Hamilton: “Alonso, Schumacher ile Aynı Yeteneklere Sahip Ancak…

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Ferrari’den McLaren’e geçme kararı alan eski takım arkadaşı Fernando Alonso’yu değerlendirdi.

2007’de McLaren’de takım arkadaşlığı yapan ikili sıkıntılı bir dönem geçirdi. Hamilton şu anda Mercedes adına şampiyonluk mücadelesi verirken Alonso eski takımı McLaren’e döndü ve sıkıntılı yarışlar çıkarıyor.

Hamilton “Kararınızı kendiniz veriyorsunuz ancak doğru zamanda doğru yerde olmanız lazım. Michael Schmacher 7 kez şampiyon oldu ancak Alonso’yu yetenek açısından onunla aynı seviyede görüyorum.”

“Kararını kendisi verdi ancak Ferrari’nin şu anki haline, neler yaptıklarına bakınca anlaşması varken ayrıldığı için durup ‘Aman Tanrım’ diyorsunuz.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Alonso, Schumacher ile Aynı Yeteneklere Sahip Ancak…” için 46 yanıt

  1. Hamilton yine sinirlendirmiş bazı ergenleri.O bir şampiyon,sizler ergen.Aranızdaki fark.O bilmiyor,sizler biliyorsunuz.Belkide çoğunuz bebeyken, bu adamlar şampiyonluk için yarışıyordu.Neyi kimi eleştiriyorsunuz?Yorumlar eğlendiriyor))))

  2. bazı arkadaşlar schuminin kim olduğunu unutmuşlar galiba pistlerde göremeyince …

    https://www.youtube.com/watch?v=wqAmZMV3CcA

    1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
      SCUDERİA FERRARİ

      sennayla pole sayısı eşitlendikten sonra emeklilik kararını vermiş vay be.pole sayıları eşit olsaydı daha anlamlı olurdu kanımca belki de öyle istemiştir.

  3. şimdi öncelikle griddekileri toplasan schumi etmez … hamiltonu severim ama burada resmen sıvamış … altındaki arabanın gelişimine katkı sağlamış bir adamı alonsoyla kıyaslıyorsun ? monacoda bazı bölümleri tek elle süren adamı kıyaslayacaksan sennayla kıyasla hakinenle kıyasla alonso kim ? sen kimsin ? schuminin arkasında ağladığın yarışları unutmadık lewis bey … 43 yaşında monacoda polü alan adamı o yaşa gelince aynısını yapabilirseniz kendinizi veya bir başkasını kıyaslayın o adamla eminim şu anda yataktan kalksa o mercedesle polü sana bırakmaz hamiltoncum o yüzden bu kıyaslamayı yapmamış sayıyorum yoksa bunu yapan adamın aklından şüphe ederim … shumi kim siz kim … kimi için bunları desen eyvallah derim veya başka pilot için ama schumi ile alonso aynı yetenekte dersen adama ohaa çüş derler motorun sesinden sorununun neresinde olduğunu anlayan adam bu (bunu serhan acarın sitesinde okumuştum sallamıyorum) neyse hamilton gerek yok böyle açıklamalara …

    https://www.youtube.com/watch?v=RMjuWAcaiow

    https://www.youtube.com/watch?v=-5Fjh8axr8o

    1. Yalnız bu videodaki savunma Bottas-Rai kapışması gibi olmuş. Mercedes’in düzlük hızı DRS siz bile süper. McLaren DRS yi açsa bile aynı hıza geliyorlar gibi bknz dk 2.45 – 3.05 başka noktalarda da bu tarz bölümler var. Ha savunmasına iyi savunmuş. Orası ayrı ancak düzlük hızı çok iyi olan Mercedes i Monza gibi bir yerde bir kaç tur içinde geçtiniz geçtiniz sonrası zaten kirli hava ve ufalanma.

  4. şu açıklamayı yaparken kendisini hem schumacher hem alonsodan üstün gördüğüne adım gibi eminim. yav arkadaş kendini alonso ile kıyaslarsın üstün görürsün kabul edilir veya edilmez fikir ayrılıkları olur kimi hamilton der kimi alonso der de yani schumacher mi? formula 1 pilotu olmak en çok yetenekle alakalıdır bence ama verilen demeçler, yapılan hareketler, yarış içerisindeki telsiz konuşmaları pilotların karakteri benim gözümde en az yetenek kadar önemli. her ne kadar gridin en yetenekli belki 3-4 pilotundan biri de olsa son derece karaktersiz bir adam olduğunu düşünüyorum sizin kara oğlanın.

    1. karakter analisti değilim fakat ben Lewis’in kimseye kasten çarptığını görmedim keza adam öldürmeye teşebbüs ettiğini de görmedim. örnek verirken biraz tutarlı olmakta gerekir diye düşünüyorum. ayrıca alonso eğer 5 sene Ferrari’de dominant olsaydı bugün Schumacher’den daha üstün diyecek yarım milyon insanda türerdi. Vettel’e bakıp Schumacher’i veya Fangio’yu görenlerin olduğu yerde, Alonso’yu bu seviyede görmüş ki bence daha mantıklı.

      1. bu arada şunuda belirteyim. Alonso’yu zerre sevmem. McLaren taraftarlığımı bile sayesinde yarım olarak yapıyorum. ama adam doğru araçta olmayı becerebilseydi, bugün 5 şampiyonluğu olurdu. yani çokta zeki bir pilot olduğunu düşünmüyorum. araçtan maksimumu almak farklı, doğru zamanda doğru araçta olmak çok farklı şeyler.

        1. Alonso f2004 avatarı

          Kardeşim ben alonso fanıyım. 98 den beride f1 i takip ederim pek yorum yapmam burada okumayi yeğliyorum. Alonso faniyim Ama schumacherle alonsoyu kiyaslamak harbi hadsizlik. Schuma

      2. kimse Vettel’e bakıp Schumacher yeteneğinde olduğunu söylemiyor, takım içerisindeki disiplinli davranışları ve insan ilişkileri anlamında benzetiliyor daha ziyade. Bence Alonso, hem Vettel hem Hamilton’dan daha iyi bir pilot. Lewis taraftarlarının ortak özelliği objektif olmamaları zaten. yaptığınız açıklama şaşırtmadı.

        1. Lewis taraftarlarının ortak özelliği objektif olmamaları zaten

          bu sözün üstüne söylenecek bir laf yok aslında. fakat, karaktersiz olduğunu düşündüğün bir insana karşı vereceğin örnek karakter timsali bir örnek olmalıydı. haklısın ben objektif değilim. sen objektifsin.

  5. 2006 da Schumi karşısında takım beni desteklemiyi diye ağlayan birini hatırlıyorum..bir de 2011 di sanırım monza da Schumi nin arka kanadında ağlayan birini hatırlıyorum…şaka gibi.

  6. Sürüs zorlugu açısından ciddi yetenek isteyen kosullardan biri olan yağmur altında gene monaco gibi pilotaj kosullarının öne çıktıgı kosullarda Schumacher in ölüsü yeteneksel olarak tüm olumsuz araç faktörlerine rağmen ben burdayım dedi ve yanına kimseyi sokmadı.Bana göre tüm kariyeri boyunca Schumacher in yaptıkları yeteneksel anlamda Schumacher ve digerleri diye ayrılacak kadar net dir.Aynı kosullarda o kötü araçta mevcut iki pilotunda bu zorlu kosullarda hiç bir sey yapamaması zaten her seyi açıklıyor.Schumacher in ikinci geç kariyerindeki problemi yeteneksel degil istikrar problemiydi bu da normaldir kimse 20 sene zirvede kalamaz.

  7. bu şuna benziyor cimbom uefayı super kupayı aldı biz de onları yendik o zaman biz şampiyonlar şampiyonuyuz… fenerli kafası 🙂 [97-98 den önce fenerliydim]

    eh kariyeri yönetmek, doğru zamanda doğru yerde olmak, liderlik etmek, abilik yapmak, ismini ağzını yönetmek-kontrol etmek, son turda lastik-duvara patlatmamak, biriyle devamlı çarpışan arabacılık oynamamak, parayla değişmemek, sevgili-ana-baba gitti diye yarışlardan olmamak (al sana Kenan örneği dibimizde), kardeşle kavga edildi diye ayarı kaçmamak vs vs de yetenek…. 😀 özel tüzel fark etmez.

    iş totallere bakacaksa ispanyol boğasının, üzerine amerikan style batmamış ingilizden fazlaları var da an gelince işler öyle yürümüyor malum.
    🙂
    2 sinin de daha çook odun ekmeği yemesi lazım yada fırın odunu. 😛

  8. Gelsin Bro (Alonso) Mercedese deseydin ya kaytan bıyıklı Dieter amcaya.
    İkinizin mücadelesini her yarış izlemek büyük zevk olurdu.

  9. Hami Alo’ya takmış durumda 😀

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Adam alonso schumayer kadar yetenekli dedi millet adamın pilotajına girmiş nerden nereye 😀 Tama boş konuşuyor bazen hamilton da yetenekli sağlam pilot 🙂

  11. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Massa’da Alonso’nun Schumi’den daha zeki oldugunu soylemisti. Bence Schumi, Alonso ve Hamilton, Senna’dan sonra F1’e gelen en buyuk yetenekler. Bu adamlarin kiymetini bilmek lazim. Tabi bir de Hakkinen gercegi var. Onu da o donemi izleyebilmis ve o donemi yakindan bilen ustadlarin ve abilerimizin degerlendirmesinde fayda var.

    1. Daha zeki mi? Benim anımsadığım kadarıyla Massa, Alonso’yu daha zorlu rakip olarak gördüğünü söylemişti.

      Ki bunu söylemesinin sebepleri de (anlayabilene) ayyuka çıkıyor. Bir ara yine bu söylemden bahseden bir şahsa açıklamıştım.

      2006 Schumacher & Massa takım arkadaşlığı ile, 2010-2013 Alonso & Massa takım arkadaşlığı arasında devasa rakip yaklaşımı, mücadele ve psikolojik farklar var. Felipe’nin çok akıllı bir adam olduğunu düşünmüyorum. Keza olmuş olsaydı, ona sürekli destekte bulunan (2006) Schumacher’i, tam tersi durumda (rakip bellemesi) neler olacağını anlayabilirdi.

      Ki istese, Massa takımdan kovulur, Kimi & Schumi kadrosu yaratılırdı. Schumacher’in Massa’ya yaptığı abiliği bu devirde göremezsiniz. Yine istese, takım ortamında öyle bir psikolojik baskı kurardı ki, Massa’nın gaza basarken ayağı titrerdi. Schumi’nin o yıl Massa’ya aşıladığı öz güvenin haddi hesabı yok.

      Gelelim 2010’a, gayet açık ve net, Alonso’nun gözü kara, Massa’nın gözü kara. Direkt olarak muharebe ortamı…

      Massa’nın o söylemi sürekli, bu tarz mukayese haberlerinde anektod olarak gösteriliyor, onun hiç bir yükümlülüğü yoktur. İzleyenler işin içinde olanlardan daha iyi görüyor, geçilsin o işler. Burada ne büyüklerimizi gördük, bir çok pilotu münazaraya çıksa haşat edecek.

      Alonso’yu küçümsemiyorum, fakat Schumacher ile mukayeseye girildiğinde benim konuşacak çok şeyim olur. Yıllarca o adamı izlemiş, izleyemediği yılları da detaylıca araştırmış biri olarak, size sayfalarca analiz yapabilirim.

      Schumacher’de dahil herkesin artısı ve eksisi vardır.
      Fakat bu zıt kutupların pozitif baskınlığının diğerlerinden ötede olan 2 adam tanır bu tarih, isimleri ”S & S” diye yazılır.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Daha zeki dedi. Hatta YouTube’da video’sunu da vardi ama bulamadim.

        Acikcasi Schumi’yi ve Alo’yu kiyaslamadim. Yorumunuz da katilmadigim noktalarda var ama keske alinip, bu kadar uzun yorum atarak kendinizi yormasaydiniz. 🙂

        1. Massa Schuminin Ferrarideki son senesinde bir nevi bayrağı teslim aldığı için ve Schuminin zaten 1. pilot olduğunu kabul ettiği için psikolojik anlamda çok zorlanmadı. Ama Alonso döneminde çok enterasan şeylerle karşılaşmıs olmali ki böyle birşey söylemiş.

    2. nekadar zeki olduğunu gördük alonun bu sene
      sadece pist üstünde iyi sürmek yetmez doğru zamanda doğru yerde olmak şans işi değil hissetmek çok önemli
      alo bu sene mantık yerine duygularını kullandı (ferrari açısından) kumar oynadı ve kaybetti

    3. O Bahsettin donemi yakinen izleyen biri olarak seni temin ederim, Hakkinen &Micheal cekismesi o jenerasyondan sonra hic bir pilot arasinda gecmedi…

      Her kapişitiklari yaristan sonra yarisin can alici tum noktalarinı analizini kameralar onde yapabilen, hic bir sekilde bir birlerine kin ile bakmayan, yapmacik hareketlerle birbirini tebrik etmeyen, kendi öz kardesinden bile daha fazla (Ralf) Hakkineni kendine ahbap edinen, haci abi nasil kulani aldim ( bizim mahalle agzi, onlarin ingilizce versiyonu daha degisik) diyebilen… Cok degisik duygulari bize yasatan kisilerdi…
      Hani komple pilot tabiri var ya, ozaman komple yarisan pilotlardi bu sahislar, herseyleri saydamdi, youtube de yuzlerce video var eskiye nazir biraz kurcalarsan bulursun, azda olsa degisik hisler uyandiracagi muhakkak..
      Birisi benim Heman’im digeride Batman:))

  12. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    schumacherin adını anarkeen destur çek. 2niz bir michael etmezsiniz.kaldı ki hep en iyi araçlarla şampiyon oluyorsun bi de görelim seni minardiyle caterhamla:D bakalım napıcan. alo en azından minardiyle yarıştı:D

    1. Schumi de Jordan ile Süper Aguri ile şampiyon oldu ya orayı es geçmişsiniz galiba. Bir söylemde bulunurken önce savunduğunuz tarafa bakmalısınız. Rai, Vet, Alo, Ham, But vs vs vs hangisinin aracı şampiyon olurken yavaştı?

  13. Hamiltoncuğum Seninle Alonsoyu toplasak Yine Bir Şumi etmezsiniz. Boşu boşuna kendini yorma.

  14. Alo bir sene daha bekleyebilseydi şimdi Hamilton böyle rahat rahat konuşamazdı. Mercedes bu kadar rahat olamazdı. James Allison adamı boşuna takımda tutmaya çalışmadı. Bu Alonso çok şanssız adam.

  15. Hamiltonun acısı Kanada dan başlıyor 🙂

    Schuminin onu nasıl rezil ettiğini dünya alem gördü.

    Hamilton sıradan bir pilot altında Mercedes yokken orta sıralarda dönüp duruyordu 🙂

    Yatsın kalksın Mercedes e pardon Schumiye dua etsin shirili karışım ve araç gelişiminde bugünlerde yarışlar kazanıyorsa onun attığı temel sayesindedir.

    Birde Alonso-Schumi ile aynı mı?

    Ahahaha gülüyorum sadece her dönemin bir sonu vardır oda Alonsoya denk geldi hepsi bu Buttonada Raikonen e veya başka bir pilotada denk gelebilirdi 🙂

    1. ’07-’08 sezonlarını izle ’09 daki yavaş McLaren ile izle yetmezse ’06 GP2 ye bakarsın

      1. Baktım bir şey göremedim 🙂

        Ama dur belki bunlar hatırlamana yardımcı olur.
        https://www.youtube.com/watch?v=L1Wcch5nR-g

        (Yanındaki maldonadoyu göremeyen hami)

        https://www.youtube.com/watch?v=3GKdWoHVqLI

        (Öndekini biçen Hamilton)

        https://www.youtube.com/watch?v=IbSL8edgC3Y

        (Pitte çarpışan araba oynayan hamilton)

        Hulkenberg in yarışını mahveden Hamilton 🙂

        Bunlar Mclarenin yavaş olduğu zamanlar 😀

        Şampiyonluk ve geçiş konularında bir fırın ekmek yemesi lazım.
        Baskıya dayanamayan bir pilot kendisi.
        Diyorum ya hızlı araçla şampiyon olmak kolay 🙂

        Aman hızlı olsun karaoğlan yavaş olunca 22 aracın 15 i yarış dışı kalıyor 🙂

        1. Eline sağlık troll kardeş, bilmediğim ya da bilip de ne zamandır izlemediğim videoları izleme imkanı buldum. Diğer pilotları da kötülemeni dört gözle bekliyorum.

  16. Onu geç Hamilton, çok ince konuşuyorsun aslında demek istediğin şey belli, kendini Şuminin önünde görüyorsun aklınca, ikiniz bir olsanız bir Şumi etmessiniz.

    Böyle konuşmalar da pilotlara yakışmıyor, bunu özellikle sen Çok yapıyorsun.Günümüz F1 yetenekten çok teknik barındırıyor.Burada yarışan tüm pilotlar çok yetenekli, Ancak 2009 ile başlayan yeni devirden sonra F1 yarışın Geri plana atıldığı bir döneme girildi.

    Eskiden pilotlar Son hız gider, neyi var neyi yok ortaya dökerdi.Yarışta birçok hata görürdük, Şimdi 17 yaşında bir çocuk gelmis mukemmel iş çıkarıyor hata yüzdesi Çok küçük.Yarışta kimse Son hız gitmiyor zaten, dolayısıyla yeni dönemde akıllı ve çalışkan pilotlar yetenekli pilotlardan daha fazla iş yapıyor.

    Sonuçta eski pilotlar ile yeni nesil pilotlar çok farklı zamanların yarışçılari.İki dönem karşılaştırılamaz.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1hep boş muhabbet yapıyor böyle şeyler de.

    2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      İnce’yi sezmişin ihtiyar. Tebrik ediyorum seni.

    3. Alonso yeni pilot mu güldür me? Konu alonso ve şumi,şumi ve yeni pilotlar değil sen herhalde alonso’yu 2010 dan beri izliyorsun.Hamiltonu da 2007 den beri izliyormuşun gibi bir görüntü var 🙂

      1. Alonso konusuna ilk paragrafta cevap verdim sonrasında F1 in yeni dönemine atıfta bulundum, dikkat ettiyse 17 yaşındaki çocuk demişim. .

        Eski dönemde Alonso Şuminin yanından bile geçemez, 2007 öncesi.

        Şuanki F1 Alonso’ya daha uygun, yetenek olarak çok iyi olmana gerek yok farklı talepleri var artık F1 in.

        1. Şair burada yeteneksiz demeye çalışmış ama olmamış

        2. sürülebilirlik konusunda katılıyorum kesinlikle çok kolay şimdi iyi ki tc bari kullanılmıyor o zaman daha beter olurdu.Sporun tehlikeli olduğu zamanlarda scumi yoktu,gerçek tehlike daha eski dönemlerde gerçek yarışçılar daha eski zamanlarda kaldı bu yüzden 90 sonrası ( biraz daha aşağıya inilebilir) yarışanların(ben alo fanıyım)hiçbiri efsane olmayı haketmiyor ortaya canını koyarsan efsane olursun bunlar faso fiso adamlar hepsi.f1 tehlikeli hala ama büyük tesadüfler olmadığı sürece( bianci örneği gibi)tehlike de pek kalmadı.altlarında elektronik kontrollerden bağımsız v12ler olsa kimin adam kimin adam olmadığı o zaman belli olur işte..(sennaya dışarıya koyucam)ham+alo shumi etmez ya da yanından geçemezler falan dediğin için bunları yazdım ,kesinlikle senin gibi f1i iyi izleyen bir insan bu cahilliği yapmamalı çünkü yorumlarını beğenirim genelde fanatiklik olmadığı sürece.

    4. Benim buradan çıkardığım “ince” alonso doğru zamanda doğru yerde olsaydı o da enaz schumacher kadar şampiyon olabilirdi kalitesinden şüphem yok şeklinde oldu

  17. Umarım bu ikilinin tekrar dişe diş şampiyonluk için savaşmasını biri emekli olmadan görürüz.Aynı araçta aynı puanda sezonu tamamlamış birbirlerini yenmek adına şampiyonluğu dahi hediye etmiş gridin en yetenekli ikilisi(hem Hamiltonun hem de Alonsonun birbirleri hakkındaki demeçleri öyle gösteriyor bu haberde olduğu gibi).Ortada kapanmamış bir hesap var ve ikisininde rakip olarak birbirlerini görmek istediklerinden eminim. Hem kim bilir böyle bir mücadele F1 in prestijini tekrar kazanmasını da sağlardı.

  18. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Tamam alonso iyi bir pilotta hamilton nedense alonso hakkında bir yorum yapsa sürekli şişiriyor sebebi ne acaba.

    1. neden mi çaylak sezonun’da mclaren sağolsun onunla aynı performans gösterdiğini sanan ham kendisini büyütmek için söylüyor ama bence sadece en iyi takımda kazanabilecek kadar yeteneği olan bir pilot

  19. öyle ama kararı önce veriyorsun nerden bileceksin de mclaren guclu olucak belkide bu yıl olmasada 2016 cok guclu olabılır en azından rekabetcı olabılır ve takımda mutlu olmakta onemlı bir iş yerınde cok maaaş alsanızda orda mutlu değilseniz rahat edemezsınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir