Formula 1’in Yeni Kuralları Öncesinde Ecclestone Todt İle Anlaşmak İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, gelecek seneler için yapılması planlanan kural değişiklikleri için F1 Strateji Grubu’nda Jean Todt ile taraf olmaya hazır olduğunu söyledi.

Perşembe günü Biggin Hill’de Formula 1 takımları ve yöneticileri bir araya gelecekler. Bu toplantı Formula 1’in geleceği açısından önemli. CVC’den Donald Mackenzie de nadir katılımlarından birisini gerçekleştirecek.

FIA ve FOM’un oylamada 6’şar hakkı bulunuyor. Onlar dışında Ferrari, Mercedes, McLaren, Red Bull, Williams ve Force India takımlarının da birer oy hakkı bulunuyor. Yani takımlar karşı çıksa bile FIA ve FOM birlikte davranırsa istedikleri değişikliği yapabilirler.

Çarşamba akşamı akşam yemeğinde Todt ile buluşacağını belirten Ecclestone “Jean aynı yolda olmak isterse sorun olmaz. Kimseyle konuşmamız gerekmez.”

“Bunu yapmaktan mutlu olur ve bunu yaptık. Ancak kalkıp neyin nasıl olacağını söylemez.”

“Ben doktor olsaydım ve birisinin hayatını kurtarmak için kolunu kesmek gerekseydi bu konuyu hiç tartışmazdım bile.”

“Sorun şu ki sporda demokrasi var ve insanlar birbirleriyle mücadele ettikleri için bizim durumumuz daha da kötüye gidiyor.”

“Açıkçası kimse rakibinin kendisini yenmesine yardımcı olmak istemez bu yüzden zor bir durum.”

“Ancak Jean ile konuşacağım ve neler olacağına bakacağız.” dedi.

Sorunun çözülmesi için % 100 anlaşma olması gerekiyor. FIA/FOM ortaklığı en azından bu konuda sıradaki F1 Komisyonu toplantısına kadar başka teklifler gelmesini sağlar.

Bu toplantıda sezon içerisinde 4 motor yerine 5 motor kullanılması oylamasında da bazı takımların karşı çıkması bekleniyor. Toplantıda ayrıca rüzgar tüneli yasağı fikri de masaya yatırılacak. Bu yasakla bazı takımların 15-20 milyon dolar tasarruf yapması bekleniyor.

Anlaşma olmaması halinde küçük takımların takımlara ödenen paraların yenilenmesini talep edebilirler.

Tartışılacak diğer konu 1000 beygir motorlara geçiş, arka lastiklerin 375 mm’den 425 mm’ye çıkarılması olacak.

Christian Horner “Jant somunlarını değiştirme ve vites aralıklarını standartlaştırma küçük takımlara yardımcı olmayacak, büyük takımların harcamalarına yardımcı olmayacak ya da gösteriyi değiştirmeyecek.”

“Bundan daha temel şeylere bakmalıyız. Takımlar hiç bir zaman anlaşmaya varamayacağı için bu konu takımlardan alınmalı.”

“FIA ve FOM anlaşıyorsa takımların ne dediği önemli değil. O zaman takımlar sadece ne istedikleri konusunda anlaşmaya varmalılar.” dedi.

 


Yorumlar

“Formula 1’in Yeni Kuralları Öncesinde Ecclestone Todt İle Anlaşmak İstiyor” için 5 yanıt

  1. Kimi_in_Rai avatarı

    Ecclestone “Açıkçası kimse rakibinin kendisini yenmesine yardımcı olmak istemez bu yüzden zor bir durum.”
    Mercedes’i kast etmiş, Ferrari’ye veya diğer takımlara yardımcı olmaz zaten
    Böylece F1 sıkıcı olmaya devam ediyor.Ben F1’in eşitlenmesini istiyorum,Bir takımın +1 ileride olması bana göre saçmalık ve zevk vermiyor ilaveten motor seslerini duymak istiyorum,zevli yarışlar izlemek istiyorum.

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yine bir şeyler karıştırıyon yanlış sulardasın maymun çarli

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari artık bu kurallardan yana değil karşısısınmda tavır desteklemeli. Belli ki pişmanye kafayla aynı safta olmayan kazanamıyor. Bu kuralların da spora şu ana kadar isteneni vermediğini düşünürsek umarım Ferrari 1000 hp ve kersli motorlara onay verir. Yada tamamen Fia ile Bernie karar versin kimse önceden hazırlanacak vakti bulmadan herkes için en adil olanı seçilsin

  4. horner doğru söylemiş bu ne yalandan lastik genişletip jant büyütmek saçma sapan şeylerle toplanmayın adam gib motorları değiştirin artık ses geri gelsin hız geri gelsin … mercedes de giderim zart zurt ederse yol verin gitsin kimse f1 den daha önemli değil seyirci açısından …

  5. Beklediğim haber geldi sonunda. Takımların dediklerine bakarak hareket ederlerse ne herkesi mutlu edebilirler ne de ortada spor kalır. Şimdi geriye kalan tek şey spora yakışacak kurallar koymak. Umarım onuda başarırsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir