Gutierrez Ferrari’nin Gelişiminden Etkilendi

yazar:

kategori:

Esteban Gutierrez, Ferrari’nin Barcelona’daki 2 günlük testlerde paketini geliştirdiğinden emin olduğunu söyledi.

2 günlük testlerin 2. gününde Ferrari adına Gutierrez piste çıktı. Gutierrez böylece Ferrari ile ilk kez bir test seansına katılmış oldu.

Gutierrez “Yeni paket daha iyi. Sebastian’ın yarışta genel olarak daha iyi olduğunu gördük. Burada da paketi geliştirdik.”

“Paketin ayarlanmasında bazı sorunlar yaşadık ve testlerde geliştirdiğimiz şeylerden birisi buydu.”

“Bir çok şeyde çalıştık. Bunların bir çoğu sürülebilirlikle alakalıydı ve her şey olumluydu çünkü testler çok verimliydi ve bundan dolayı mutluyuz.” dedi.

 


Yorumlar

“Gutierrez Ferrari’nin Gelişiminden Etkilendi” için 9 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Dün şöyle bir sezon İspanyada 2. gün tur derecelerine baktım; Gutierrez’in derecesini gelişim açısından beğendim. Hızdan ziyade aracın yere basma gücünü, orta yakıt yüküyle viraja girme kabiliyetini falan sorguladı diye düşünüyorum.

    Test böyle yapılır aslında. Testlerde hızlı tura yoğunlaşmak iyi ama aracın her tarafını görmeden reklam olsun, yatırımcılarımıza moral olsun; sponsorlar iştaha gelsin diye tek tura haddinden fazla yoğunlaşmakta iyi değildir.

    Williams Cuma günleri, Gutierrezin dünkü çalıştığı şekilde çalışıyor. Hızdan ziyade aracın giriş çıkış parametrelerini sorguluyorlar, ağır depoda yere basma oranı ve kanat yapılandırmaları yapıyorlar. Cumartesi de tek turda fena sayılmayacak derecede hızlı oluyorlar.

    Bu noktadan sonra cuma günleri Ferrarinin biraz daha ağır depoyla yavaş kalmayı göze alarak yaklaşım sergilemesini istiyorum.Varsın cuma günü 10. 12. olsun. Ama aracın geliştiğinden emin olsun.

    Geçen yıl burada sanırım testlerde Marussia 1. olmuştu. Ardından Monacoda tarihlerinin ilk ve tek puanlarını almışlardı. Şanslı bir yarıştı ama hengameden iyi yararlanmışlardı.Burayla Monaco’nun pek alakası yok ama böyle ilginç bir bağlantı olmuştu.

    Geçenlerde acaba Monaco Ferrariye uyacak mı? burun yapısı etkiler mi? diye düşünüp duruyordum. Biraz umutsuzdum. Fakat aracın yavaş virajlarda daha etkili bir basma yakaladığı söyleniyor. Tur zamanıMonacoda oldukça kısa olacak ve yavaş virajlar motoru pek fazla sorgulamayacak. Ferrarinin şansı olabilir.

    Geçen sene Ferrari Monacoda takım halinde senenin en istikrarlı yarışını çıkarırken yani 3-4 giderken Chilton Raikkonenin yarışını mahvetmişti. Umarım bu sene daha da iyi bir yarış olur.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Tam vettelik araç olur 🙂

      1. ferrari bu okkalı burunla en iyi 3. veya 4. olabilir… ama williams genelde monaco da iyi oldugu için ferrarinin 5. veya 6. da olması da muhtemel…

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hadi bakalım aracı geliştirin,yeni motorumuzu ve yazlımızımız unutmayın. Umarım tekrar kaybettiğimiz kadar geri alabiliriz

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Valla inşallah bu sene seboyu şampiyon ederiz 😀

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Bu sene imkansız,seneye zor ama iki sene sonra neden olmasın 🙂

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Bence seneye olabiliriz uzun bir dönemde aero daha iyi yapılabilir.

      2. cgdsny_Ferr avatarı

        hayalll

      3. havada bulut sen bu işi unut derim… ya lastikler daha yumuşak olacak veya ferrari ön kanadı kısaltacak.. o zamana kadar belki şansa 1-2 yarış kazanır ama şampiyonluğa oynayamaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir