Coulthard "Button'ın Şampiyonluğu F1'i Canlandırır"

yazar:

kategori:

Button, bu hafta sonu ilk 3’te yer alması ya da asıl rakipleri Barrichello ve Vettel’in kendisini geçememeleri halinde ilk Formula 1 şampiyonluğunu kazanacak.

Coulthard, aradaki farka rağmen Button’ın henüz şampiyonluğu garantileyecek kadar rahat olmadığını düşünüyor ancak İngiliz sürücünün şampiyonluğa yakışacağını söylüyor.

Coulthard “Jenson bunu başarmalı. Rubens benim arkadaşım ve onu yıllardan beri tanıyorum. Eğer o kazanırsa bu harika olur ancak eğer sporu düşünütsek Jenson daha iyi olur.”

“Daha genç olanın daha iyi bir görüntüsü vardır. Sporun şu anda iyi elçilere ihtiyacı var. O, bu sene çok fazla hata yapmadı.” dedi.

Ancak Coulthard, Barrichello’nun şampiyonluk mücadelesini Brezilya’nın sonrasına taşıyabileceğini düşünüyor.

Coulthard “Ben Brezilya’da paramı Rubens üzerine yatırabilirim. Burası onun kendi evi, o Stewart aracını ilk iki çizgiye koymuştu ve burada hep iyi gitti. Eğer burada iyi olmazsa şaşırırım.”

“Nasıl diyeceğimi bilmiyorum. Eğer Jenson Brezilya’da kaybeder ve Rubens kazanırsa bir anda fark 4’e düşecek ve bu sene olan tüm şeylerin ardından Button’ın kaybetmesi berbat olur ancak bunu kaybedebilir de.”

“2 sene öncesini hatırlayın, Kimi Raikkonen 17 puan geriden gelmişti.” dedi.

Red Bull’un şampiyonluk şansı için konuşan Coulthard “Eğer son yarışa kadar giderse Brawn’ın Red Bull’a göre avantajı daha fazla olacak.”

“Ancka Red Bull’un Singapur için gelişimi oldu. Sebastian pitten geçme cezası almasaydı – ki orada normalden hızlı değildi, sadece viraja farklı çizgiden döndü – yarışı kazanabilirdi. Lewis Hamilton adil bir şekilde kazandı ancak o gün en hızlı araca sahip değildi.”

“Brezilya’yı ise daha çok Brawn GP’ye uygun bir pist olarak görüyorum ancak bu sene her şey çok yakın oldu ve tahmin etmek zor.” dedi.


Yorumlar

  1. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Coulthard boş konuşuyor.

  2. değişen kurallar sayesinde ilk 7 yarışta kazanılmış bir şampiyonluk, f1 tarihinde ikinci pilot denildiğinde ilk akla gelen isim olan takım arkadaşının bir çok yarış gerisinde kalmış bir şampiyon, tebrikler tabi..

  3. "Ben Brezilya'da paramı Rubens üzerine yatırabilirim. Burası onun kendi evi, o Stewart aracını ilk iki çizgiye koymuştu ve burada hep iyi gitti. Eğer burada iyi olmazsa şaşırırım"

    İstatistiklere bakarsak Barichello Brezilya'da pek başarılı değil. Yarış dışı kalma nedenleri mekanik sorun konusunda yoğunlaşıyor. Ayrıca Coulthard'In bahsettiği yarış 1999 sezonuna ait.

    Kim şampiyon olursa olsun pistte Hamilton, Alonso, Raikkonen'ın ardından 4 tane şampiyon pilot olacak. Hill, Schumacher, Villeneuve, Hakkinen'li 99 sezonundan sonra ilk defa olacak sanırım.

  4. katılmıyorum. buton çok taraftarı olan bir pilot değil. brawn da geçen sene beşiktaşın şampiyonluğu gibi en önemli adayların çok puan kaybetmesiyle bir anda öne geçti. son yarışlarda aldığı puanlarla gelecek sene şampiyon adayları arasında bile zor kalır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir