Raikkonen: “Ferrari İçin Yarış Performansından Feragat Ettim”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 5. sırada tamamladığı İspanya GP’de takımı Ferrari içi yarış performansından feragat ettiğini söyledi.

Ferrari bu hafta sonu İspanya’ya bir çok yeni parça getirdi ancak dün çıkan haberlerde Raikkonen’in eski ayarlarda yarışmak istediği söylendi.

Raikkonen “Dünden beri iki farklı araçla pitse çıkarak çok şey öğrendik ve artık her şeyin daha dengeli olacağından daha eminim.”

“Açıkçası testlerde pite gelip ayar değişikliği yaparsınız. Ancak pistte aynı anda iki farklı araçla olursanız farklı şeyler öğrenirsiniz. Dün risk almaya hazırdım ve biraz kendi performansımdan ödün vermiş oldum. Eğer daha fazla şey öğrenirsek ve bilgi edinirsek bunun bize faydası olur.” dedi.

Mercedes’le olan fark için Raikkonen “Açıkçası ben kendi yarışımı çıkardım. Bazen onların arasında ne olduğunu görebiliyordum ancak görünen o ki bazı yarışlara göre daha uzaklardı.”

“Bu pist tüm hafta sonu boyunca zordu ve muhtemelen bizden daha fazla downforce gücü ile motor gücüne sahipler. Bu yüzden bu tür koşullarda kolayca büyük fark, normalden büyük fark olabiliyor.”

“Bu tip yarışlardan birisiydi bu yüzden gelecek yarışlarda neler yapabileceğimize bakacağız ancak bu hafta sonundan çok şey öğrendiğimizi ve araçta iyi şeyler olacağını düşünüyorum. İstediğimiz gibi olmadı ancak yine de felaket değildi. Nerede gelişebileceğimizi biliyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari İçin Yarış Performansından Feragat Ettim”” için 17 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Raikkonen’in geçen günlerde yaptığı amacım Vettel’i yenmek değil Mercedes’leri yenmek demecinin bir görüntüsü. Bugün Vettel ile savaşmaya gerek olmadığını biran önce aracın geliştirilmesi gerektiğinin bir sonucu.

  2. Geçen sene bu yapılsa kıyamet kopmuştu burada

  3. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Kimi, Finli diilde, Aborjin miş meğer

  4. Yeni Massa’mız hayırlı olsun mu diyeceğiz şimdi?

    Ben mi bir şeyleri kaçırıyorum?

    1. bence hiçbir şey kaçırmıyorsun. durum aynen böyle.

  5. Kobay olarak kullanıldım demiyor da………
    Yahu bu kimi fanlarına ne oldu böyle.Şimdi Alonso olsaydı güncel parçaları ona taktılar Mercedeslerle savaştırdılar , Eskileri Raikkonen’e taktılar Williams ile savaştırdılar. diye bağırıp dururlardı. Ah santander ah diye feryat ederlerdi.

  6. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Benim anladığım Ferrari, güncellemelerin ne kadarı işe yarıyor ne kadarı yaramıyor bunu net olarak tespit edebilmek için Vettel için güncel, Kimi içinse sezon başındaki paketle yarışa katılmış,

    Teknik verileri elbet değerlendireceklerdir. Lakin bir gerçek var ki ne eski ne de güncel paket sert lastikler bakımından işe yarıyor. Lastik hamuru sertleştikçe maalesef Ferrari ile Mercedes arasındaki makas gittikçe açılıyor. Bu sezonu zaten geçtim de, umarım gelecek sezon için bunun da çalışmalarına başlarlar…

  7. Bırakın sidepodları ön kanat bile kış testlerindeki ön kanattı. Aracı resmen kış testlerindeki seviyesine çevirmişler. Herhalde Raikkonen eski pakete geçelim derken Bahreyn’i kastetmiştir yani, Jerez’i değil. Takım muhtemelen böyle bir şey talep etti, Raikkonen de tamam dedi. Beşinciliğe dua etsin.

  8. mazeret listesine bir eklenti daha..)

    gördük bottasın arkasındaki hallerini..

    bu sene anlaşma zor gibi.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Ne halini gördün? Bu pistte geçiş kolay mı hele 15 turluk lastiklerle? Her RAİ haberinin altına yorum atmayı iyi biliyorsun. Pilotun gibi çok ve boş konuşuyorsun.

    2. Saçma sapan yorumlar yapma görmedinmi drs ile bile yetişemiyordu williamsa hey Allah’ım ya

  9. OtonomAktor avatarı

    daha dün aracın güncellemelerden sonra iyi olmadığını düşündüğünden kendi isteğiyle eski pakete döndüğünü söylememiş miydi rai? niye şimdi feragat ettim filan diyor?

    1. takımla beraber bu kararı aldık demişti … ama ben takımın bunu kimiden istediğini düşünüyorum he vettelle ne fark vardı dersen tempo olarak vettelden iyiydi yine ama sıralamada iş bitti malesef 🙂

  10. Şimdi tam olarak anlayamadım. Raikkonen yeni güncellemelerden memnun olmadığı için mi eski ayarlara döndü yoksa yeni araçla eski araç arasındaki farkları ortaya koymak için mi?

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Ikincisi. Tabi bu dedikleri dogruysa.

    2. burda bazı arkadaşlar bu kararı raikkonenin aldığını söylediler ben twitterda takımın bu kararı aldığını okudum sıralama sonrasında kimi bu kararı takımla birlikte aldığını söyledi yani bu 3 farklı durumdan hangisi acaba 😀

      1. Sidepodlar bile farklıydı vettelde, test pisti barcelonada test yapıldı yine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir