Vettel: “Mercedes Ferrari ile Farkı Açmış”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Mercedes’in İspanya’da Ferrari karşısında daha büyük avantaja sahip olduğunu söyledi.

Büyük güncellemelerle İspanya’ya gelen Ferrari’de Vettel sıralamalarda 3. olurken Mercedes’in pole pozisyonu derecesi ile fark 0.7 sn oldu.

Vettel “Fark muhtemelen son bir kaç yarışa göre biraz daha fazla.”

“Bu hafta sonu biraz daha zorlanmamıza bağlı olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Bu hafta sonu İspanya’da takımlar Pirelli’nin sert ve orta sert hamurlu lastiklerini kullanıyorlar. Vettel, benzer lastiklerin kullanıldığı Malezya’da kazanmayı başarmıştı.

Vettel “Evet, lastik seçimi aynı ancak bu hafta sonu farklı ve pist de farklı.”

“Lastikler Malezya’daki kadar iyi çalışmıyorlar. Bu yüzden Mercedes önde görünüyor.”

“Daha yakın olmak isterdik. Ancak gerçekçi olmak gerekirse onlar hızlı.”

“İlk çizgide şans eseri bulunmuyorlar çünkü tüm seanslarda her lastikle güçlü olduklarını gösterdiler.”

“Biz yarın iyi durumda olacağız ve umarım iyi bir yarış geçiririz ancak bu ikisinin çok iyi iş çıkardığını söylemeliyiz.”

“Umarım yarın biraz daha yakın oluruz. Yarışta daha iyi olacağız ancak gerçek farkın ne olduğunu görmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel: “Mercedes Ferrari ile Farkı Açmış”” için 11 yanıt

  1. parmak çocuk ferrari geri dönemedi anlayağın o telsizden bağırdığın gibi değil yani gerçekler…)

    hep şerefli 2.liklere oynuyor yıllardır.

    seninde görmen zaman alacak.

  2. öyle arada ki süreye farklara felan çok takılmayın catalunyada sıralamayla yarış farklı yürür zor bir pist en uzun süre limitte gidebilen lastiğini koruyabilen işi götürür. Diplerinde olabilirlerse scuderia’nın şansı var.
    Bu pistte uzun süre dönmek birkaç turdan epey farklı oluyor acayip bir pist ve pist halen havasından mıdır nedir kirli görünüyor.

    1. İlk viraja lider girip, ilk 20 turu lider götürüp sonra tur yiyenleri de gördük ya, dediklerinin hepsi mümkün 😀

      1. O aracın tur yiyeceği gün gibi aşikardı.Pilotunun harika bir startla ilk viraja lider girmesi bişeyi değiştirmedi.Sıralamada 1 saniye fark yememiş ve polden başlamış olsaydı da tur yeseydi o zaman “bunu da gördük ya” denirdi.Ama aynı şahıs 2013 yılında hakikaten “bunu da gördük ya” dedirtecek cinsten bişey yapmıştı.Bu pistin tarihinde daha evvel görülmeyen bişeyi.

      2. Kardeş hangi yarıştı acaba bu bahsettiğin merak ettim.

    2. Yüzde 75 lik poleden kazanma oranına sahip bir pist olduğunu da unutmayalım.

      1. bunu bilerek ve düşünerek söyledim. Maksadım illa şöyle olacak böyle yakalanacaklar diye demedim. baktım çok süre fark hesabı kitabı yapılıyor gereksiz uzatmalar olmuş 🙂 en basitinden söyleyeyim dedim.
        Yarış stintleri yakın olursa her pilotun zorlandığı zamanlar olabilir bu pistte karakteristiğin realitesi bu onu diyeyim dedim sadece.
        Ekseriyetle online liglerde de böyle oluyor malezyada 30 tur dönmeye göre burada 15 tur dönmek daha zorluyor adamı an gelince olmadık kayıplar çıkıyor.

  3. vettel bir de istatisklere meraklıyım falan der… böyle 50 yıllık 100 yıllık istatistikleri güya takip eder ama geçen yıla baksaydı durumun ne olduğunu görürdü.. geçen yıl bahrain de ferrari mercedesin 1,3 sn gerisindeydi, ispanyada 2 sn gerisine düştü… yani aslında güncelleme, falan filan hikaye.. zaten güncelleme artık her yarış var… bunun açıklaması çok kolay, mercedes barcelona pistine ferrariye göre daha uygun.. artık vites ayarlarımıdır aerodinamiktir neyse de mercedes sadece daha uygun.. fark da açılmış falan değil daha önce neyse aynı…
    gelelim ikinci konuya.. ferrrari arayı kapatmak için ne yapabilir.. aslında çok basit, toro rosso adamların gözüne kocaman soktuğu halde hala göremiyorlar.. toro rosso bugun redbull u yendi ve bu tesadüf değil… çünkü toro rosso nerdeyse design olarak ferrari ile aynı ön kanata sahipti, ama sanırım sene başındaki 3. testlerde burnu değiştirdi ve şu andaki kısa buruna geçti… o zaman toro rosso pilotları gözle görülür bir fark oldu demişlerdi ki bu da sanırım 0,5 sn civarında bir fark olcaktır.. ferrari de hala neyi bekliyor ben anlamıyorum… hibirşeu bilmiyosan toro rosso nun aynı burnu yap bak bakalım o zaman gelişme nasıl oluyor.. yani bu arkadaşlar bu paraları kazanıyorlar, güya bu kadar analiz !!! yapıyorlar ama gerçeği görmeleri çok uzun oluyor..

    1. bak bu güzel ve tesirli bi yorum.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Farkın kapanmadığı kesin de antremana göre geriledi lafı daha saçma.Ferrari son antremanda ilk 2 antremanda da hemen arkasındaydı Mercedesin.Fark bazı yarışların sıralama turlarında daha fazla olmadı mı?Burası onlara daha çok uyan bir pist. Hep dedik ; sert lastik ve akıcı virajları barından sektörlerde daha iyiler. İstisnai olarak çeişte zayıf kaldık bu haftasonu. Nedeni pek çok şey olabilir. Yine ikinci çizgide üçüncü sırada biz varız.Rahat 3-4 olabilrdik ama Raikkonen adına yine bir şeyler ya ters gitti ya hata yaptı yada güncellemeleri kullanmamadan kaynaklı bir sıkıntı var.Neyse gerileme falan yok 0.7sn fark çok değil. Yarışta daha iyi olur umarım

  5. Burdan Fark Kapanmıs DİYENLERE(diğerlerine lafım yok) selam olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir