Alonso: “Senna Döneminde Yarışmak İsterdim”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte günümüz Formula 1 yerine Ayrton Senna’nın mücadele ettiği dönemde yarışmayı tercih edebileceğini söyledi.

Tag Heuer etkinliği kapsamında Alonso, Formula 1’in en baskın aracı McLaren-Honda MP4/4’ün kokpitine geçti.

O dönemi bugüne tercih edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Alonso “Muhtemelen ever. Araçlar o dönemde daha büyük lastikler, daha motorlarla daha yarışçıydı ve tasarımcılar için yaratıcılığı sınırlayan kurallar fazla değildi.”

“Şimdi ise her şey çok daha sıkı. Test yok. Sadece simülasyonlar var bu yüzden daha öncesinde muhtemelen daha keyifliydi.”

“Güvenlik de başkaydı bu yüzden dönem seçmek zor olsa da birilerine karşı mücadele edip onları yenerseniz keyif alırsınız.” dedi.

Alonso ayrıca kahramanı Senna’nın aracını sürmenin çok duygusal olduğunu söyledi.

Alonso “Çok duygusal bir gündü. Araç efsane; Formula 1’in en baskın aracı.”

“8-9 tur yapma ayrıcalığına sahip oldum. Sınırları zorlamasam bile asla unutamacağım bir şey oldu. Harika bir deneyimdi.”

“Açıkçası günümüzde araçlarda  eski araçların teknolojisine göre daha karmaşıklar.”

“Eski araçlarda her şey elle yapılıyor. Direksiyon asistanı yok. 3 pedal ve manuel vites var.”

“Günümüz bilgisayarlarına göre o dönemki bilgisayarlar gibi. Çok fazla değişti.”

“Ancak motor sporlarında iyi olan şey diğerlerine karşı mücadele ediyor olmanız. Bu yüzden elinizdeki teknoloji ne olursa olsun; ister 1980’lerde, ister 90’larda isterseniz 2050’lerde olun. Hep diğerlerinden daha iyi olmaya çalışacaksınız.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: “Senna Döneminde Yarışmak İsterdim”” için 24 yanıt

  1. Bir yorumun yayaınlanmaması için illa ki içinde küfür mü olması gerekiyor. Sırf karşı tarafı kızdırmak için yapılan ve çok adice olan yorumlara neden ses çıkartılmıyor. Yani adam geliyor kendince trollük yapıyor ve bu yorum doğru bir yorum kabul ediliyor öyle mi? Evet adminler geldiğiniz son nokta budur. Kimse tarafsızlıktan bahsetmesin yayınladığınız yorumlardan ne olduğunuz belli oluyor.

    1. Sakin ol şampiyon 🙂

      1. Al işte trolün babası atlamış bile.

        1. Kızma şampiyon, yoruma atlamış, sana değil ki ?

          1. bu yorumları sitede ki bildik Alonso taraftarı yapınca trol diye yada benzeri şeylerle suçluyorsunuz ya. He işte o zaman adamın dibi oluyorsunuz.

            1. Düzeltme: bu yorumları sitede ki bildik Alonso taraftarı yapınca trol diye yada benzeri şeylerle suçluyorsunuz ya. Siz yapınca ise işte o zaman adamın dibi oluyorsunuz.

  2. O dönemin de kendine has zorlukları ve avantajları vardı.Belki F1 o yıllarda daha sade ve temizdi.

    Ayrıca Raikkonen fanlarını bu denli delirtecek ne oldu anlamadım bişey mi kaçırdım acaba.Birisi Raikkonen’in arıza bir durumundan filan mı bahsetti de bunlar delirdi.

  3. Senna,Prost,Schumi,Hakkinen ve Alonso…Offf ne bomba olurdu.Saf araçlarla,saf yetenekler..Eminim şampiyonluğu kovalayan pilotlardan biri olurdu.Bu haberlere keşke Schumi’de yorum yapabilseydi.FORZASCHUMI …

    1. Alonso o grupta en iyi 4.cü olur inan bana 🙂

      Podyuma çıkması için öndekilerin hata yapmasını beklemekten başka bir şey yapamazdı 🙂

  4. Olmeni istemem

    Günümüzde kal

  5. adam düzgünce bir şey söylüyor ,kimiyi ezdi diye bu kadar üstüne gitmeyin bence

  6. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
    Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

    Sen vettelle hamiltonla kimiyle başa çıkamıyorsun nasıl sennayla başa çıkacaktın

    Hamido geldi çaylak senesinde seni yendi

    Vettel 2010 ve 2012 son yarışlarında senin hayallerini yıktı

    Kimi bu yıl seninle dalga geçerek yarışıyor çekin şu alonsoyu önümden

    O dönemde yarışmadığın için kına yakman gerek alonsocuğum

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Belli ki sen yakmışsın kınanı …

      1. Yalanmı 🙂

        Alonsoya itibari Ferrari sağladı.

        Orda burda zamanında PR çalışması yapan Santander ve Ferrari idi hani gururla övünürsünüz ya herkes Alonsoyu efsane yaptı diye 🙂

        Gördük efsaneyi çekin şu efsaneyi önümden 😀

        Alonso bundan sonra Mercedes-Ferrari-Williamsın arka kanadını bol bol görücek belki o kanatların nasıl çalıştığını çözer ve onlara araç yapımında yardım eder 🙂

        Kendide 4.5 saniye ekledimi bitti 😀

        Hayaller hayaller güzel bir kısa film yapacağım Alonso için.

        “Hayallerinde efsane olan pilot”

        Sinemalarda 🙂

    2. “Kimi bu yıl seninle dalga geçerek yarışıyor”

      tespitin iyiymişte az ciddiyet ve mantık olsa 🙂

    3. Adamın altında araba mı var bre cahil arkadaşım benim ? Ver altına arabayı izle ondan sonra Alonso’yu. Vettel ve Kimi şu an en iyi ikinci araca sahip oldukları için bu kadar iyi gibi görünüyorlar. Adam iki kez dünya şampiyonluğunu 3-4 puan farkla kaçırmış. Belki de şuan 4 dünya şampiyonluğu olan bir pilot olacaktı. Hamilton bile artık Schumi ve Alonso’nun ondan üstün olduğunu kabul etmiş durumda. Yeni yetme Vettel’e söylecek sözüm de yok. Şansı hep yaver gitti.

      1. Sevgili kardeşim şans hazır olana gelir lafını hiç duydun mu?
        Hani 2005’te hep şansa ama hep orada hazır beklediği için o şansı elde ederek şampiyon olduğunu bilirsin Alonso’nun sanırım. Kimi eğer yarışları yarış dışı kaldığı anlardaki pozisyonlarda bitirse sezon sonundaki puan farkı 32 olacaktı o sezon ve Kimi sadece yılın pilotu ödülünü almakla kalmayacaktı. Şu an için bir kaç tane daha örnek veririm şans dediğin için. Bahreyn 2010? yine 2. giderken liderin sorun yaşamasıyla gelen galibiyet yada Kore 2010 Valencia 2012 gibi Vettel’in şansı pek bu kadar yaver gitmedi. He en hızlı araçla kazanmaktan bahsediyorsan Hamilton’da kazanmak için aynı şeye ihtiyaç duyuyor. Bir iki istisnai yarış dışında sezon içinde en hızlı olan araç dışında yarış kazanmak mevcut kurallar altında neredeyse imkansız…

        1. Tabii ki hızlı araçları kastediyorum. Alonso Minardi’yle Renault’yla bu günlere geldi. Yeri geldi Ferrari’lerle yarıştı. Kimi’ye sözüm yok zaten. Şuan bana göre efsane sayılabilecek iki pilot var f1 ‘de. Alonso ve Rai. Diğerleri bindikleri arabalara göre şekil alan ve yarış kazanan pilotlar.

    4. Ya hayır sana batan bişey mi var bu habere de fanatikliğini karıştırdın. Adam senna ile başa çıkacam mı demiş?
      Bi yerinizden bişeyler uydurmayın artık yeter. Ya kaç yaşındasın spider man foto su var bide kalkmış laf sallıyo alonso ya.
      Buralarda bebelerle dolamaya başladı.

  7. Bende o dönemleri canlı canlı izlemek isterdim.

  8. Tabi ya…aklıma geldiydi benim de bu adam Sennayla yarışmalı diye…neyseki olmadı öyle birşey, yoksa Senna 3 kez dünya şampiyonu olamazdı…çok şükür…

    1. Prof. Dr. Billy Bones avatarı
      Prof. Dr. Billy Bones

      Belkide 94 yılında Williams pilotu alonso olurdu….

      1. Çok şey istemişsin Billy 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir