2015 GP2 İspanya 1. Yarış – Vandoorne Kazanmaya Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Stoffel Vandoorne, pole pozisyonundan başlayıp erken sert lastiklere geçtiği İspanya’daki ilk yarışta son turlarda arkadan gelen yumuşak lastikli pilotların kendisine yaklaşamamasıyla bu sezonki 2. galibiyetini kazandı.

7. turda Pierre Gasly ile birlikte pite giren ilk pilotlardan olan Vandoorne, yarışın son üçte birlik kısmında yumuşak lastiklere geçen Alexander Rossi ve Mitch Evans’ın lastiklerini çok çabuk bitirmesi üzerine büyük bir baskı görmeden yarışı ilk sırada tamamladı. Son turlara 2. giren Rossi, 1 tur daha geç yumuşak lastiğe geçen Evans’a geçilmekten kurtulamadı. Mitch Evans 2., Alexander Rossi’nin 3. olduğu yarışta DAMS pilotlarının mücadelesi Campos’tan Ryo Haryanto’ya yaradı ve her ikisini de geçerek 4. sırada finiş gördü.

Yarışı podyumda bitirecek gibi gözüken DAMS ikilisi lastiklerini koruyamadı. Alex Lynn 5., Pierre Gasly 7. olurken son turdaki atağıyla Raffaele Marciello 6. oldu.

Teknik sorun nedeniyle 37 turluk yarışta DRS 29. turda aktif olabildi. Buna rağmen bol ataklı geçen yarışta Norman Nato 8., Arthur Pic 9., Richie Stanaway 10. olarak son puanları aldılar.

Yarış içinde Nick Yelloly – Julian Leal ve Andrea Negrao – Johnny Cecotto temas yaşayan ikililer oldular.

GP2’de yarınki kısa yarış Türkiye saati ile 11.30’da koşulacak.

GP2 İsp R1


Yorumlar

“2015 GP2 İspanya 1. Yarış – Vandoorne Kazanmaya Devam Ediyor” için 8 yanıt

  1. Bu arkadaşın yeteneklerini görünce hep 2007 sezonu aklıma geliyor. o rekabetin benzerini yaşayabiliriz diye ümit ediyorum.

    Alo – Ham
    Alo – Vandrn

  2. Bu çocuk iş yapacak diyorum da anlatamıyorum. Bu sene şampiyon olursa ve seneye F1’e geçemezse F1, Mclaren’e geçemezse Mclaren bitmiş demektir.

  3. Araç yavru MP4 30 olmuş.

  4. mehmet atlas avatarı

    mclaren bu aractan mı esinlenmiş renk tasarımını acaba ön taraf aynı nerdeyse

    1. Mclaren’den örnek alarak böyle bir tasarıma geçtiler, Vandoorne’da zaten Mclaren üyesi olduğundan sorun değil pek 😛 İlk yarış klasik ART renkleri vardı

      1. Örnek alırsın da sidepod un üst kısımlarında McLaren logosu var 😀

      2. mehmet atlas avatarı

        dogrudur gp2 yi pek takip edemiyorum

  5. Vandornee kendini göstermeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir