Ecclestone, Hâlâ Madalya Sistemini Tercih Ediyor

yazar:

kategori:

Bu sezon eğer Ecclestone’nin sistemi uygulansaydı Jenson Button, sezon başlarında aldığı galibiyetlerle şampiyonluğunu ilan edecekti.

Ama şimdiki puan sisteminde Brawn pilotu, sezon başındaki formunu koruyamadı ve son yarışlara biraz sıkıntılı giriyor.

Auto Motor und Sport’a konuşan Ecclesotone: “Şu anki puanlama sistemini sevmediğimi biliyorsunuz”

Madalya sistemi olsaydı Button’un şampiyonluğunu ilna edeceği söylendiğinde Ecclestone: “Benim sistemim olsaydı başlangıçta o yarışların hepsini kazanamayacaktı”

“Brawn, sezonun başındaki üstünlüklerinda faydalandılar. Ama dünya şampiyonu olmak için yarışlar kazanmanız gerekseydi diğer takımlar daha erken uyanırdı”

“Benim sistemle veya şimdiki puanlamada Button dünya şampiyonu. Ama benim sistemde ikinci sıradaki adam, orada kalacağını söyleyemezdi çünkü fark sadece 2”

Şu anki puanlama sitemi 2010’da da devam edecek.


Yorumlar

  1. f1 bence bir lig ve lig de olması gereken her zaman puan sistemidir. amaaa bu su anki puan sistemini dogrulamaz eger 1. lik icin rekabet istiyorsan cazip hale getirirsin mesela 12 8 6 5 4 3 2 1 daha cazip olabilir

  2. Her zamanki gibi saçmalamış

  3. Sonuç olarak hiç bir sistem insanları tam olarak tatmin etmeyecek. Puan sistemi nasıl ise yarışanlar da ona göre hareket ederler. Her kezi memnun edecek en iyi sistemi uygulamak pek mümkün değil geliba.
    Bernie'nin de haklı ve hatalı olduğu noktalar var tabi.

  4. burak bocek avatarı

    Böyle bir şeyi nasıl söyleyebiliyor anlamak mümkün değil.Benim sistemim olsaydı o bütün yarışları kazanamaycaktı.Olur mu öyle şey?Bununla ne alakası var?Hem sonra garanti mi veriyorsun Bay E?Sorulan soruya çok kötü bir savunma cevabı vermiş.Allah'tan madalya olayı yok.Nedir bu olimpiyat mı?F1i kişisel hayalleri uğruna harcayamazsın umarım

  5. ben hala motogp puanlama sisteminden yanayım daha mantıklı

  6. Bernie corap degistirmekten cok fikir degistirir. Bigun Silverstone asla olmayacak der, ertesi gun Donington yetismeyince Silverstone daha iyi zaten der 🙂

  7. öylesine saçmalamış ki, neresinden tutsan elinde kalıyor.

    Bernie, seni severim ama bırak şu madalya inadını artık. gerçekten çok saçma.

  8. Madalya sistemi yerine puanlamada küçük bir değişiklik yapmak sorunu çözer.

    12 8 6 5 4 3 2 1 şeklinde giderse birinciliğin değeri artar. Zaten şimdiki sistem 2002 de schumacher ve ferrari diğer takımlara inanılmaz üstünlük kurunca birinciliğin önemini azaltmak için getirildi.

    2002 ve öncesindeki sistem 10 6 4 3 2 1
    şeklindeydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir