Alonso: “Puan Kazanma Şansımız Yüksek”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren’in İspanya sıralamalarında 13 ve 14. sıraları kazanmasının ardından yarınki yarışta puan kazanma şansının yüksek olduğunu söyledi.

McLaren bu sene ilk defa her iki pilotuyla birlikte sıralamalarda 2. seansa geçmeyi başardı. Aynı zamanda en iyi sıralama sonucu elde edilmiş oldu.

Alonso “Hak ettiğimiz yerdeyiz. McLarenler 2. seansta ve ileri bir adım daha attık. Yarın puanlar için mücadele edebiliriz.”

“İyi bir kalkış yaparsak ve iyi bir strateji uygularsak uzun sürüşlerdeki performansımız genelde iyi oluyor bu yüzden puan kazanmak için ilk şansımız olabilir. Bundan eminim.”

“Öncelikle yarışı tamamlamalıyız. Umarım orta sıra takımlarıyla mücadele edebiliriz ancak 13. sıradan başlayınca ilk 10 gayet mümkün.”

“Bu yüzden mükemmel bir yarış geçirmeliyiz ancak denememiz lazım.”

“9. ya da 10. olmak istediğimiz şey değil. Ondan daha fazlasını istiyoruz.”

“Ancak takımın motivasyonu için bazı iyi sonuçlar almak gerekiyor. Şu anda sadece umuyor ve konuşuyoruz. Fiziksel olarak da puan kazanmaya başlarsak bunun yardımı olacak.” dedi.

Alonso ilerleme kaydetmelerine rağmen henüz araçta potansiyelini çıkaramadıkları bir çok alan olduğunu düşünüyor.

Alonso “Daha gelişebileceğimiz yerler var. Araçta çok fazla değişiklik yaptık. En büyük değişiklik özellikle güç ünitesinde.”

“Daha fazla güç ve daha iyi sürülebilirlik hissettim bu yüzden her şey doğru yönde ilerliyor.”

“Attığımız her tur, çıktığımız her seans ile aracı daha fazla öğreniyoruz.”

“Neredeyse hiç kış testi yapmadan daha 4. yarışımdayım bu yüzden önümüzdeki yarışlarda daha fazlası gelecek.”

“Araçtaki potansiyeli çıkarıyoruz ve güncellemeye devam ediyoruz.”

“Daha fazla performans çıkarmalıyız. Bu iyi bir adım olsa da daha büyüklerine ihtiyacımız var.” dedi..”


Yorumlar

“Alonso: “Puan Kazanma Şansımız Yüksek”” için 12 yanıt

  1. Bu spor sabır işi. Honda başaracaktır. Ama domine eder mi bu sporu bilemem. Ama elbet bir şeyler başarırlar. Ama bizim insanımız sabırsızdır. Hemen olsun ister. Teorik falan umurlarında değildir. Pratik olsun yeter. Sonuç versin. O da hemen versin. Tüm siteye yayılmış bu zihniyet. Ferrari hemen yetişsin gümüş oklara. Reno hemen motor yapsın deli gibi zirveye oynasın. Zibilyon tane değişiklik var. Bir aracın bir yarışı sorunsuz bitirmesi cidden manyak bir istatistik. Çılgın gibi hesaplar dönüyor. Şimdi bu yorumu yazıyorum, hemen cevap istiyorum. Hemen olsun. Sabırsızım bak.

  2. Hayal kırıklığı veren durum motor gücü farkı neredeyse olmamasına rağmen Toro Rossodan 1.3 sn fark yenilmiş olması.Başka bir yerde okuduğum bilgiye göre Mclaren’in üst sıralardaki takımlarla arasındaki farkın %30-50 arası motor gücünden geri kalan kısmı ise aerodinamiden kaynaklanıyormuş.Honda’nın performansı diğer üreticilerden 1.5 2 sene sonra çalışmaya başladıkları için bir derece tolere edilebilir ancak McLaren’in bu kadar tesise ve imkana rağmen üst üste 3.sene aerosu vasat altı araç yapması gerçekten kabul edilemez bir durum.Umarım sezon sonuna doğru meşhur “potansiyel”i açığa çıkarmaya başlarlar yada Prodromou gelecek sene Allison’un Ferraride yarattığı etkiye benzer bir şeyler yapabilir.Aksi takdirde durum pek iç açıcı gözükmüyor.

  3. McLaren in bir sansida orta sıra takımlarınin berbat durumda olmasi. puan almaları mümkün.

  4. Murat Aksoy avatarı

    Ferrari’deyken Alonso o kadar alışmış ki başladığı çizgiden 3-5 sıra önde bitirmeye, 13. Başlayınca puan garanti diye düşünüyor. Kanıksamış artık. Bilinç altına yerleşmiş resmen.

    1. Ferrari ile alakası yok. Sanki o araçlar çok iyi araçlardı da Alonso 3-5 sıra önde bitiriyordu. Adam kendi çabalarıyla getiriyordu o sıralara.

  5. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    McLaren’dan daha fazlasini bekliyordum. En azından 5.hızlı takim olsaydik, çok mutlu olacaktim.

  6. Asgaride yapılması gerekenlere ve sezon öncesi demeçlere göre şu an polde olmaları gerekiyordu. Yarışı kazanma şanslarının yüksek olması gerekiyordu, puan değil.

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Beklediğim gibi oldu.Böyle bol hızlı virajlı pistlerde McLaren güzel işler başarabilir.Dikkat edin demiştim bu yarış için ve en iyi sıralama seansını geçirdiler.Adım adım yaklaşıyorlar.Ne söylesem çıkıyor arkadaş.F1 analizcisi gibiyim 😀

    1. Burak bari büyük şeyler söyle adım adım olmasın turbo hızında olsun herşey 🙂

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        O kadar gücüm olsa Ferrariyi şampiyon yaparım Didem 🙂

  8. Bir de puan alsak süper olur ya. Yavaş yavaş tırmanalım dağın tepesine.

  9. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Sessiz sessiz. Yavaş yavaş.. geliyor Fernando bekleyin bakalım 🙂

    Yarın büyük ihtimalle puan almış olacak. Raikkonen fanları da eleştircek eheheh diye 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir