Mosley, Emekliliğin Ardından Spordan Uzak Duracak

yazar:

kategori:

Mosley, ilgililere yolladığı mektupta “Yerime gelecek olan kişi ve takımına gelecekte en iyisini diliyorum. Ben, FIA ve yardım kurumundaki üyeliklerim ile yeni FIA yönetiminde en az seviyede bağlantıda kalmak istiyorum.”

“Eğer özellikle istenirse tavsiyelerde bulunacağım. Artık emekli olup yaşamdan keyif alma zamanım geldi.” dedi.

Hem Todt hem de Vatanen, başkanlığa gelmeleri halinde birçok konuda değişikliğe gideceğini açıkladı ancak Mosley, özellikle harcamalar ve güvenlik konusunda yaptıklarının oldukça başarılı olduğunu düşünüyor.

Mosley “Başkanlığımız ilk zamanları olan 1994’te Ayrton Senna ve Roland Ratzenberger’i kaybettik. Onların ölümü ile tüm motor sporlarında güvenlik konusunda büyük değişime gidildi. Güvenliğin sürekli olarak yenilenmesi için araştırma gruvu kurduk.”

“Sonuç olarak boyun ve kafa korumasına gidildi, HANS sistemi, kaza kaskları, lastik bağlayıcıları, kurtulma için hücreler ve bir çok yenilik sporlara dahil oldu ve güvenlik konusunda büyük gelişme kaydedildi.”

“Bu gelişmelerin faydaları her yarış haftasonunda ve dünyadaki rallilerde yapılan toplantılarda görülebilir. Bu gelişim olmasaydı Suzuka’daki son yarış hafta sonu 1994 Imola gibi trajik olabilirdi.” dedi.

Mosley daha önce Todt’u desteklediğini açıklamasına rağmen FIA üyelerinin gelecek için doğru kararı vermede serbest olduklarını söyledi.

Mosley “FIA’nın benim yerime gelecek kişi ve takımını ne kadar zor ve karışık bir görev beklediğinin farkında olduğuna eminim. Seçim açık ve demokratik olacak ve sizlerin akıllıca seçeceğini biliyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. yorumları okudum. doğru… mosleyin etkisi var ama ne bileyim todt, mosleyden daha iyi olur gibime geliyor. gerçi f1 takibinde daha 4. yılının içerisinde olan 15,5 yaşında bir gencin (bu ben oluyorum) tahmini ne kadar doğru olur bilmiyorum ama içimden öyle geliyor.

  2. aman lütfen uzak dursun. rica ederiz. memnun olduk bunu dediği için. 🙂

  3. 1994'teki o elim haftasonundan sonra yaptıkları takdire şayan. Şu anda pilotlar inanılmaz kazaları yara almadan atlatıyorsa bunda mosley'in etkisi çok büyük. Eski formula 1 de pilotlar nasıl koşullarda yarışıyordu görmek için roger williamson, riccardo patrese, tom pryce, gilles villeneuve, ronnie peterson gibi isimlere bakılması yeterli. her ne kadar bazı konularda kendisine sövsek de işini iyi yaptı.

  4. fakat enteresandır bu adamlar böyle kazalardan sonra iyileşince hemen nasıl tekrar ürkmeden aynı neticelere ulaşıyor. bence farkları burada bu adamlar hakiki profesyonel. ben 92 de kısıklıdan millet bahçesine doğru gece ikide rampa aşağı açmışım müziği zerrin özer çalıyor aynı hesap her yerde otuzbeşe bakla…az kaldı olduk takla…fren ler tutmadı. kaldırıma çıktık araç şaha kalktı. nasıl bir korku oluşmuşki bende belki bir yıl süratli araç kullanamadım. ben böyle bir kaza yapsam bırak araç kullanmayı arabaya bindiremezler beni.:))

  5. vega nitro sen m1chael dan da bilgilisin. vallahi bravo:) rekabetçi bir ruh var sende apocan massa dedi ya sende bir şey yazacaksın:)) kimin örneği daha ölümcül.? evet şaka bir yana senin örnek biraz daha ürkütücü…ama ben hala sauberle alakalı fikrimi değiştirmedim.:)) yani…

  6. Bu arada o seneleri izleyemedim ama Mika Hakkinen'in 1995'teki Mika Hakkinen Avustralya-Adelaide'de cuma antremanlarında yaptığı kaza oldukça ölümcüldü. Senna’nın kazasından 1 sene sonraki ölümcül bir kaza… 207mph ile giderken lastik sorunu yaşamış, şimdiki kadar güvenli olmayan lastik bariyerlere çarpıp ciddi bir şekilde yaralanmış ve soluk borusu tıkanmıştı Hakkinen’in (o zaman HANS olmadığı için pilotu başına çok büyük yük biniyordu). Araçtan hemen çıkarılan Hakinken trakeotomi denilen boyuna delik açma yöntemi ile soluk alması sağlanmış ve hemen acilen hastaneye kaldırılmıştı. Bu kazadan sonra F1’de güvenlik çalışmaları daha da hızlanmış, Hakkinen ise 1996 sezonu başında piste tekar geri dönmüştü.

    Kaza ile ilgili videolar

    http://www.youtube.com/watch?v=XXhWM8tZE_E

    http://www.youtube.com/watch?v=pcKi0zSheD4

  7. massanınki görünmez kaza ondan evvelde genç bir çocuk öldü. videoyu izledim. şaka gibi…ama kader işte. bir nohut tanesine basıp düşüp ölen insan var. ölümünde hayırlısı…ne demiş şair…ölüm her aklına geldiğinde ahu vah edip inleme bu haline tanrıyı incitmiş olacaksın…ecel kapını çaldığı zaman evi telaşa verme o geldiği zaman sen gitmiş olacaksın…

  8. FIA'nın ve F1 adamlarının modern zamanlardaki, 94'ten itibaren, yaptıkları çalışmalar takdire değer. Robert Kubica 2007 Kanada'dan sonra, Timo Glock 2008 Almanya ve 2009 Japonya'dan sonra hala hayattalar ise bu güvenlik önlemleri sayesinde. Stewart, Mosley ve Ecclestone gibi insanların F1'i bu güvenlik seviseyine ulaştırmaları çoğu zaman hatırlanacak.

  9. formula 1'de olmadı, belki de en yaklaşan isim massa oldu ancak olmadı.

  10. 1994 san imola…kara pazar…cuma günü barichello ağır bir kaza geçiriyor. cumartesi sıralamalarda ratzenberger yaşamını yitiriyor. pazar günüde senna…bu ölümlerden sonra ölen oldumu acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir