Brezilya GP Öncesi Williams

yazar:

kategori:

Japonya GP’si ile ilgili düşünceler:

Kazuki Nakajima: “Japonya benim için bir hayal kırıklığıydı. Oraya giderken kendi fanlarım önünde puan almayı umuyordum ancak olmadı.”

Nico Rosberg: “Japonya’daki hafta sonu garipti. Cuma günü hava şartları durumu zorlaştırdı, aracı hazırlamaya yeterli vaktimiz olmadı. Sıralama seansında yaşanan olaylar da durumu ilginçleştirdi. Q2’de olanlar sıralamamı oldukça etkiledi, ama sonrasında verilen sıra cezaları işime yaradı. Yarışa 7. sıradan başlayıp 5. sırada tamamladım ve puan aldım, Singapur sonrasında bu beni mutlu etti.”

Japonya’dan sonra yaşananlar:

Kazuki Nakajima: Yarış bittikten sonra işe devam ettim. Tokyo’ya döndüm ve pazartesi günü AT&T için salı günü de Accenture için bir organizasyonlara katıldım. Ailem ve arkadaşlarımla burada 1 hafta geçirdim ve buradan doğruca Brezilya’ya gideceğim.”

Nico Rosberg: “Japonya’dan sonra Monaco’ya gittim. Singapur’la arka arkaya olduğu için uzun bir yolculuk olmuştu, o nedenle eve dönmek güzel. Brezilya’ya bu sefer biraz erken, pazartesi günü gideceğim.”

Brezilya hakkında:

Kazuki Nakajima: “Brezilya Japonya’dan çok farklı. O nedenle gelecek hafta her şey değişecek. Ancak bu güzel. Oradaki fanlar her zaman mükemmel, Formula 1’e tutkuyla bağlılar, o atmosferi yaşamak güzel.”

Nico Rosberg: “Brezilya’yı seviyorum. Son derece etkileyici bir ülke ve özellikle Sao Paulo çok güzel. Genelde son yarış orada olduğu için yarış sonrası partilere katılırdık ama bu sefer farklı olacak. Yine de yarışmak için harika bir yer ve o nedenle heyecanla bekliyorum.”

Teknik açıdan Interlagos:
 
Kazuki Nakajima: “Interlagos zorlayıcı bir pist sayılır, çünkü çok tümsekli ve saat yönünün tersine dönüyor, ama gerçekten sürmesi çok heyecan verici. Geçiş için uygun yerler var, bu iyi çünkü kısa tur zamanı nedeniyle sıralamalar çok zorlu geçecektir. İyi bir sıralama turu geçirmek önemli. Doğru ayarları bulmak için cuma günü yapmamız gereken çok iş olacak, pistin yapısı nedeniyle sağlam bir mekanik denge sağlamalıyız. Yarışı heyecanla bekliyorum.”

Nico Rosberg: “Interlagos, gerçekten çok zevkli bir pist, içinde her şeyden biraz var; yükseklik değişimleri, her türden dönüş ve saat yönünün tersine akan bir yarış. Saat yönünün tersine oluşu pilotlar için değişik bir zorluk yaratıyor, özellikle boyun kasları için. Geçen sene buradaki yarış bizim için çok iyi geçmemişti, starttaki yağış nedeniyle gerilerde kalmıştık. Umarım bu sefer iyi bir sonuç alırız.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir