McLaren: "Ferrari'yi Geçmek Önemli"

yazar:

kategori:

Kış testlerinde gridde gerilerde yer alan McLaren, sezon içinde ciddi gelişim gösterdi ve şu anda yine sezona pek parlak bir giriş yapamayan Ferrari’nin 2 puan gerisinde 4. sırada. Woking kökenli takım, Macaristan ve Singapur’da da damalı bayrağı en önde geçendi.

Takımın geçen iki senenin bu dönemlerinde şampiyonluk yarışında olmasına rağmen Lowe, üçüncülük için Ferrari’nin geçilmesinin küçümsenmemesi gerektiğini düşünüyor.

Lowe: “Bizim için bu çok önemli. Açıkçası şampiyon olmak isteriz ama şu an açık ki bu mümkün değil. 4. olmak yerine 3. bitirmek, takım açısından en azından (podyumun) bir basamağpında yer almaktır.”

“Ama ayrıca hayat boyu rakibimiz olan Ferrari’yi yenmek, prestij ve mühendislerimiz arasındaki kıvanç açılarından çok önemli. Takımlar şampiyonasında son iki senedir bizi geçiyorlar ve bu sene ulaşmak için bu bizim için önemli bir nokta”

Ferrari daha önceleri yaptığı açıklamalarda 2009 aracının gelişimini bırakıp bütün kaynaklarını 2010 üzerine yoğunlaştırdıklarını belirtmişti. McLaren ise MP4-24 üzerine çalışmaya devam etti.

Lowe, Ferrari’nin bu kararı karşısında şaşırdığını belirtti ve McLaren’in bu sene başardıklarının 2010’da kendilerine fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Lowe: “Bana çok garip bir açıklama gibi geldi. Çünkü gerçekten Formula 1 ‘de gelişim devamlıdır.”

“Ve özellikle de pist testlerinin olmamasıyla yarışlardaki Cuma antrenmanları, o yarış için olsun veya bir sonraki sene için, yeni parçaları görmek adına sizin başlıca fırsatınızıdır”

“Yarışa yeni parçalar getirmeyi sürdürdük, fabrikada gelişime devam ettik. Bir seneden diğerine gelişim, dijital değil analog bir süreçtir. Bu yüzden aktarma yapıyoruz ve olay, ne oranda aktarma yapabildiğimizdir. Bu aktarmanın sonuna yaklaşıyoruz ve Ferrari’nin, yoğunluığunu %100 değiştirmesini o kadar erken açıklaması şaşırtıcı”

Lowe, üçüncülük mücadelesinin şu anda açık olduğuna ama Brezilya ve Abu Dhabi için McLaren’in Hamilton-Kovalainen kombinasyonunun, Ferrari’nin Raikkonen-Fisichella ikilisinden daha fazla puan toplama potansiyelinin bulunduğuna inanıyor.

Lowe: “Bu başarılabilir. Şu anda 2 puan gerideyiz. Bununla birlikte hepimiz biliyoruz ki iki yarış kala her şey olabilir. Toyota’yı da gözden kaçırmıyoruz, şu anda 5. durumdalar ve sadece 10,5 puan gerimizdeler, yani hâlâ tehditler”

“Biz biraz avantajlıyız, çünkü Ferrari, garajlarında Fisichella tarafından biraz sıkıntı çekiyor. Eğer iki pilotmuzla da puan toplayabilirsek fark yaratmak için bu önemli olacak.”


Yorumlar

  1. Emre Yılmaz avatarı

    Sadece Ferrarici olarak Kimiye teşekkür ediyorum. Podyum serisi vardı 4 yarışlık onun sayesinde ayakta kaldık. Bu arada McLarenler çok geride kaldılar Brezilya sıralama turlarında. muhtemelen üçüncülüğü koruyacağız. FORZA TİFOSİ

  2. eğer hala ferrari mclarenin önündeyse bu kimi raikkonen farkıdır. yoksa mclaren aracı açık ara çok daha iyi durumda…hoş bu sene ferrari hiçbir zaman iyi bir araç veremedi pistlere…dilerim kimi bundan sonraki hayatında adam gibi bir araçla yarışırsın…

  3. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Sonucta Gercek Olmayacak Birsey Degil… Potansiyelimiz Ve İyi Bir Aracimiz War Bizimde İstegimiz 3. Olmak :=)))

  4. arkadaslar neyi tartisiyorsunuz anlamadim.

    massa kaza yaptigindan beri mclaren – ferrari cekismesi = lewis – kimi cekismesi

    hem gelisim tamamen durdurulmaz, durdurulamaz. illaki ufak da olsa guncellemeler yapilacaktir, ancak oyle buyuk paketlerle gelmiyorlardir heralde.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kovalainen 2-3 puan da olsa takımına katkı sağlıyor Ferrari ne Fisichella'dan nede Badoer'den yararlanabildi Ferrari eğer gerçekten gelişimini durdurmuşsa Raikkonen her yarış mucizeler yapıyor demektir Ferrari'yi bu noktaya getiren Raikkonen'dir Mclaren'ında bana göre griddeki 3. hızlı aracıyla 3.lüğü alması gerekir ama Raikkonen'in gider ayak Ferrari'ye üçüncülüğü hediye edip ne kaybettiklerini eğer Mclaren'a geçtiysede ne kazandığını göstermesi gerekir

  6. 3. olmak ile 4. olmak arasında para bakımından ne kadar fark var? televizyon gelirleri nasıl dağıtılıyor? bilen bir arkadaş var mı?

  7. F1'de özellikle son yıllarda aracını geliştirmeyip yerinde sayıyorsan mutlaka gerilere düşüyorsun. Ufak değişiklikler, güncelleştirmeler bile büyük fark yaratıp senin ileriki performansını çok etkiliyor. F60 her ne kadar Ferrari yönetimi buna demeçleri ile karşı çıksa da, güncelleniyor ve gelişiyor.

  8. Peki McLaren'in yaşadıklarına ne demeli?? Almanyadaki Webberin Lewise teması valenciada kaçan 1.lik monzadaki 3.lük hepsi birbirinden degerli puanlardı işte bunları göz ardı ettigin için yarışları izlemediğini düşünüyorum.. elbetteki massa olsaydı ferrari daha güçlü olurdu 3.lük kesin garanti idi.

  9. Felipe olsaydı şuan 3. lüğümüz tehlikede olmazdı. Mclaren büyük ihtimalle 3. olacak.

  10. Mclaren rahat gececektir, Su an da en hizli ikinci ve ya ucuncu arac Mclaren`de, Ferrari ise en hizli bes ve ya altinci gibi. Arkadaslarin da dedigi gibi Rai hirsi ve tecrubesiyle baya puan topladi, ama 2 puan fark yetmeyecek Ferrari`ye..

  11. mc laren in ferrari yi gecmemem sansı yok . bence mc laren her 2 yarısta da podyuma cıkacak hıza sahip. ferrari ise sadece kimi nin hırsıyla yarısta o da zaten sadece herkesin dedigi gibi kimi yi baglıyor yoksa ferrari cephesinden ole acıklamalar gelmiyo hatta kimi nin iyi gitmesi hoslarına bile gitmiyor olabilir . ferrari aracı gelistirmekten vazgecti ama kimi kendini gelistirmekten vazgecmedi gordugum kadarıyla :))

  12. raşit özkal avatarı
    raşit özkal

    McLaren_ didem07 izliyorum ama macaristan gp de ferrari tek araçtı ondan sonraki 2 yarışta luca badoer yarıştı lucadan sonra fisicella yarıştı tabi bu yarışlarda bu iki pilot un halini sende görmüşsündür. yarışları izlemediğimi nereden çıkardın hala düşünüyorum??…

  13. Artık McLaren bence en hızlı ikinci-üçüncü araç; Özellikle Redbull tarzı araçların sorun yaşadığı pistlerde de neredeyse birinci araç! bu yüzden son iki yarışta bir aksilik olmazsa Ferrari'yi geçeriz derim.

  14. Kiminle geçeceksin Ferrari yi altı yarıştır yarışmayan Massa ile aynı puanda olan Kovalainen lemi?Hala da bu adamın arkasında durma gafletinde bulunuyorlar…Kovun gitsin,Montoya yı çekirdek gibi harcayan takım Heikiye kıyamıyor,Hayretki ne hayret…

  15. raşitin iki pilot yorumuna katılamayacağım ama gelişimi durdurulmuş bir araç kısmını destekliyorum.tabi şöyle bir durumda söz konusu ferrari gelişimi durdurduktan sonra mclarendeki sıçramada dahada hız kazandı.

  16. raşit özkal yorumuna bakılırsa yarışları hiç izlemiyorsun galiba???

  17. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    gelişim dursaydı,orada olamazlardı.
    Heikki bize avantaj sağlamıyor,Hamiltonın önlerde olması yetecektir. 2. olmaktan güzeldir 3. olmak 🙂 Kimi buna benzer birşey söylemişti.En azından bunu kaçırmayalım

  18. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Ben hala gelişimi durdurulmuş f60'a inanmıyorum.Gelecek seneye bu çok değişik araçlar görmeyeceğiz.Benzin depoları büyük olucak ve dengenin sağlanması içinse biraz değişiklik olucak gibi.Ama Ferrari gibi bir takım gelişimi durdurup 2010 sezonunun temeli olan 2009 yılını çöpe atamaz.Gözle görünen bir gelişim söz konusu olmayabilir fakat tamamen gelişimin durdurulması mümkün olmayan birşey bu sporun adı F1 gelişim olmadan burda başarı bekliyemessin.

  19. Sağolsun Kovalainen de Fisichella'yı aratmayacak performans sergiliyor, yazık. Yoksa çoktan McLaren Ferrari'nin önüne geçmişti bile.

  20. raşit özkal avatarı
    raşit özkal

    he he he siz iki pilot ile tek pilotlu ferariyi hemde gelişimi durdurulmuş bir f60 ı şimdiye kadar geçemediyeseniz oturup düşünmeniz lazım????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir