Renault'ya Rus Sponsor Desteği

yazar:

kategori:

Haziran ayından beri Renault takımıyla sponsorluk anlaşması bulunan Rus mobil operatör şirketi MegaFon, 2009 sezonun kalanında takıma destek vermeye devam edeceğini açıkladı. MegaFon şirketi 2014 Sochi olimpiyatlarının da ana sponsorları arasında bulunuyor.

ING ve Mutua Madrilena’nın sponsorluktan ayrılmaları sonucunda araç üzerinde boş kalan yerleri, MegaFon dolduracak. Şirket logoları aracın alt kısımları ile burnunda yer alacak.

MegaFon genel yönetici asistanı Andrey Krajnik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Takım yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeyi başardı. Biz Renault F1 takımı ile olan birlikteliğimizi sürdürmeyi istiyoruz.”

“Takımın şu an varolan yönetimiyle sahip olduğumuz ortak ilişkiden son derece mutluyuz, onlar da bizim tam desteğimizden mutlular. Neticede, Renault F1 takımının Rusya’da milyonlarca takipçisi var ve Formula 1 diğer pek çok spordan daha fazla televizyon seyircisine sahip. “

“Formula 1 sporun ve teknolojinin doruk noktasını temsil ediyor, bu da MegaFon şirketinin iletişim öncelikleri ile birebir uyuşuyor.”

MegaFon şirketi ile Renault arasındaki yeni sponsorluk anlaşmasının Haziran ayına göre daha büyük bir bütçeyi kapsadığı söyleniyor.


Yorumlar

  1. ruslar, otomotivde ve motor sporlarında çok ileri değillerdir. lada binek otomobilleri şampiyonasında yarışıyor ve aracı gerçekten çok güzel, otomotivde ise ucuz sınıf otomobiller üretiyor. bunları da genelde iç pazarda satıyor.

    ruslar otomotiv ve motorlu taşıtlarda daha çok askeri araç üretiminde uzmanlaşmışlar.

    ama pistin yapılması ve yarış düzenlenmesi için bir kaç seneleri var

  2. renault un ladaya ortak olarak rusya pazarına girmekti hedefi ve bunuda başardılar roodshow bile düzenlediler rusyada sponsor bulacak dır renault

  3. ama bernie genel olarak ülkenin ne kadar büyük bir pazar olduğuna bakarak karar veriyor, otomobil sektörünün ne kadar gelişmiş olduğuyla ilgilenmiyolar, yani fransada şuanda bir gp yok ve çok az kişi bunu sorun yapıyor.. rusya büyük bir pazar ve yakında f1'de olacaktırlar

  4. Rusya bazı alan ve sektörlere göre büyük bir ülke değil. Önemli örnek otomotiv sektörü. Yakın zamana kadar ciddi ekonomik problemler yaşayan bölge için F1 lüks kaçıyordu. Bundan sonraki senelerde olabilir neden olmasın ama halen Rusya'dan daha önce gelecek ülkeler var. (talep, istek vs.)

  5. rusyada neden yarış yapılmıyor büyük bir ülke??cevap verirseniz sevinirim:D

  6. Tabi birde bu yıl batı medyasında haber rekoru kırılacak (bizde bile)neredeyse. Eskiye göre bu oranların artışı reklam uzmanlarını cezbediyor tabi.

  7. "Formula 1 diğer pek çok spordan daha fazla televizyon seyircisine sahip"
    he evet eskiden 1,5 milyar izleyiciden bahsederdik. Halen organizasyon olarak dünya kupası, şampiyonlar ligi finalinden sonra 3 ncü olduğunu söylüyoruz. Şu bir gerçek ki bazı yarışlar Motogp yarışları izleyici(pist-tv) sayısının altındaki kalıyor. Özellikle çoğu yarışta MotoGP tribünlerinin doluluk oranına imrenmiyor değiliz.

  8. Renault'un kendine G. Kore, Fransa, Romanya gibi ülkelerin şirketlerinin sponsorluk desteğini alması gerektiği, çünkü bu ülkelerin Renault'un şirketlere sahip olduğu ülkeler olduğunu söylemiştim.

    Benzer bir hamle geldi. Rus sponsor, düşüncelerimi karşılıyor. Lada'nın sahibi olan ismi ise AutoVAZ olan şirketin %25'ine sahip Renault.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir