Audi F1 Seçeneğini Kabul Etti

yazar:

kategori:

Alman otomobil üreticisinin CEO’su Rupert Stadler, Formula 1’in Audi için bir seçenek olduğunu kabul etti.

Auto Expres gazetesine demeç veren Stadler, “Hayatta her şeyi açık tutmak gerek. Biz zaten çok başarılı bir motor sporları projesinin içindeyiz. Formula 1’i ise bekleyip göreceğiz. Audi için böyle bir seçenek var. Belki şu anda değil ama böyle bir seçenek mevcut.” diyor.

Audi geçtiğimiz yıl, Ferrari’nin eski takım patronu Stefano Domenicali’yi ekibine katmış fakat kendisine motor sporları dışında bir görev vermişti. Aynı zamanda odak noktalarının Le Mans ve DTM olduğunu açıklamışlardı.

Formula 1’e girmeye karşı olan, Volkswagen Grup’un başındaki isim Ferdinand Piech’in ayrılığının ardından, F1 iddiaları hız kazanmaya başladı.

Spordan ayrılığını düşünen Red Bull’un da Audi ortaklığı fikrine sıcak baktığına inanılıyor.

Halmut Marko, “Yakın gelecekte rekabetçi motorumuz olmazsa ya Audi gelir ya da biz gideriz. Bir çok söylenti var ancak henüz resmi olarak görüşme yok.” demişti.

Red Bull’un 2020 yılına kadar F1’de kalacağına dair anlaşması bulunuyor. Renault ile olan ortaklık anlaşmaları ise 2016 sonunda bitiyor. 2010-2013 yıllarında Renault ile dört kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Red Bull takımı, bu sezon Renault’nun V6 turbo motorlarıyla büyük sıkıntılar yaşıyor.


Yorumlar

“Audi F1 Seçeneğini Kabul Etti” için 10 yanıt

  1. DSG tarzı bir şanzıman yapacaklarsa aman kalsın vag grubu yolda kalma şampiyonluğuna oynar.

    ülkemizdekilerin durumu malum

    kavrama mekatronik yazılım sorun sorun..

  2. Acaba motor üreticisi mi olacaklar yoksa fabrika takımı mı ? Takım sayısı artmaya başladı hadi bakalım 🙂

  3. ScuderiaKimi avatarı

    Bertone , sana demiştim.

  4. Adamların elinde başarılı bir motor var ama dizel 😀

    Ayrıca 2017 denilen kuralların içeriği de henüz belli değil. Bu ortaya çıkmadan neyi geliştirmeye başlayacaklarını nereden bilecekler?

    1. ya mercedes gibi beraber kural koyarlarsa ?

      1. Gecmiste kurallari veto yetkisi olan bir takimin taraftarindan bunu duymak komik bile degil.

        1. kuralları takım veto etmedi bende taraftarıyım diye aynı fikirde olmam gerkemez eşitlik olsun en iyi gelişen kazansın demiyormuyuz hepimiz … ha işler bu şekilde gidecekse ferrari de büyüklüğünü kullanır ve kullanmalı da yok birilerinin önü açılacak birilerinin önü tıkancaksa ki şu anda öyle daha önceden de öleydi malesef bu iş spor olmaktan çıkıyor hemde turbo hızında … audi girse bile yaş tahtaya basmayacaktır …

          1. Ww grubu yilda on milyar euro kar ediyor.Ellerinde buyuk bir teknolojik birikim var.Hondanin durumuna dusmezler diyorum.Takim.direkt Audi olacaktir

      2. Kuralları ilk öğrenen ve isteyen Renault’ydu 😀

    2. Belki hazirdir motor.Reno ile butun bu muhabbette karsilikli anlasip ayrilmak icin yapiliyordur.Kizi bosayalim zengin talip var gibi birsey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir