan Valtteri Bottas 4. olarak dünkü seansları 4. sırada tamamlayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’i geçmeyi başardı. Seansın sonuna doğru Raikkonen’e mühendisi ayarlarda hata olduğunu söyledi ve bunun üzerine Raikkonen alaycı bir şekilde “Mükemmeli, mükemmel” cevabını verdi. Raikkonen en hızlı turdan 0.9 sn yavaştı.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo seansı 6. sırada tamamlarken onu Williams’tan Felipe Massa takip etti.

Toro Rosso’nun çaylak pilotları bugün de güçlü bir antrenman geçirdiler. Verstappen 8. olurken takım arkadaşı Sainz 10. oldu. Onların arasında ise Red Bull’dan Daniil Kvyat yer aldı.

McLaren’de Jenson Button 11. olurken en hızlı turu 1.9 sn yavaştı. Fernando Alonso ise 14. sırada kaldı.

ispanya-fp3


Yorumlar

“2015 İspanya GP 3. Antrenman – Rosberg Lider, Vettel 2.” için 88 yanıt

  1. Kimi_in_Rai avatarı

    Arkadaşlar İdman Tv bu hafta Formula 1’i canlı olarak yayın yapmıyacak

    1. evet banttan yayın yapacaklarmış ama smartweb tv türkçe yayın yapıyor

      1. ben şu yayını yükleyemiyorum. eksik olan ne sizce ? herşeyi yüklüyorum belirttiğiniz yordam bulunamadı diyor.

        1. smartweb tv yi mi ? google aratıp sitesinden indirp kuracaksınız ….

          1. kendi sitesinden yönlendirmelerle hepsini yaptım. ama yine hata verdi. kaç kere yükleyip sildiğimi ben bile unuttum 🙂

            1. bana özel mesaj gönder sana link atayım.. ben sana mesaj atamıyorum

              1. bende baktım ama atamadım. yine de teşekkürler ilgin için.

    2. Kimi_in_Rai avatarı

      Russia 2 kanalıda sıralamayı canlı yayın olarak yapmıyacak.galiba 🙂

  2. arkadaşlar samsung telefon yada tableti olanlar bu hafta f1 bedava izleyebilirler.

    1. nasıl yapıyoruz ?Türkçe mi

      1. evet galaxy appstan digitürk playi indirin

        1. Teşekkürler.

    2. yenimi söylüyorsun ya 😀 boşunamı 10 tl bayıldım simdi

  3. Muhtemelen 1 sn veya üzeri farkla Mercedes polü alacaktır.Kış testlerinde yanılmıyorsam Rosberg mediumlarla 1.24.1 yapmıştı.Pist o zamanki kadar hızlı değil ancak yinede bariz Mercedes üstünlüğü var.Dünkü yarış stintlerinde en yakın rakipleri Ferrari arasında her iki hamurda 1 sn lik bir fark vardı.
    McLaren kendilerinin beklediği kadar olmasa da gelişim kaydetmiş gördüğüm kadarıyla.Tam olarak yorum yapmak zor çünkü rüzgar ve trafik nedeniyle çoğu pilot temiz tur atmakta zorlandı.Alonso sert lastikli derecesini 0.1 sn geliştirebildi.Dünde sertlerle muazzam bir son sektör attıktan sonra aynı sektörde mediumlarla 0.4 sn yavaş kalmıştı.Genel olarak araç downforce olarak atılım yapmış gibi gözükse de denge açısından istikrarsız gözüktü.Sanırım büyük atılım yapmayı bekleyen diğer takımlarda da aynı sorunlar var keza Ferrari güncellemelerden istediği verimi alamadı.Yeni paket oturana kadar birkaç yarış beklemekte fayda var.Beklentim Q3’ü bir pilotumuzla kılpayı kaçıracağımız yönünde ancak Toro Rosso gibi takımların hızı etkileyici bu yüzden sürpriz bir sıralama seansı olmasını bekliyorum.

    1. Gokart sürdüyseniz pistte tur attıkça aracın hızlandığını görürsünüz, ne kadar çok tur atarsanız pist o kadar temizlenir ve hızlanır.Nedeni ise başlarda kirli olan pistin üzerinde aracın kaymasıdır.Kış testlerinde ise pist şimdikine oranla çok daha hızlıydı, bunun yarattığı fark oldukça büyük.

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Eğer burada da tek turda Bahreyn kadar yakın olabilirsek bence çok çok iyi olur. Yarış temposunda yine Mercedes ile savaşabiliriz. Yalnız öyle yada böyle köklü değişikliklerin ardından müthiş bir gelişim hızımız var. Bu kadar büyük farktan geri dönmemiz tek kelimeyle muhteşem.

    Sıralama turlarında en kötü hatasız bir şekilde 3 – 4 yapmamız gerek. Mercedes’leri de ayırabiliyorsak güzel olur. Yarışta yine onları avlamaya çalışabiliriz.

  5. Onur Gentas avatarı

    Antrenmanlara bakınca sıralamalarda da pilotların fazlaca hata yapabilme olasılıkları oldukça fazla gibi görünüyor. Tabi antrenmanlarda yaşanan bu sıkıntıların pilotların aklında soru işareti bırakması ve güven problemi yaşamaları da olası. Daha temkinli gitmek veya zorlayıp hata yapmak gibi bir çelişkiye düşebilirler. Burada her sonuca hazırlıklı olmak gerekiyor, Mercedes her ne kadar önde görünse de sıralamalarda daha önce ki sıralamalar kadar rahat olamayabilirler.

  6. Yok bizim yayıncı kuruluşlar antreman yayınlama özürlü. Sadece siralama ve yaris verecekler sanırım.

  7. antrenmanları kaçırdım ama kimi nedne böyle derken eski şasi ile çıkmış yeni ve eski paketin arasındaki farkı denemişler twitterda yazılanlara göre birde yanlış ayarla çıkmışlar boşa gitmiş olabilir deneyememiş veri elde edememiş olabilirler … acayip bir hafta sonu bizi bekliyor olabilir … bu arada smartweb tv yayını veriyor arkadaşalar türkçe olarak haberiniz olsun

    1. Eski şasi mi ? Sadece eski sidepod ve bargeboard ile çıktı piste Kimi.

      1. ben izlemedim dolayısıyla burada arkadaşlar bahsedince twitter a baktım orada eski şasi diyorlardı twitter yalancısıyım ..

  8. Turu bir araya getirmekte zorlandı çoğu pilot dünden beri. İlk 4 çok rahat değişebilir olacak sıralamada. Araya sızmamız süper olur..

    (Konu dışı) Bu arada mobil siteyi çok beğendim. Elinize sağlık..

  9. oguzferrari avatarı

    lotus ve sauber hayal kırıklıgı , toro rosso gayet ıyı gozuktu renault motoru gelısmıs olablır toro rosso red bulla gore daha fazla zorluyor redbull dayanıklılık amaclayıp monacoda motor cezası almak ıstemez

  10. alo-official avatarı

    Pist çok değişken süpriz sonuçlara hazır olun

    1. bencede +1

  11. Duyduğuma göre Mclaren hız saklıyormuş. Alonso 1. Button 2. olacakmış ve sükse yapacaklarmış.

    1. tabiki şaka 🙂

  12. şimdi eğri oturup doğru konuşursak farkı azaltımış olabiliriz ama çin ile beraber barcelona mercedesin kesin alacağı 2 yarış diyebiliriz sezon icinde. Mucize beklemiyorum ama araya bir yere girersek süper olurdu. Mclaren ve redbull biraz daha iyi göründüler sevindirici

  13. arkadaşlar kimse redbull’u hesaba katmıyor. ve ric.bir podyum alırsa şaşırmayın….

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Sende ne ric sevdalısı çıktın arkadaş 🙂 🙂

      1. birde gro 🙂

    2. o nasıl olucak ? kaza bela gelmeden biraz zor iş bence adamlar motor patlatmama derdinde monacoya gider ayak

    3. Sanmıyorum aracı Monaco’ya saklamaya çalışıyorlar zorlamayacaklardır.

  14. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Mercedesin cebinde 1.2 saniye var. Ferraride de herhalde 0.7-0.8 Vettelde vardır. Williamsın cebinde de 0.5 saniye falan var diye tahmin ediyorum. Sadece farazi konuşuyorum.

    Mercedes sıralamada son 3 sezondur özel bir karışım kullanıyor. Bu sistemi hiçbir takımın kopyalayabileceğini sanmıyorum çünkü Schumi önderliğinde temeli atılmış bir sıralama sistemi. Schumi önemli bir insan. Bu vesileyle onu da anmış olalım.

    Vettel güzel bir tur attı, hata yapmasına rağmen tur genelinde maksimuma yakın sürdü. Raikkonene de açıkçası yakıştıramıyorum. Herşeye rağmen en azından 0.3-0.4 saniye fark yemesi lazım. Bunlar makul farklar ama ötesi antrenmanlar dahi olsa kendi aleyhine. Herhalde çocuk sahibi olduktan sonra bilinçaltında emeklilik fikirleri hız kazandı.

    Mercedesin gerçek temposu bu değil. Geçen sene dahi 1.25.2’ye inen bir takım bu sene en azından 0.3 saniye falan geliştirmeli. Ferrari geçen sene 1.27.1 yapmıştı. Ferrarinin geliştiği zaten aşikâr. Diğerleri daha ilk seneden motorun maksimumunu almamış ise Ferrarinin bu kadar gelişmesi de akıllarda şüphe uyandırıyor.

    Galiba Fric süspansiyonun yokluğu araçları ciddi şekilde etkiliyor. Fricsiz hemen her takım 1 saniye falan kaybetti. Lastik farkına rağmen anca anca geçen yılın derecelerine yaklaşılıyor.

    Yeni güncellemelerin hemen hemen her takımda az veya çok işe yaradığını görüyoruz. Williams ve Red Bull tek turda yakın görünüyor. Mclaren nispeten yarış temposunda gelişmiş. Sıralama temposunda da kıpırdanma var. Toro Rosso ilk 5-6-7 adayı. Red Bull’un motoru izin verirse onlar da aday. Ferrari bu pistte kendi geleneksel limitlerinin üstüne çıktığı için zaten diyecek laf yok. Fevkaladenin de fevkinde. 😀

    Rosberg bu yarış daha bir zorlayacak gibime geliyor. Çünkü Bahreynde geçiş yapma özürlülüğünü Ferrarilere karşı kullanıp rahatladı. İspanyanın havası temiz, öndeki aracı takip etmek arkadaki aracı fazla boğmuyor. Bu yüzden pole’ü kaptırsa dahi yakın gidip pit stop stratejileriyle yarışı kazanabilir. Her şeye rağmen yine 1-2 Mercedes, iyi bir yarış temposuyla 3-4’te Ferrari olacak gibime geliyor. Raikkonen aksilik yaşamazsa tabii.

    1. yaw dostum raikonen yanlıs ayarlar ile piste cıkmıs , haberi okumadın mı ?

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Raikonen yanlış ayarlarla çıktı piste o yüzden geri kaldı sanırım.Bir de eski aero paketi ile çıkmış gibi bir duyum var.Vettel gelirsek maksimum üstünde zorluyor mercedesi yakalamak için eğer bu durum yarıştata böyle olursa lastikleri parçalar.

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Ha o zaman özür dilerim hatırlatma iyi oldu.

    3. oguzferrari avatarı

      dostum sen adın ferrari racing ama mercedesçi gibi konusmussun en azından umudun olsun en azından bı pilotumuz 2. olsun 🙂 ama canada da motor guncellemesi de yaptık mı mercedesin onune gecerız dıye dusunuyorum ta kii mercedes te motoru guncelleyene kadar

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Ferrarici gibi konuşunca sallamışsın, fışkırtmıssın gibi tepkiler geliyor. O yüzden polemiğe girmeyim diye olabildiğince objektif ve de biraz özeleştiriyel yazıyorum. 😀

        1. oguzferrari avatarı

          🙂

  15. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    FERRARİ geliyoooo

  16. Cok Guzel bir yaris bizi bekliyor yakin mucadele olur ama mercedesler den biri alir yarisi

  17. vettel iki tekerde yoldan çıktı içteki teker körbün üstünde kaldı ve devam etti.

  18. oguzferrari avatarı

    kimi nin turu gercegı yansıtmıyor turunda cok buyuk hata yapmadı fakat telsizden not charching wrong set up diye bırsey soylediler o da excellent dedi sitemkar bı sekılde :)) sonra pite aldılar tekrar hemen cıktı ama antreman suresi bıttı artık sıralamalarda dogru ayar tuttururlar ınsallah merco ferrarı farkı sıralamada 0,3 olur gbi yarıs heycanlı olacak gıbı gozukuyor ferrarı yarıs temposu daha da ıyı 🙂

  19. arkadaşlar ric. hızlı turunu hangi lastikle attı bilgisi olan varmı

    1. Medium la attı.

      1. teşekkürler Didem

  20. antrenmanı kaçırdım şimdi twitter a baktım Vettel dünkü güncellemelerle, Kimi eski güncellenmemiş şasi ile çıktı diyorlar doğru mu bu bilen var mı acaba…

    1. oguzferrari avatarı

      kimi nin turu gercegı yansıtmıyor turunda cok buyuk hata yapmadı fakat telsizden not charching wrong set up diye bırsey soylediler o da excellent dedi sitemkar bı sekılde :)) sonra pite aldılar tekrar hemen cıktı ama antreman suresi bıttı artık sıralamalarda dogru ayar tuttururlar ınsallah merco ferrarı farkı sıralamada 0,3 olur gbi yarıs heycanlı olacak gıbı gozukuyor ferrarı yarıs temposu daha da ıyı 🙂

      1. yok hocam tur zamanı çok sorun değil antrenman sonuçta sadece güncellemeleri niçin kullanmadı yada doğru mu bu diye merak ettim…

    2. doğru aero paket farklıydı iki aracta

      1. eyvallah hocam…

      2. oguzferrari avatarı

        o zaman güzel haber guncellemeler bayagı ıse yaramıs

        1. Kimi ciddi anlamda ayar sorunu yaşıyor gibi dünde rahat hissetmiyorum demişti belki bunun için bugün eski şasiye döndüler ama bugünde sıkıntılı gibi…

          1. eski ve yeni paket arasındaki farkı görmek için denemişler bende twitter yalancısıyım 🙂

  21. Çok ilginç ancak alonso buttondan yine yavaş ,kötü haber onun için ki en zor kullanılan araçlarda böyle bir duruma düşmeyen kişi burada buttondan ayan beyan yavaş.Kendine nasıl açıklıyordur bilmiyorum ancak bir müddet sonra hızlanmazsa takıma nasıl açıklar bilmem.Ki takım arkadaşı dünya şampiyonları arasındaki en vasat olanı olarak tanımlanabilir ve tek turdada hızlı olmayan bir kişi.
    Ferrari yani vettel makul göründü bu gün ancak burada yarışlar genelde vasat geçer inşallah yarın extra birşeyler olur.

    1. Yavaş derken ? Medium lastiklerle ilk 2 sektör iyi gelirken 3.sektörde trafige takıldı turu gitti.sonrasın da da gelişmedi zaten derece

    2. oguzferrari avatarı

      alonso trafıkte kaldı ve son ıkı vıraja gırerken kerb lerde bayagı bı zıpladı orda zaman kaybettı bunlara ragmen 0.3 sn buttonun arkasında sıralamada button ı gececektır.

    3. Dostum senin amacın ne anlamadım. Dünde Alonso yavaş dedin sana gösterdik gerçekleri herhangi bir cevap vermedin. Bugun de göstereyim… Sert lastikteki derecesini sadece 0.1 sn geliştirebildi alonso trafikten dolayı.

  22. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Vettel polu alırsa şaşırmayın.Ferrari inanılmaz yakın mercoya.Mclaren ilk 10 olur mu bilmem sanmıyorum.Hamilton dışarı taştı ve spin attı piste girince. Vettelde keza temiz tur atamadı.Ama pist nasıl bir şey anlamadım bir tempo tutturamadı kimse doğru düzgün bir şey tutmuyor.

  23. Alonso trafiğe takılmasaydıda görseydik gerçek derecesini.

    1. İlk 10 gelirdi ama sadece antrenman bu. Sıralamada görürüz inşallah gerçek derecesini 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        bence ucu ucuna kaçırcak q3 ü alosno 🙂

        1. İlk 10 potansiyeli var gibi aracın ya hayırlısı 🙂

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Yanlız bu STR de sanki öne adım atmış.Acaba motorda mı bir atılım yaptı renault.

  24. Hiç bir şey anlamadığım bir seanstı birçok pilot hata yaptı lewis ve vettelin turları temiz değildi lewis ve vettel viraj çıkışı aynı yerde çizgiyi kaçırdılar lewis birde şikanda blokaj yaptı bence sıralama turlarında da tam farkı göremeyeceğiz takımlar ayar yapmakta zorlandılar yarış tuhaf geçebilir gibi ama barcelona eğlenceli yarış pek hatırlamıyorum

  25. Bugün normal şartlarda gördük ki Ferrari, Mercedes’in ensesine binmiş durumda.Yine iyi bir gelişim geldi Ferrari’den.Güncellemeler gayet işe yaramış ve tek turda Mercedese özellikle Aero’su iyi bir arac isteyen pistte çok yakınlar.

    Kimi ve Hamilton hızlı turunda hata yaptılar.

    Button da sert lastiklerde sorun vardı.

    Kvyat da bir ara sorun oldu motorla uğraştılar.

    Willams Mercedes’e oranla biraz daha gelişmiş, Ferrari hepsinden iyi gelişmiş.Bakalım sıralamada göreceğiz gerçek farkları.

    1. Yine at gözlüğünü takıp sadece Ferrari’ye odaklanmış. Hepsinden iyi gelişmiş diyor adama bak ya. Kesin konuşmayayım ama 1 saniyeyi yiyince de böyle yorumlar yapabilecek misin acaba?

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        1 sn mi ? kafan mı iyi kaç yarıştır ne zaman 1 sn fark vardı ?

        1. Tahmin yaptım ben. Olur veya olmaz orasını 3 saat sonra göreceğiz.

        2. Bunların kafası bayağıdır bir iyi 😀 onun için yadırgamamak lazım.

          En son bıraktığımızda Ferrari, ALonso gittikten sonra puan bile alamayacak derdiler şimdide puanı bıraktılar 1 sn diyorlar 😀

          1. Hayırdır yine konuyu başka yerlere çekme çabasındasın?

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Polemik yaratan sensin dostum konunun başka yere gitmesi neden canını sıkıyor anlamadım.

              1. this is a kapak ? 😀

              2. Adam hem provake ediyor hem de konuyu başka yere çektin diyor, iyice acayipleştiler 🙂

              3. oguzferrari avatarı

                mclarencıler ferrarının onlerde kendılerının arkada olmasına dayanamıyor bnde ferrarı fanı olarak onların boyle arkada olmalarını ıstemıyorum mclaren mercedes ken hıc sevmezdım ama mclaren hondayken onlerde olmalarını ıstıyorum kendı aracımda honda dıye belkı 🙂 rekabet olsun onde olsunlar ama hemen onde olsun ıstedıklerı ıcın sonucta ortada olunca hırcın oluyorlar 🙂

          2. Raikkonene nerdeyse iki saniye taktilar.Cok kotu adamlar hic acimalari yok.
            :o)

    2. bir antremandan bu kadar kanıya nasıl vardın merak ediyorum

      1. Dostum bu Erendost bir baksın yeter araçlara. Kim iyi kim kötü hemen anlar ne göz var adamda ama…

    3. Kimi hızlı turunda hata yapmadı. Telsizden Ferrari yanlış ayarlarla çıktık dedi tur sonunda. Kimi’de Excellent, excellent… dedi. O yüzden Kimi’nin turu normal bir tur değil. Ham ve Vettel’de düzgün bir tur atama Ferrari’de daha fazlası var ama Mercedes’te de var o yüzden gene belirsiz bir durum var şuan.

      1. Kimi de eski, Vettel de yeni Aero paket var diyorlar bakalım…

      2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Aynen emre ben anlamadım pisti zaten.Pistin her noktası pis gibi geliyor gözüme acaba ondan mı tutmuyor ayarlar

        1. Düne göre pist iyi durumda ama genede yol tutuşu istenilen seviyede değil. Birde getirilen lastiklerde orta ve sert olunca istenildiği gibi araçlar yere yapışmıyor. Kısacası lastikler iğrenç. Üzerine birde pist şartları eklenince şuan ki durum normal her pilot aynı sıkıntıyı yaşıyor. Ayarların tutmaması gibi bir durum söz konusu olamaz şuan zaten sürekli ayar denedikleri için normal bir durum. Şimdi değerlendirme yapıp en iyi ayarla sıralama turuna çıkmaya çalışacaklardır.

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            Emre sana göre durum nedir?Bir değerlendirme yapabilir misin sıralama öncesi ?

            1. Net bir fikrim yok. Mercedesler dün ilk antrenman çok güçlüydü. 2. antrenmanda da biraz azaldı fark. Ama Mercedesler ilk iki antrenman aynı derecelerde devam ettiler. Büyük ihtimal deneme yapıyorlardı. Son antrenmanlarda ise çok net turlar atılamadı ve pist çok değişken.
              Sıralamalarda eğer Mercedes cebinden gene 0.5-1 saniye arası çıkarmaz ise Ferrari’den bir sürpriz bekliyorum açıkçası. Sadece temiz bir tura bakar her şey ama şuan ki pist şartlarında çok zor olacak gibi duruyor temiz bir tur. O yüzden düzgün bir tur atan polü alabilir. Tabi her şey Mercedes’e bağlı. Durum çok belirsiz gözüküyor ilk 3 antrenmana göre o yüzden ilginç bir sıralama izleyebiliriz.

  26. McLaren iyi durumda. Q3 gerçekçi hedef. Turlar yanıltmasın. Alonso en son turunda trafiğin ortasında bir tur attı. Hard lastikle attığı turu 0.1 sn geliştirdi. Button da attığı turdan sonra yeni bir deneme yapmadı. Şu anki tabloya göre 1.5 sn lik bir fark var gibi.

  27. hamiltonunda vettelinde hatta alonzonun turu temiz değil

  28. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Karmaşık bir antrenman seansı oldu.. Pilotlar anladığım kadarıyla ayar yapmakta zorlandı.. Sertlerde takım arkadaşlarından bayağı hızlı olan bazı pilotlar yumuşaklarda geride kaldı. Sıralama sonrası dahi kesin tabloyu görebileceğimizi zannetmiyorum. Yarış çok farklı olabilir. Tek tahmin edebileceğim şey Hamilton’ın cebinde en azından 0.5 saniye vardır yine. Yani bu derecelere bakarak Ferrari’nin pole mücadelesi vereceğini düşünen olursa yanılır bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir