Rosberg: “Galibiyet Tabi ki Ekstra Güç Veriyor”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, İspanya’da bu sezon ilk galibiyetini kazanmasının ardından kendisine olan güvenini tazelediğini söyledi.

Bu seneki ilk 4 hafta sonunda hem sıralamalarda hem de yarışta takım arkadaşı Lewis Hamilton’u geçemeyen Rosberg, İspanya’da hem sıralamalarda hem de yarışta geçip 1. olmayı başardı.

Rosberg “Tabi ki galibiyet pozitif güç oldu. Kesinlikle tam tersinden daha iyi.”

“Lewis’in art arda yenmesi zordu ancak yeteneklerimden ve yaklaşımımdan eminim bu yüzden çok kısa sürede galibiyet geleceğinden eminim.”

“İspanya’da bunu başardık. Her şey bir araya geldi. Şu ana kadar bunu başaramamıştık bu yüzden hafta sonu mükemmeldi.”

“İspanya’da farklı bir yaklaşım sergilemedim. Her zaman yaklaşımımı düzenleyip iyileştirmeye çalışıyorum. Küçük değişikliklerle optimize ediyorum ancak temelde her şey aynıydı.”

“Benim için Sebastian ikinci sırada kalsa ilginç olurdu. Lewis karşısında bir kaç puan daha kazanabilirdim.”

“Ancak takım için tam tersi gerekiyor ve önemli olan o.” dedi.

Hamilton ve Rosberg ikilisi Mercedes adına 14. kez duble sonucunu aldılar ve McLaren döneminde 14 kez aynı sonucu elde eden Ayrton Senna ve Alain Prost’u tekrarlamış oldular. Ancak bu konuda rekor 24 duble zaferi ile Michael Schumacher – Rubens Barrichello ikilisine ait.

Rosberg “Bu çok iyi ve şu anda, geçen sene aynı döneme göre daha fazla puana sahibiz.”

“Bu oldukça etkileyici çünkü geçen sene üst düzeydi. Şu anda zirvedeyiz çünkü dayanıklılık konusunda daha iyiyiz.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Rosberg: “Galibiyet Tabi ki Ekstra Güç Veriyor”” için 4 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    Bu İspanya yarışını bence mercedes rosbergin kazanmasını istedi. Lewis in isteksiz ve zorlamadan sürdüğünü hissettim izlerken. Gecen sene Lewis arkada olduğunda eze eze yetişmiş ve geçmişti. Oysa bu yarış uysal bir kedi gibi sürmüş. V6 turbo dönemine eleştirilerin yoğun yapıldığı bir dönemde birde ortada bir rekabet olmazsa eleştirilerin şiddeti artacaktır mercedes bunu bildiği için rosberg in galibiyetini ayarladı bana göre. Yarışı izlerken hissettiğim tam olarak buydu.

  2. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Adam neredeyse 7 aydır yarış kazanamıyordu, kazanınca sevinçten nereye koşacağını şaşırdı. Yukarıdaki fotoğraf caps’le ve gerçeklikle birebir ilişkili 😀

  3. Napolyon1453 avatarı

    Altında tüm yarışları kazanacak güce sahip araba varken sezonda 5 galibiyet alıyor. Onun yarısını antipatik bir kutlamayla diğer yarısını ise Lewis geçilse iyi olurdu demekle sonlandırıyor. Alıştık artık sabredeceğiz :))

  4. Rosberg’in podyum kutlaması öncesi, şu fotoğrafın çekildiği anlarda kamerayla girdiği ilişkiye anlam veremeyen bir tek ben miyim acaba? 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir