Williams Pilotları İspanya’dan Mutlu Ayrılıyor

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 sezonunun 5. yarışı olan İspanya’da 4 ve 6. olan Williams pilotları Valtteri Bottas ve Felipe Massa takım adına kazandıkları güçlü puanların ardından oldukça mutlu.

Yarışa 4. sıradan başlayan Bottas, yarışta en büyük olayın Raikkonen’i arkasında tutmak olacağını söylemişti ve aynen öyle oldu. 6. sıradan başlayan Massa ise 9. sıradan başlayıp 6. oldu. Böylece Williams İspanya’dan 20 puanla ayrıldı ve takımlar şampiyonasında 3. sırasını korumuş oldu.

Bottas “Ferrariler’i art arda ikinci kez ayırmak iyi bir şey. Ve takım için bir kez daha güçlü puanlar kazandık.”

“Lastik ömrü beklediğimizden iyiydi ve sonuç olarak 3 pit stoptan 2 pit stopa döndük. Takım için bu iyi bir stratejik hamleydi çünkü böylece Raikkonen’i arkamda tutabildim.”

“En büyük olumlu şey ise liderlere en yakın yarışımızı çıkarmış olmamız. Bu bana büyük umut verdi çünkü güncellemelerle aracın performansını geliştirebileceğimizi gösterdik.” dedi.

Massa “Takım için çok iyi bir yarıştı. 20 puan kazandık ve Ferrari karşısında çok şey kaybetmedik. Aynı zamanda Red Bull karşısında çok puan kazandık. Bu şampiyonadaki pozisyonumuz açısından gerçekten önemliydi.”

“Kimi ile uzun süre mücadele ettim ve bu durum lastiklerim için kötüydü. Ekstra aşınma nedeniyle bugün 3 pit stop yapmam daha iyiydi ancak öyle olunca diğerleri çok uzağımda yarışı tamamladı.”

“Ferrariler’den birisini geçmeyi başardık böylece onlarla rekabet edeceğimizi göstermiş olduk. Şimdi sırada Monaco var ancak orası aracımız çok çok farklı bir test olacak.”  dedi.


Yorumlar

“Williams Pilotları İspanya’dan Mutlu Ayrılıyor” için 5 yanıt

  1. Bu Mercedes motoru çok iyi geliştirmiş. Zaten FIA’dan yardım aldıkları ortaya çıkmıştı. Bence Mercedes ile Ferrari yarışları değil Williams ile Ferrari yarışları izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz. Ferrari’nin işi çok zor bu sene.

  2. bottas tebriği hak ediyor.
    pistin 2.hızlı aracına karşı böyle savunma..
    gerçi arkadaki vettel olsaydı durum farklı olurmuydu yorumsuz..

    gerçek şuki buz adam kendine göre tek yönlü geribildirimle üretilen araçla bu gün resmen cebelleşip durdu

    sürmek denemez seyredilen hali ile.

    pistin en hızlı 2.takımı ile 5.lik ise tarif edilemez başarı.

    1. gerçi arkadaki vettel olsaydı durum farklı olurmuydu yorumsuz..

      geçişin daha müsait olduğu bahreynde gördük vettel bottas mücadelesini. izlemediysen aç da izle bahreyn yarışını.

    2. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Sen Gp2 ya da Formula Renault yarışlarını felan izle istersen. Hamilton’ın tur başına 1 saniye hızlı aracıyla Vettel’i pist üstünde geçemediği yarışta daha zayıf motorla Kimi’nin geçmesini beklemen daha önce hiç İspanya Gp izlemediğin izlenimi veriyor. Yarışta ilk üç takım arasındaki geçişler lastik farklarıyla oldu sadece. Ham Kimi’yi geçerken yeni lastiklerle geçti. Kimi Massa’yı daha yeni lastiklerle geçti.. Benzer lastiklerle önde geçiş olmadı. Pistin yapısı bu. Zaten böyle pistlerde niye yarış yapılır anlamıyorum. Sıralama yapıp puanları versinler olsun bitsin..

  3. mercedes motorunda acayip birşey var anlamadım gitti aynısı bahreyn de vettel bottas mücadelesinde de oldu burda da raikkonen ile oldu pistin tüm bölümlerinde farkı kaptıp yaklaştı kimi ama son virajda düzlüğe çıkarken hızlanma bölümünde bottas dehşet bir şekilde uzayıp gidiyordu drs bile fayda sağlamıyordu … bu motorda garip bişey var vites oranlarıyla alakalı olabilir mi diye de düşünüyorum ama bu kadar olmaz … fark kapandı tam drs ile geçer derken son virajdan sonra düzlükte williamsa yaklaşamadık bile bahreynde de vettel şu motor güncellemesi gelse bir an önce de baksak … bu motor güncellemesi de ispanyadan kanada ya atladı acaba istediklerini yapamıyorlar mı süreyi uzatıyorlar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir