Raikkonen’in Lastiği Lastik Battaniyesinde Yanmış!

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, İspanya sıralamalarında son seansta kötü performans sergilemesine neden olarak bir lastik battaniyesinin tuhaf bir şekilde lastiği yakmasını gösterdi.

Ferrari’de Sebastian Vettel Mercedesler’in 0.7 sn gerisinde 3. olurken Raikkonen 1 sn daha yavaştı ve ancak 7. olabildi.

Raikkonen “Son sıralama seansı için tek set yeni lastiğim vardı ancak her nedense lastik battaniyesindeyken lastik yanmış.”

“Ancak bu oyunun bir parçası. Bir kaç gündür zorlanıyoruz ancak yarış yarın bu yüzden iyi puanlar kazanmayı umuyorum.” dedi.

Ferrari İspanya’ya büyük güncellemelerle geldi ancak Raikkonen cuma antrenmanlarında zorlandığı için Bahreyn ayarlarına döndü.

Raikkonen bu kararın kendisine ait olduğunu ve bu sonucun o kararda etkili olmadığını söyledi.

Raikkonen “Bu karar benim, aynı zamanda takımın kararıydı. Eski paketle değiştirdik çünkü zor bir günün ardından yeni paketten emin değildim.”

“İyi olmasından emin olmak istedim ve yeni paket olması gibi çalışmıyordu.”

“Karar verdiğinizde değiştirmek için çok fazla çalışma gerekir. Tekrar değiştirmek için zaman yoktu ancak risk aldığım için mutluyum.”

“Sıralamanın son seansı haricinde sonuç kötü olmadı. Sabah seansında ve sıralamalarda da araç iyiydi ancak son set lastikler kötü yol tutuşuna sebep oldu ve kötü bir tur attım.”

“Risk almaya hazırdım ve o ana kadar her şey yolundaydı. Olan bu.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen’in Lastiği Lastik Battaniyesinde Yanmış!” için 47 yanıt

  1. Kimi’nin lastikleri yeni setlerle değişecekmiş1 fia yetki vermiş.

  2. yok devenin nalı;bi yaşıma daha girdim.pes.ferrari bunuda baaşarmışsa benden bu takıma alkış.malaklar sürüsü (james allison hariç) 🙂

  3. raikkonen burada hatalı.. normalde 2 set kullanılmamış lastiği olduğu halde bir tanesini yarışa saklayım diye kullanmadı.. sonuçta tek hakkında da lastik yandı v.s…. iyide şimdi 7. sıradan başlayacaksın, barcelona zaten geçişin zor olduğu bir pist, önündekilerden birisi bottas v.s… yani yeni lastiğin olsa da hiçbir işe yaramayacak… raikkonen artık bu şekilde saçma işler yapmamalı…

  4. Arkadaş yok ya, adamın yarış hayatı bitti şanssızlıkları bitmedi, bahtsız bedevi yeminle, ne demek battaniye lastiği yaktı ya 🙂

  5. Yarın Kimi’ye yeni set lastik verilecekmiş.

  6. Hahaahha,Raikkonen’in lastiklerini battaniye yakmış,mış mış mııııs.Durun daha neler göreceğiz.Eğlenmeye devam. :)))))))) Gelişme mi?Yine Seb’in arkasında başlayacak sonuca giden yolda.Sonucu da yarın göreceğiz. ))))))))

  7. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Şu haberleri ve yorum atan kişileri görünce aklıma 1 sene önce edilen hakaretler geldi. Bugün Alonso, Ferrari’de yarismaya devam etseydi, yine ayni kişiler ayni şekilde hakaret edeceklerdi.

    1. Farazi konuşmaya gerek yok.

      Tabi fırsat ayağınıza kadar gelmis durumdan vaziyet çıkarmasaniz olmaz.

      Kimi’nin durumu geçen sene ile mukayese edilemeyecek kadar iyi.Ancak Alonso’nun durumu için aynı şeyi söylemeyeceğim, zira hala elindeki 0.6 çıkarmış değil.Bugün sıralamada yavas olduğu bilinen bir pilot olan Button’un elinden zor kurtuldu, yine Alonso’nun şansı yaver gidiyor araç rekabetçi değil pek dikkat çekmiyor.Bu performansın yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz.

      Kimi haberine gelirsiniz bik bik yok santander vs vs.

      Zorunuza giden pek çok şey var, beş senede yapamadığınızi Ferrari Alonso gibi bir yükten kurtulunca üç ayda başardı, üstelik Alonso’nun sampiyon olmak için gittiği takıma tur bindirerek.

      Siz konuşmayında kim konuşsun haklısınız. .

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Nokta

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          NOKTA

      2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        O zaman Raikkonen’de her seferinde bize bu fırsatı vermekten vazgecsin. Bizde konusmayalim. 😀

        Mesele kimin daha hızlı veya daha yavaş olduğu meselesi değil. Mesele burada yok yere edilen laflar ve hakaretler. Gecen sene İspanya yarisindan sonra “Kimse kusura bakmasın ama bu yarıştan sonra Alonso taraftarı yapanlar ŞEREFSİZDİR” diyenleri bile gördük. Sen Alonso taraftari olsaydın, bu ve bunun gibi yorumları gördükten sonra rahatsız olmazdın veya içine oturmazmiydi bu laflar ? O yüzden bana “Fırsat ayağınıza gelmiş, durumdan vaziyet çıkarıyorsunuz” veya “Alonso’nun Button’i açık farklarla geçememesi size fazlasıyla koyuyor” gibi laflarla gelme.

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          Şu yorumları adminlerden ricada bulunmadan kendimiz editleyebilsek çok güzel olacak. Anın heyecanıyla hatalı şeyler yazabiliyoruz. Sonra kendimiz onu düzeltemeyince de sıkıntı oluyor.

        2. Ben yarış dışı kalınca, Kimi’nin yarısını maksimum puan alacak şekilde optimize ettik diyen, eski scuderiafernando takımının sahibinin fani mi bunlari diyor.

          Kural basit, önde olan pilot avantajlı stratejiye sahiptir.Ancak geçen sene hiçbir yarışta böyle olmadı.Adamin çoğu yarısını katlettiniz.Arka arkaya gittiği yarışlarda Kiminin yarısını pitlerde beter ettiniz, o eleştirilerin çoğu yerindeydi.

          Monaco da podyumu yendi bu pilotun, kaçırdığı antrenman turlarını yanliş stratejileri ve nicelerini aklimiza getirince takımın acınacak bir hale geldiği, bir takım insanların gönderilmesi sonucu da değişimin nasıl etki ettiği çok açık.Yani çoğu eleştiri çok doğruydu.

          1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Ferrari’nin bu yila kadar strateji konusunda pek iyi olmadığı açık. Sadece gecen yıldan değil, daha önce ki yıllardan da Ferrari, yanlış stratejileriyle Alonso’nun bir çok puanını yedi. Hatta Ferrari’de ki strateji özürlü moronlar yüzünden son yarışta şampiyonluk kaybettik. Sen simdi adamın bir çok yarısını yediniz diyorsun. Hangi yarışlarını yedik ? Alonso bir tarafları yirtip, on taraflarda mücadele etmeye çalışırken, Raikkonen kaç defa on taraflarda mücadele edebilecek kadar güçlü performanslar ortaya koydu ? Ben sana soyliyim. Singapur yarısı haricinde koca bir SIFIR. Monaco’da podyumu yendi diyorsun. Raikkonen’in lastiğini de Alonso mu patlattı ? Kaçan antremanlar diyorsun. Bu konuda da sanırım sana en iyi cevabi yine Alonso verecektir. Geçen sezonun son yarısını hatırla. Alonso 2 ve 3. antrenmanları kaçırdı, buna rağmen yarış içerisinde tüm hafta sonunu sorunlu bir şekilde geçirmiş Raikkonen’i ilk 10 tur içerisinde geçip, 10-15 tur içerisinde 7.5 saniye fark atmadi mi ?

          2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Ferrari bir pilotu için yanlış stratejiler yaptıysa, bu diğer pilotu için yanlış stratejiler yapmiyacagi anlamina gelmez. Ayrıca Ferrari, senin “bir takim insanlar” olarak kast ettiğin kişileri göndererek değil, baştan aşağı bir yenilenmeden geçerek Şu an bu noktaya geldi.

  8. sözüm ona bu sene bu araç tek yönlü geri bildirimlerle kimiye göre tasarlandı…

    erendostun müthiş savı.

    sonuç yine geçen seneki mazeretler ve aynı senaryo değişen kiminin artık daha üretken bir mazeret listesi var

    komik derecede artık araca çamur atmak yasak.

    battaniye yanması traji komik bir sebep

    yaşlanan kimi ve koltuğu sallanıyor

  9. Metin Mete : Basın Toplantısında tüm sorular Vettel’e gelince,Lewis-Rosberg ikilisine şöyle demiş: “Pardon beyler, kırmızı tulum giyince böyle oluyor” 😀 😀 😀

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      :):):):)

  10. Araçta bir setup hatası olduğunu veya Kimi’nin aracını süremediğini düşünecek olsaydık bile saçma sapan bir sonuç bu. Bu yüzden Kimi’nin batırdığı düşünmedim ben, bir sorun olduğu açıktı. Üstelik 2. seansta yaptığı zamanın yarım saniye gerisinde kaldığını düşünürsek bile yaptığı zamanın gerçekçi olmadığı ortada. O aracın cebinde rahatlıkla 1.25.7 falan vardı.
    Artık kısmet deyip yarınki yarışa odaklanmak lazım, iyi bir start alıp 5. sıraya yerleşmesi önemli ve ilk pit stoplarda Bottas’ı geçmeli. Güvenlik aracı veya yarış dışı gibi olağandışı bir şey olmadığı sürece de 4.lükten öteye gidemez. Sonuçta alternatif bir strateji uygulama şansı da yok kendisinin. Neyse umarım tifosiler için harika bir gün olur yarın.

  11. alonso şu an ferraride olsaydı, santander konulu 100 den fazla yorum olurdu 😀 yani demem o ki bir şansızlık oldumu işin aslını bilmeden insanlara suç atmayın, iftira atmayın. kötü şeyler bunlar 😀

  12. Bütün sorunlarda seni mi buluyor?

  13. olur mu böyle birşey bilmiyorum ama aşağıda arkadaş da yazmış en kötü 4. sırada olurdu kimi 1.7 sn fark çok fazla ki kullanılmış lastikle q3 ün ilk bölümünde 1.27 li turlamıştı bu kadar fark çok zor pist dışına taşmış sanki …

    1. Bu adama sürekli kendi şansını yaratamıyor vs deniyor ama öyle şeyler geliyor ki başına yapılabilcek hiçbir şey yok bunun şiddeti de artıyor, hiç böyle bi şey olmuş mu eşek şakası yapmışlar sanki…

      1. bir sorun olmasa bu kadar kötü olmazdı tamam hepimiz biliyoruz sıralamalarını kiminin ama takımında hatası var bunda nasıl dersen bu adama q3 tek yeni setle tek şansa bırakmayacaksın … q1 de salak gibi trafikte çıkarırsan bir mediumu orda harcarsın sonra da q3 te sorunlu olduğu söylenen tek yeni setle bu tur gelirse bunda pilotun payı da var ama pilottan çok ana pay takımın sorumsuzluğu …

  14. yok artık lebron James !!!

  15. Raikkonen ilk seansta neden medium kullanmak zorunda kaldı?

    Sorulması gereken soru bu.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      İlk piste çıktığı turda trafikte çıkarttılar. Takım bunu kabul etti zaten. Sonrasında olası bir hata olmaması için risk almadılar ve medium la çıkardılar. Sorunun cevabını almışsındır umarım.

  16. Bi sorun oldunu soylemistim her seansta mercedeslerden sonra en hizli olan adam butun sektorlerde hata yapsa dahi 1.7 saniye yavas kalamaz.turunda sadece 11 virajdi sanirim ufak bi kontra atti oda maksimum 0.3 saniye kaybettirirdi onun disinda hatasi yoktu.

  17. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2. seansda rai vettelden daha hızlı tur atmıştı ben durduk yere 1 sn fark yiyecegini düşünmüyodum zaten aracda sorun olsa 2. seansda vettelden hızlı tur atması ımkansızdı.

  18. Bu rivola kovuldu, aklıma 2007 monaco beyaz toz stepney ve birçok şey geliyor.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Santander santander 😀

      1. Sponsorun etkileri devam ediyor demekki 😀

    2. Rivola bugün kovulsa anlarım da.

    3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Santander sponsorluğa devam ediyor. Bence buralardan bir şeyler çıkarabilir veya bulabilirsiniz.

  19. şanssızlık mı desem saçmalık mı desem bilemedim!!! nedir bu adamın bahtsızlığı yeter artık yaa

  20. Çok ilginç battaniyeler lastiği yakacak derecede mi ısınıyor ki :S

    1. Kisa devre falan olabilir.Ama bu durumda lastigin erimesi patlamasi gerekir.Bir eski uc yeni lastikle mi cikti?
      Gerci F1de boyle garip seyler oluyor.Cikarilmayan sidepod tikaclari yeterli yakit konmayan araclar.Anakonda olayini hatirladim simdi.

      1. İlginç sayılacaklar listesine girmiş durumda battaniye de 🙂

      2. bu tip şeyler olunca jensonun tıkaçları benimde gelir hep aklıma birkaç kere kısa videosunu aramıştım bulamamıştım. Anakonda olayı neydi hatırlayamadım?

          1. bunun kastedileceğini tahmin edememiştim 😀

    2. Yüksek ateşte unutup komşuya gitmişler 😀

  21. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İİlk defa böyle bir şey duyuyorum.Güncellemeler Vettelde çalışırken Kimi de neden çalışmıyor?Nasıl bir fark var ki?Battaniye lastiği nasıl yakıyor arkadaş !!

    1. Mesele çalışmaması değil pilotun istediği şartlara gelmemesi yada setup zaman darlığı yani insani olay de geç. 🙂
      Battaniyenin lastiği yakması bana biraz kıvırma abartı gibi geldi. Eskiden battaniyeler en fazla 90′ e kadar ısıtıyordu (bu sonradan düşürülmüş olabilir bi ara battaniyeleri ucuzlatıp basitleştireceklerdi) bu da anca pilotun yarım turda soğuk hamuru ideal çizgiye getirebilmesine kolaylık sağlar yada kaynaklık eder diyelim. Bazı pilotlar steeringleri nedenli çekiş olmayan ön lastiği tek turda ısıtamazlar. Eskiden ki gibi 4-5 turun sonunda best lap da atmıyorlar malum.
      Ama yinede kablosuz olsa da cereyan var malum teller çıkıp hamurun bi noktasının yüzeyini bozmuş olabilir 😀

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        İbrahim abi sen daha iyi bilirsin tabi.Bana da minareyi çalan kılıfı hazırlar gibi geldi.Olmuyor yani Kimi sıralamada yapamıyor abi.Takım arkadaşı 3. o 6.kabul edilir değil. Her yarış mı geçilirsin ya

        1. Kimi genel olarak yapamıyor. Denecek çok birşey de yok bu zamanlar gerçekçi değil bu dönem onların dönemi değil. Bu zaman çoluk çocuğun zamanı. Yarış içinde anı gelince bu adamların ne olduğunu isteyen görebilir. Büyük olayları farkları var ama eski zamanın adamları bunlar Schumacher de böyle oldu çoluk çocuk genç birine madara oldu diye baktı ama yarış beceri farkını an gelince hep koydu. Bu kadar elektronikle bu adamlara bu kadar. Nissan GTR, Turbo S, LFA adamları değil bunlar F40, Mclaren F1, F3000 adamları bilmem anlatabildim mi…
          Seb de boş biri değil. Toplam düzey olarak geçmesi zor.
          Falonso, jenson, kimi bu adamlar farklarını gösteremiyor artık olay bundan ibaret eskiden tecrübe ile mukayese edilebilecek bir tabir yoktu motorsporlarında…

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu nedir? Hayatımda böyle bir saçmalık duymadım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir