Brezilya GP Öncesi Toyota

yazar:

kategori:

Jarno Trulli: “Bu sezon çok çabuk geçti. SEnenin son yarışlarına geldiğimize inanamıyorum. Brezilya’da yarışmak her zaman keyiflidir ve özellikle Interlagos gibi zor bir pistte. Pist olağanın dışında çünkü saat yönü tersine ama bunun yanında yarısı oldukça hızlıyken diğer yarısı çok teknik. Bu yüzden doğru ayarı bulmak için uzlaşıya gitmelisiniz.”

“Toyota genellikle Interlagos’ta güçlü olmuştur ve ben de genel olarak orada çok hızlıyımdır. Bu yüzden de bu sene durumun aynı olması konusunda umutluyum. Geçen yarışta podyumda olmak muteşemdi, özellikle de Japon taraftarlar önünde. Umarım bu hafta sonu da önlerdeki mücadelede olurum. Geçen sene Brezilya’da ön sıralardaydım ve inanıyorum ki bu senenin aracı da bu piste iyi uyum sağlayacak. Bu yüzden iyimserim. Sezonu, başladığımız şekilde, üst seviyede bitirmeye kararlıyım”

Kamui Kobayashi: “Benim için inanılmaz bir fırsat ama yarışmaya dönmeyi dört gözle bekleyen Timo için de talihsizlik. Cuma günü Suzuka’da araçta biraz zaman geçirme fırsatı buldum ve ıslak zeminde olmasına rağmen bu hafta sonu benim için yardımı olacaktır. Daha öncesinde Interlagos’ta sürmemiştim ama bilgisayar oyunlarından ve televizyondan, çizgisini biliyorum. Bu yüzden öğrenmesinin uzun süreceğini düşünmüyorum”

“Zor bir hafta sonu olacak ama bu mücadele için kendimi hazır hissediyorum. Takımın beni %100 desteklediğini biliyorum. Bir kaç gün önce bu hafta sonu yarışmayı beklemiyordum bile, bu yüzden herhangi bir hedef belirlemesi imkânsız. Sadece kendimle gurur duymak ve sorunsuz bir şekilde yarışı tamamlamak istiyorum. Bunun dışında herşey bonus olacak.”

Pascal Vasselon: “En son çalışmaların ardından Interlagos, diğer pistlerden daha engebeli değil. Bu  yüzden geriye bizim için kalan, düşük, orta ve yüksek hızlı virajları yanında uzun bir düzlüğü ile büyük zorluklar sunan çok ilginç bir çizgi. Bu da demek oluyor ki güçlü bir performans elde etmek ve start/finiş düzlüğünde geçiş şansı elde etmek için yere basma ve sürtünme kuvvetleri açısından bir uzlaşıya gitmeniz gerekiyor.”

“Brezilya’da her zaman hızlı olduk, bu yüzden rekabetçi olmayı bekliyoruz. Aerodinamik verimlilik açısından Interlagos, rüzgâr tünelinde kullandığımız konfigürasyona temeline yakın. Bu yüzden aracımız bu tip pistlere iyi uyuyor. Brezilya’ya, son iki yarışta iki podyum başarısı ile gidiyoruz, bu yüzden beklentilerimiz yüksek ve güçlü olacağımıza da inanıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir