Bob Bell İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Soru: Singapur’daki podyumdan sonra Suzuka’da şanssız bir hafta sonu yaşadınız. Suzuka’yı özetleyebilir misiniz?

Bob Bell: Puan almadan ayrılmamız kötü oldu. Fernando oldukça iyi ve agresif bir sürüş gösterdi ve 6 sıra kazandı. Sıralamada yaşadığımız problemler neticesinde 16. sıradan başlamamız en büyük problemdi.

Puan alamamış olsak da takım yine de çok iyi bir iş çıkardı. Başladığımız yere göre aldığımız sonuçtan yine de mutluyuz. Artık önümüzdeki yarışlara odaklanıyoruz, sıralamalar iyi geçerse performansımızın karşılığında puan alabileceğimize inanıyoruz

S: Takımlar şampiyonasında Williams’ın arkasında, BMW’nin önünde çok küçük puan farklarıyla bulunuyorsunuz. Son yarışlara yaklaşımınızda bunun bir etkisi var mı?

BB: Sanmıyorum. Her yarışa kazanma ümidiyle gidiyoruz, ya da en azından podyumda bitirmek istiyoruz. Yerimizi korumak için temel yaklaşımımızı değiştirmeyeceğiz. Sezonu diğer iki takımdan daha iyi bitirmek istiyorsak agresif bir yaklaşımla alabileceğimiz puanları yükseltmeye çalışmalıyız.

S: Interlagos hem araçlar hem de pilotlar için zorlu bir pist olarak biliniyor. Oraya iyi bir şekilde gitmenin sırrı nedir?

BB: Pilotlar açısından yorucu bir pist ve saat yönünün tersine dönüyor, bu da fiziksel açıdan bir zorluk yaratıyor. Araç açısından ise yere basma gücü ayarları üzerinde çok çalışacağız ve aracın dengeli olmasını sağlamaya uğraşacağız. Dengeli bir araç pilotlara güven verir. Ayrıca pist deniz seviyesinden 800 metre yüksekte. Bu da motorun gücünü etkileyen bir faktör. Optimum motor ayarlarını yapmak için çalışacağız.

S: 2010 sezonunda Robert Kubica’nın Renault ile yarışacağı açıklandı. Renault’nun beklentilerini karşılayacak en doğru pilotun Robert olduğuna karar vermenizi sağlayan faktörler nelerdir?

BB: İlki ve en önemlisi, Robert’ın çok hızlı ve istikrarlı bir pilot olduğunu kanıtlamış olması. Ayrıca asla vazgeçmeyen bir savaşçı, bu da Renault takımının karakterine oldukça uygun. Robert, başarı isteği ve liderliği sayesinde takımı daha ileriye götürecek motivasyonu olan bir pilot. Son olarak, kişisel bağlamda takımla anlaşabilecek bir yapıya sahip olan çok iyi bir insan.


Yorumlar

  1. düzgün bir adama benziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir