Red Bull: “Ya Audi Gelir, Ya da Biz Gideriz”

2015 Formula 1 sezonunda kabus gibi yarışlar geçiren Red Bull, İspanya GP’nin ardından bir kez daha spordan ayrılma tehdidinde bulundu.

2009 ve 2014 yıllar arasında Formula 1’de fırtına gibi esen Red Bull, geçen sene turbo motorların gelmesiyle Renault’dan istediği performansı alamadı. Geçen seneyi 2. sırada tamamlayan takım bu sene daha da geriledi.

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz’in Formula 1’deki sağ kolu olan Marko, Renault’nun motorunu geliştirememesi halinde Audi motorlarına bakacaklarını ancak onunda olmaması halinde spordan çekileceklerini söyledi.

Marko “Yakın gelecekte rekabetçi motorumuz olmazsa ya Audi gelir ya da biz gideriz. Bir çok söylenti var ancak henüz resmi olarak görüşme yok.”

“VW grubu öncelikle yeni başkanın kim olacağına, VW’yi kimin yöneteceğine karar vermeli. Bu tür şeyleri çözdükten sonra motor sporlarında neler yapabileceklerini düşünebilirler.” dedi.

Christian Horner “Sorunları çözmek istiyoruz. Sadece dönmek için GP’lere katılmak keyifli değil. Geri dönmeye kararlıyız. Sorunlar ve hayal kırıklıkları bizim elimizde değil. Partnerimize bel bağladık ve gerekli adımların atılması için sadece onları destekleyebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: “Ya Audi Gelir, Ya da Biz Gideriz”” için 42 yanıt

  1. Keşke giderken Mercedes, Honda ve Ferrari’yi de götürseler. Ağlayan fabrika takımlarını istemiyorum.

  2. Get out here marko..

  3. sevgilin yanındayken hoşlandığın kişiye çıkma teklifi etmek gibi olmuş bu olay. Renaultla anlaşman var, fabrika takımı olarak seni görüyorlar- sen kalkıyorsun ya renault gelişsin ya da audi gelsin diyorsun. Kazandığın şampiyonluklarda Renault motorunun payı büyüktü.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Gidin abi ya ! Adamlara bak,cürete bak yılda 3-5 kere çekiliriz tehditi savurmaya başladılar. F1 için büyük öneminiz var sanki Berni de tapıyor bu adamlara. Her lobisine destek veriyor. Malum ticaret yapıyor,parayı veren düdüğü değil Berniyi çalıyor. Bırak gitsinler kardeşim. Kazanamazsınız umarım bi 3-5 sene daha ve kendiniz bavulunuz ile gidersiniz.

    1. Çekiliriz denince akla Montezemolo ve Ferrari’si geliyor. Adam çekiliriz diye diye kendi başını yaktı 🙂

  5. Keşke Audi ya da vw gelse boyunun ölçüsünü alsa redbull

    geçen sene 0.5-1 saniye önde olduğun B takımına bile yeniliyorsan suçu sadece Renault’a yüklemeyeceksin

  6. Bu işin tadı kaçtı bunların toplu olarak psikiyatri’ye görünmeleri gerek.

    Renault hatasız mı kesinlikle değil Red Bull hatasız mı kesinlikle değil sen aerodinamik güncellemelerimize güveniyoruz de İspanya’da daha iyi olacağız diye açıklama yap kardeş takım Toro Rosso’dan aerodinami pistinde sıralamada 0.6 saniye fark ye sonra çık Audi gelsin yoksa gideriz Marko çıksın Ricciardo’ya Kvyat’a sallasın çaylak STR pilotları ile kıyaslasın bu olmaz yazık 2014 de övdüğün adamı bir anda yere vuramazsın.

    2016 sonuna kadar Renault ile anlaşmaları var Renault giderse mahkemeye veririz diyen Marko var. 2016 dan önce biterse bu beraberlik Renault’da bunları mahkemeye verir o zaman bu işin tadı kaçar Audi motoru Rbr şasisine takamaz ortada olmayan motoru tabi 🙂

    Umarım bu olanlar bize yarar ve %100 Renault olarak geri döneriz ve böyle bir resim görürüz umarım.

    1. “Umarım bu olanlar bize yarar ve %100 Renault olarak geri döneriz ve böyle bir resim görürüz umarım.”

      İNŞALLAH

      1. İnşallah temennimiz bu yönde yönünü yitirmiş bir yönetim ne yapmak istediğini bilmeyen yöneticiler ve motor departmanına müdahale etmiş şasi üreticisi durumu toparlamaya çalışan motor departmanı var şuan acilen yönümüzü bulmalıyız geleceğe ve önümüze bakmalıyız.

    2. Belki sorun 2017 sonuna kadar olan anlasmadir.Malum Ferrari.motorlu BMW sauber ornegi vardi.Yani tazminat vsden kurtulmak icin araci bilerek kotu tasarla.Reno bikip anlasmayi fesh etsin.Gelsin audi.

      1. Hayılrısı dediğiniz gibi yaparlarmı yaparlar zaten bu sezon Infinitinin anlaşması bitiyor.

  7. İşin çivisi çıktı herkes gibi bende bıktım arkadaş bu söylemlerden. Tamam haklılık payları var ama 2 3 sene kötü olunca hemen ayrılırım giderim vs olmuyor ozaman sen büyük takım olmayı beceremezsin ve herkesin dediği gibi gelip geçici bir takım olursun. en azından fazla konuşma audi bmv toyota gibi takımları ikna et pazara sokmaya çalış onlarla devam et en kötü puan alamayız ilk sene bu durumdan çokta kötü olmaz. Renault patladı geri döndürecek bütçe ve kaynaklarıda yok yani bir mercedes in 3 te 1 i kadar harcama yaparsan olmaz yetişemezsin. Kendi takımını kuracaklarınada inanmıyorum daha fena patlarlar yani bir renault ta çekilebilir pazardan. Tamam RBR bir firma ve F1 de kazanmak ve reklam yapmak için var ama bu söylemlerle haklıda olsalar çok itici görünüyorlar.

  8. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    “Marko “Yakın gelecekte rekabetçi motorumuz olmazsa ya Audi gelir ya da biz gideriz.”

    Sen bu sözleri söyledikten sonra zaten Renault’tan bir şey bekleme veya bir şeyler bekleme zahmetinden bulunma.

  9. ya nereye daha yeni geldiniz.. oturun hele, daha karpuz keseceğdik 🙂

  10. Renault bunlara taviz vermemeli,ne halleri varsa görsünler.Audi mi gelecek WV mi kurtaracak, bunların şikayetleri ağlamaları artık herkesi bıktırdı.Williams yıllardır şampiyon olamıyor,Ferrari nin sonyıllarda ne kadar başarılı olduğu ortada.Dünkü takım sanki F1 onlar olmadan olmuyor havalarındalar gidinde herkes rahatlasın.

  11. tororosso sizden iyiyse sorun sadece motorda değil demektir newey elini çekince sap gibi ortada kaldınız şimdi ağlayıp duruyorsunuz audi f1 re girecek anlaşıldı ama audi salak değil bu redbula gelecek kadar newey yeniden sahalara dönecekse audi de gelir redbulla anlaşır yok gelmezse audi kendi takımını kurar hatta neweyi de takıma alır siz de ağlamaya devam edersiniz artık bir susun lan 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=MqfAFRQGp6c

  12. yeter be kardeşim. GİDİN. nereden geldiyseniz oraya GİDİN.
    sanki f1 sizinle var olmuş gibi tehditler savuruyorsunuz.
    bu pistten kimler geldi geçti (toyota, bmw, jaguar vs)
    redbull daha dünkü takım.
    GİDİN ve hepimiz rahatlayalım.
    eğer audi’de spora sizinle dönecekse onlarında 3 kuruşluk beyni yok demektir onu da belirteyim.

  13. Koskoca mclaren çekilecem demiyor da sana ne oluyor redbull. Kaldıki o kadar sene şampiyon oldunuz üst üste. Redbull o denli reklamı milyar dolarlar harcasa yapamazdı. Bunlar blörf sadece..

  14. Audi gelsin de bir sene şöyle bir sürünsünler. Ha deyince F1 motoru üretip başarı kazanmıyorsun bu işlerde. Honda aylardır motor üzerinde çalışıyor ve hala rekabetçi bir motor çıkarabilmiş değiller.

  15. Yusuf Hitay avatarı

    kusura bakmasınlar da, araçları gerçekten çok kötü.

    aynı motoru kullanan alt takımları bile kendi araçları kadar performans veriyorsa bir de dönüp kendilerine bakmalılar.

  16. Renaultbull ağlattırır…

  17. Meşrubat takımından Ağlak takıma döndüler.

  18. Cidden sinir oluyorum şu takıma artık. Sen 5 6 yıl önce puan mücadelesi veriyordun. Motoru dondurdular,testleri yasakladılar,aerodinami gelişilecek tek alan oldu,newey sayesinde kazandınız. SEN KİMSİN tehdit edip duruyosun. Yeter sıktı artık ama. Kendilerini bi b.k sanan takım.

  19. Gençler, video ekleme nasıl oluyor?

    <a href="”>

  20. bu kafada bir takımdan f1’e fayda gelmez zaten. gitseler sevinirim. zaten hiçbir zaman takım olarak göremedim bu tayfayı. birşeyler eksik.

    4 sene boyunca yılanın başını küçükken ezmezsen şimdi de kısa sürede başarıya alışan takım rahat puan alabilmesine rağmen gideriz tehditleri çeker.

    1. Üstteki olmadı galiba

    2. direkt linki yapıştırdığınızda oluyor

  21. ScuderiaKimi avatarı

    Audi 2016’yı değerlendiriyor diye biliyorum. VW’yi duymadım.

    1. Audi WW grubunun markasi zaten, Fiat&Ferrari gibi… Audinin spora girisinin kararini Ww yonetim kurulu verecek.

      1. ScuderiaKimi avatarı

        Audi verecek Bertone. 🙂 güven bana

        1. Hocam ben tahminden bahsetmiyorum, olacak olandan, bir grup şirketinin patronu kimse ona baglı markaların da patronu dogal olarak odur ve yetki mercii de ta kendısıdır, Porche, Skoda, Seat, Audi şirketler grubunun hepsi WW çatısı altında biliyosundur…

  22. audi cok guclu yenilikçi gelirse rekabetçi olabilirler

  23. Muammer UYAR avatarı

    zorla renault ya takım kurduracaklar

  24. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Niyeti bozdu RB

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir